Гречаний хліб
Домашній хліб безсумнівно смачніше магазинного. Він ароматний, з хрусткою скоринкою і просто неповторним смаком. Зараз ми вам підкажемо рецепт приготування гречаного хліба в домашніх умовах.
Інгредієнти:
гречана крупа - 130 г;
пшеничне борошно - 260 г;
сухі дріжджі - 15 ч. ложки;
рослинна олія - 30 мл;
вода - 300 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Гречану крупу обсмажуємо на сковороді до появи аромату. Потім крупу висипаємо в тарілку. Воду підігріваємо до температури приблизно 40 градусів, розчиняємо в ній цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 7. У це час на кавомолці перемелюємо гречку. В даному випадку перемелювати до стану борошна не обов'язково.
Пшеничне борошно просіваємо, додаємо мелену гречку, сіль і перемішуємо. Воду з дріжджами перемішуємо і виливаємо масу у посуд з сухою сумішшю. Туди ж вливаємо олію і перемішуємо. Руки злегка змащуємо рослинним маслом і приступаємо до процесу замісу тіста. Як тільки вона буде готова, поміщаємо його в змащену олією миску і залишаємо в теплому місці на 1 годину підходити. Тісто має добре піднятися.
Після цього викладаємо його на поверхню, присипану борошном. Розтягуємо тісто в обидві сторони, а потім складаємо до центру спочатку один край, потім другий. Точно так само розтягуємо тісто і в іншому напрямку. Приступаємо до формування булки: можна зробити просто круглу форму, можна надати вигляду батона. Викладаємо заготовку на деко, посипаний борошном. Накриваємо його серветкою і ставимо на півгодини. Заготівля знову повинна підійти. Тепер відправляємо деко в духовку при температурі 200 градусів випікаємо його 25 хвилин. Після цього знижуємо температуру до 180 градусів і печемо гречаний хліб в духовці ще 15 хвилин. Готовий хлібець кладемо на решітку до повного охолодження.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 210 г;
гречаний мед - 1 ч. ложка;
молоко - 60 мл;
вода - 150 мл;
оливкова масло - 10 мл;
сіль - щіпка;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
гречана мука - 50 г;
житнє борошно - 40 р.
Приготування
Всі інгредієнти викладаємо в контейнер хлібопічки. Вибираємо режим: цільнозерновий хліб. Виставляємо час приготування 3 години і 20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно пшеничне вищого сорту - 450 г;
гречана борошно - 100 г;
мед - 1 ч. ложка;
молоко - 300 мл;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 20 мл;
кефір 32%-ної жирності - 100 мл;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 37 градусів, додаємо в нього сухі дріжджі і мед. Гречане борошно змішуємо з домашнім кефіром . Бажано, щоб він був кімнатної температури. В кефірну масу додаємо молоко з дріжджами і рослинне масло, перемішуємо. Тепер всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо підходити години на 2 в теплому місці. Після цього перекладаємо тісто в каструлю і залишаємо ще хвилин на 40. В режимі «Випічка» готуємо 1 годину, потім перевертаємо і випікаємо ще 1 годину.
Інгредієнти:
тепла вода - 350 мл;
рослинне масло - 20 мл;
сіль - 05 ч. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
пшеничне борошно - 3 мультистакана;
житнє борошно - 1 мультистакан;
гречана мука - 1 мультистакан;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка.
Приготування
Сухі дріжджі змішуємо з теплою водою (1 мультистакан), додаємо 1 чайну ложку цукру, щоб реакція пройшла швидше. Як тільки дріжджі почнуть підходити, додаємо рослинне масло, сіль і всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, воно виходить досить тугим. Скачуємо з тіста колобок і залишаємо, щоб тісто підійшло. Як тільки воно підніметься, перекладаємо його в каструлю мультиварки і в режимі «Підігрів» залишаємо на 30 хвилин. Коли тісто підійде, в режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Після цього перевертаємо і готуємо ще 30 хвилин.
Хліб з гречаного борошна
Інгредієнти:
Приготування
Гречану крупу обсмажуємо на сковороді до появи аромату. Потім крупу висипаємо в тарілку. Воду підігріваємо до температури приблизно 40 градусів, розчиняємо в ній цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 7. У це час на кавомолці перемелюємо гречку. В даному випадку перемелювати до стану борошна не обов'язково.
Пшеничне борошно просіваємо, додаємо мелену гречку, сіль і перемішуємо. Воду з дріжджами перемішуємо і виливаємо масу у посуд з сухою сумішшю. Туди ж вливаємо олію і перемішуємо. Руки злегка змащуємо рослинним маслом і приступаємо до процесу замісу тіста. Як тільки вона буде готова, поміщаємо його в змащену олією миску і залишаємо в теплому місці на 1 годину підходити. Тісто має добре піднятися.
Після цього викладаємо його на поверхню, присипану борошном. Розтягуємо тісто в обидві сторони, а потім складаємо до центру спочатку один край, потім другий. Точно так само розтягуємо тісто і в іншому напрямку. Приступаємо до формування булки: можна зробити просто круглу форму, можна надати вигляду батона. Викладаємо заготовку на деко, посипаний борошном. Накриваємо його серветкою і ставимо на півгодини. Заготівля знову повинна підійти. Тепер відправляємо деко в духовку при температурі 200 градусів випікаємо його 25 хвилин. Після цього знижуємо температуру до 180 градусів і печемо гречаний хліб в духовці ще 15 хвилин. Готовий хлібець кладемо на решітку до повного охолодження.
Рецепт гречаного хліба в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти викладаємо в контейнер хлібопічки. Вибираємо режим: цільнозерновий хліб. Виставляємо час приготування 3 години і 20 хвилин.
Гречаний хліб в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 37 градусів, додаємо в нього сухі дріжджі і мед. Гречане борошно змішуємо з домашнім кефіром . Бажано, щоб він був кімнатної температури. В кефірну масу додаємо молоко з дріжджами і рослинне масло, перемішуємо. Тепер всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і залишаємо підходити години на 2 в теплому місці. Після цього перекладаємо тісто в каструлю і залишаємо ще хвилин на 40. В режимі «Випічка» готуємо 1 годину, потім перевертаємо і випікаємо ще 1 годину.
Рецепт хліба з гречаним борошном
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі змішуємо з теплою водою (1 мультистакан), додаємо 1 чайну ложку цукру, щоб реакція пройшла швидше. Як тільки дріжджі почнуть підходити, додаємо рослинне масло, сіль і всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, воно виходить досить тугим. Скачуємо з тіста колобок і залишаємо, щоб тісто підійшло. Як тільки воно підніметься, перекладаємо його в каструлю мультиварки і в режимі «Підігрів» залишаємо на 30 хвилин. Коли тісто підійде, в режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Після цього перевертаємо і готуємо ще 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як