Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки на сковороді

Курячі ніжки на сковороді

19-03-2015, 15:47
1 567
Курячі ніжки на сковороді
Швидке гаряче блюдо на вечерю або обід - це завжди курятина, вона доступна, проста в приготуванні і буде красуватися на вашому столі вже через 15-20 хвилин. Сьогодні до арсеналу курячих страв у вашій записній книжці можуть приєднатися ще кілька рецептів з нашої статті присвяченій приготування курячих ніжок на сковороді.

Рецепт курячих ніжок по-італійськи, смажених на сковороді


Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 12 шт.;

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • свіжий базилік - 2 ст. ложки;

  • сушені італійські трави - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Кладемо курячі ніжки в миску і заливаємо оцтом і лимонним соком. Для смаку і аромату всипаємо сушені італійські трави (вони продаються вже готовими в супермаркеті) і нарізаний свіжий базилік з часником. Не забуваємо про сіль і кілька крапель олії. Ретельно перемішуємо курятину з компонентами маринаду, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячі ніжки. Щоб курятина рівномірно присмажився і ретельно, після того, як шкірка схопиться і стане золотистою, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь. Смажимо куру до повної готовності і подаємо до столу з скибочкою лимона.

    Рецепт курячих ніжок з медом і гірчицею на сковороді


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • мед - 1/4 ст.;

  • зернова гірчиця - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • курячі ніжки - 12 шт.


  • Приготування
    Курячі ніжки обсушуємо з допомогою паперових рушників і кладемо в миску або глибоку тарілку. Окремо змішуємо цедру лимона з медом і гірчицею. З'єднуємо курятину з отриманим маринадом, щоб покрити кожну курячу ніжку рівномірно.
    У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні і смажимо на ньому курячі ніжки до повної готовності. Зазвичай, смаження курячих ніжок на сковороді займає не більше 15-20 хвилин, після чого їх слід потримати під фольгою хвилин 7-10.

    Тушковані курячі ніжки на сковороді


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • курячі ніжки - 8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • часник - 2 зубчики;

  • печериці - 200 г;

  • курячий бульйон - 400 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • консервована квасоля - 150 г;

  • чебрець - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, гриби і селеру. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду часник і курячі ніжки. Чекаємо, поки ніжки стануть золотистими, приправляємо страву сіллю, перцем, кладемо чебрець. Розводимо в порції бульйону томатну пасту і заливаємо вміст сковороди. Тушкуємо курячі ніжки на маленькому вогні під кришкою до готовності, потім додаємо квасолю, перемішуємо і подаємо до столу.

    Смачні курячі ніжки на сковороді з сирним соусом


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 12 шт.;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • кайенский перець - 1/2 ч. ложки;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • рослинна олія - 200 мл;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • блакитний сир - 150 р.
  • Курячі ніжки на сковороді


    Приготування
    Змішуємо борошно з перцем, паприкою і сіллю, отриманої сухої суміші обвалюємо курятину. Тепер, все, що залишається - посмажити курячі ніжки на сковороді з рослинним або оливковою олією до повної готовності і рум'яної скоринки. Під час готування змащуйте курятину виділяються соками.
    Тим часом з допомогою блендера збиваємо яєчні жовтки до білого кольору, поступово вливаючи до них масло тонкою цівкою до отримання гладкої емульсії. Додаємо лимонний сік, оцет, гірчицю, сметану і сир, після чого знову збиваємо до однорідності. Подаємо куру з соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити
    Курячі ніжки в мультиварці
    Курячі ніжки в мультиварці
    Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування