Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з айвою - рецепт

Курка з айвою - рецепт

19-03-2015, 17:22
2 171
Курка з айвою - рецепт
Птицю часто готують з яблуками, з сухофруктами. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати курку з айвою .

Курка з айвою в рукаві


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • айва - 2 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • мелена паприка - 1 ст. ложка;

  • прованські трави - 1 ст. ложка;

  • коріандр - 05 ч. ложка;

  • сіль - 4 ч. ложки;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сметана - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Курку миємо й обсушуємо. Видавлюємо сік з лимона і втираємо його в курку. Залишаємо хвилин на 15. З'єднуємо коріандр, сіль, прованські трави, перець, паприку і натираємо отриманою сумішшю тушку зовні і всередині. Знову відставляємо просочуватися хвилин на 20. Тим часом айву нарізаємо шматочками і начиняємо нею курку, також закладаємо всередину цілу головку часнику. Тепер зашиваємо отвір.
    Курку покласти в рукав для запікання, скріплюємо кінці і робимо в рукаві кілька отворів, щоб виходив пар. Відправляємо курку з айвою в духовку при температурі 180 градусів запікаємо близько 1 години. Після цього рукав розрізаємо, курку розкриваємо і змащуємо її сумішшю сметани і гірчиці, знову відправляємо в духовку при температурі 200 градусів запікаємо 15 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
    Після цього виймаємо курку знову, видаляємо нитки і витягаємо з курки часник і айву. Курку перекладаємо на блюдо, а айву і часник покласти в жир, що виділився з курки в процесі запікання. Відправляємо айву в духовку ще хвилин на 15 щоб вона стала м'якою. Тепер розкладаємо її навколо курки і подаємо до столу.

    Страва з айвою і куркою


    Інгредієнти:

  • курка - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сушена біла слива - 5 шт.;

  • айва - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • масло вершкове - 70 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • зелень, цибулю, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курку (можна брати будь-які її частини - гомілки, стегенця і т. д.) миємо, знімаємо шкірку. Натираємо сіллю, перцем і скроплюємо соком лимона. У великій глибокій сковороді розігріваємо олію, кладемо курку, нарізану кільцями цибулю. Картоплю і айву нарізаємо скибочками і розкладаємо навколо курки, додаємо сушені сливи і викладаємо шматочки вершкового масла. Посипаємо це все подрібненою зеленню і поливаємо соком лимона. Ставимо сковороду на великий вогонь, як тільки масло розтануло, вогонь зменшуємо, вливаємо близько 100 мл води і тушкуємо курку з айвою і картоплею близько 1 години.

    Курка з айвою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • цибуля (великий) - 2 шт.;

  • айва - 1 шт.;

  • сухий імбир - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 150 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку моєму айву, ріжемо її на 4 частини і видаляємо серцевину, а потім ріжемо м'якоть на тоненькі скибочки. У чашу мультиварки вливаємо олію, включаємо режим «Випічка» на 2 хвилини, щоб масло нагрілося, потім викладаємо нарізану півкільцями цибулю і в тому ж режимі готуємо ще 3 хвилини. Додаємо імбир, корицю, перемішуємо. Тепер лопаткою зрушуємо цибулю в бік, а на дно каструлі кладемо шматочки айви - цибулю кладемо зверху. В режимі «Випічка» готуємо ще 10 хвилин.
    Після цього викладаємо шматочки курки, солимо, перчимо, вливаємо бульйон і в цьому ж режимі залишаємо ще на 25 хвилин. Тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо ще 1 годину. Хвилин за 10 до закінчення програми додаємо мед, змішаний з соком лимона.

    Рецепт курки, запеченій з айвою


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 3 шт.;

  • айва - 2 шт.;

  • сухе біле вино - 160 мл;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 15 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Вимиту айву ріжемо на кілька частин і видаляємо серцевину, а м'якоть ріжемо скибочками. На 1 хвилину опускаємо її в окріп, після чого відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
    Курка з айвою - рецепт
    Куряче філе миємо, обсушуємо. У кожному шматочку робимо глибокі поперечні надрізи. У кожен з них вставляємо по шматочку айви. Звертаємо філе як рулет, солимо, перчимо, збризкуємо рослинним маслом.
    Кожен рулет звертаємо в гурток і загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо при температурі 200 градусів близько 25 хвилин. Тим часом готуємо соус: складаємо в каструлю залишилися шматочки айви, додаємо вино і цукор. На невеликому вогні уварюємо, поки об'єм не зменшиться в 2 рази. Після цього додаємо вершкове масло і перемішуємо. Протираємо соус через сито. З готових курячих рулетів -кульок знімаємо фольгу, укладаємо їх на тарілку і поливаємо соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Айва, запечена в духовці
    Айва, запечена в духовці
    Айва - корисний плід, у якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, фруктових кислот і пектинів. Її використовують у приготуванні багатьох
    М'ясо з айвою - рецепт
    М'ясо з айвою - рецепт
    Айва - дивовижний плід, що володіє незвичайним смаком і ароматом. Його широко використовують в створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Свинина з айвою
    Свинина з айвою
    Свинина з айвою - це універсальне блюдо, підійде як для святкового столу, так вечері у вихідний день у колі родини або друзів. У нашій статті ми
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Баранина з айвою
    Баранина з айвою
    Баранина, смажена або тушкована - це дивовижне ситне блюдо, а в поєднанні з таким фруктом, як айва стане оригінальним і незабутнім. Давайте
    Компот з айви
    Компот з айви
    Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій