Гречаний хліб
![Гречаний хліб Гречаний хліб](/uploads/posts/2015-03/grechaniy-hlb_611.jpeg)
Хліб з гречаного борошна
Інгредієнти:
Приготування
Гречану крупу обсмажуємо на сковороді до появи аромату. Потім крупу висипаємо в тарілку. Воду підігріваємо до температури приблизно 40 градусів, розчиняємо в ній цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 7. У це час на кавомолці перемелюємо гречку. В даному випадку перемелювати до стану борошна не обов'язково.
Пшеничне борошно просіваємо, додаємо мелену гречку, сіль і перемішуємо. Воду з дріжджами перемішуємо і виливаємо масу у посуд з сухою сумішшю. Туди ж вливаємо олію і перемішуємо. Руки злегка змащуємо рослинним маслом і приступаємо до процесу замісу тіста. Як тільки вона буде готова, поміщаємо його в змащену олією миску і залишаємо в теплому місці на 1 годину підходити. Тісто має добре піднятися.
Після цього викладаємо його на поверхню, присипану борошном. Розтягуємо тісто в обидві сторони, а потім складаємо до центру спочатку один край, потім другий. Точно так само розтягуємо тісто і в іншому напрямку. Приступаємо до формування булки: можна зробити просто круглу форму, можна надати вигляду батона. Викладаємо заготовку на деко, посипаний борошном. Накриваємо його серветкою і ставимо на півгодини. Заготівля знову повинна підійти. Тепер відправляємо деко в духовку при температурі 200 градусів випікаємо його 25 хвилин. Після цього знижуємо температуру до 180 градусів і печемо гречаний хліб в духовці ще 15 хвилин. Готовий хлібець кладемо на решітку до повного охолодження.
Рецепт гречаного хліба в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти викладаємо в контейнер хлібопічки. Вибираємо режим: цільнозерновий хліб. Виставляємо час приготування 3 години і 20 хвилин.
Гречаний хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 37 градусів, додаємо в нього сухі дріжджі і мед. Гречане борошно змішуємо з домашнім кефіром . Бажано, щоб він був кімнатної температури. В кефірну масу додаємо молоко з дріжджами і рослинне масло, перемішуємо. Тепер всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо підходити години на 2 в теплому місці. Після цього перекладаємо тісто в каструлю і залишаємо ще хвилин на 40. В режимі «Випічка» готуємо 1 годину, потім перевертаємо і випікаємо ще 1 годину.
Рецепт хліба з гречаним борошном
Інгредієнти:
![Гречаний хліб Гречаний хліб](/uploads/posts/2015-03/grechaniy-hlb_932.jpeg)
Приготування
Сухі дріжджі змішуємо з теплою водою (1 мультистакан), додаємо 1 чайну ложку цукру, щоб реакція пройшла швидше. Як тільки дріжджі почнуть підходити, додаємо рослинне масло, сіль і всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, воно виходить досить тугим. Скачуємо з тіста колобок і залишаємо, щоб тісто підійшло. Як тільки воно підніметься, перекладаємо його в каструлю мультиварки і в режимі «Підігрів» залишаємо на 30 хвилин. Коли тісто підійде, в режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Після цього перевертаємо і готуємо ще 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Хліб на кефірі](/uploads/posts/2015-03/hlb-na-kefr_541.jpeg)
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
![Пшенично-житній хліб](/uploads/posts/2015-03/pshenichno-zhitny-hlb_921.jpeg)
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
![Житній хліб в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/zhitny-hlb-v-multivarc_711.jpeg)
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
![Житній хліб в хлібопічці](/uploads/posts/2015-01/zhitny-hlb-v-hlbopchc_351.jpeg)
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
![Хліб без дріжджів - рецепти](/uploads/posts/2015-01/hlb-bez-drzhdzhv-recepti_731.jpeg)
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо
![Хліб з родзинками](/uploads/posts/2015-01/hlb-z-rodzinkami_321.jpeg)
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як