Швидке гаряче блюдо на вечерю або обід - це завжди курятина, вона доступна, проста в приготуванні і буде красуватися на вашому столі вже через 15-20 хвилин. Сьогодні до арсеналу курячих страв у вашій записній книжці можуть приєднатися ще кілька рецептів з нашої статті присвяченій приготування курячих ніжок на сковороді.
Рецепт курячих ніжок по-італійськи, смажених на сковороді
Інгредієнти: курячі ніжки - 12 шт.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; свіжий базилік - 2 ст. ложки; сушені італійські трави - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; оливкова олія. Приготування Кладемо курячі ніжки в миску і заливаємо оцтом і лимонним соком. Для смаку і аромату всипаємо сушені італійські трави (вони продаються вже готовими в супермаркеті) і нарізаний свіжий базилік з часником. Не забуваємо про сіль і кілька крапель олії. Ретельно перемішуємо курятину з компонентами маринаду, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому курячі ніжки. Щоб курятина рівномірно присмажився і ретельно, після того, як шкірка схопиться і стане золотистою, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь. Смажимо куру до повної готовності і подаємо до столу з скибочкою лимона.
Рецепт курячих ніжок з медом і гірчицею на сковороді
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; мед - 1/4 ст.; зернова гірчиця - 1 ст. ложка; лимон - 1 шт.; курячі ніжки - 12 шт. Приготування Курячі ніжки обсушуємо з допомогою паперових рушників і кладемо в миску або глибоку тарілку. Окремо змішуємо цедру лимона з медом і гірчицею. З'єднуємо курятину з отриманим маринадом, щоб покрити кожну курячу ніжку рівномірно.
У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні і смажимо на ньому курячі ніжки до повної готовності. Зазвичай, смаження курячих ніжок на сковороді займає не більше 15-20 хвилин, після чого їх слід потримати під фольгою хвилин 7-10.
Тушковані курячі ніжки на сковороді
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; курячі ніжки - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 1 стебло; часник - 2 зубчики; печериці - 200 г; курячий бульйон - 400 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; консервована квасоля - 150 г; чебрець - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, гриби і селеру. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду часник і курячі ніжки. Чекаємо, поки ніжки стануть золотистими, приправляємо страву сіллю, перцем, кладемо чебрець. Розводимо в порції бульйону томатну пасту і заливаємо вміст сковороди. Тушкуємо курячі ніжки на маленькому вогні під кришкою до готовності, потім додаємо квасолю, перемішуємо і подаємо до столу.
Смачні курячі ніжки на сковороді з сирним соусом
Інгредієнти: курячі ніжки - 12 шт.; борошно - 1 1/2 ст. ложки; кайенский перець - 1/2 ч. ложки; копчена паприка - 1 ч. ложка; яєчні жовтки - 2 шт.; рослинна олія - 200 мл; лимонний сік - 2 ст. ложки; білий винний оцет - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; сметана - 2 ст. ложки; блакитний сир - 150 р. Приготування Змішуємо борошно з перцем, паприкою і сіллю, отриманої сухої суміші обвалюємо курятину. Тепер, все, що залишається - посмажити курячі ніжки на сковороді з рослинним або оливковою олією до повної готовності і рум'яної скоринки. Під час готування змащуйте курятину виділяються соками.
Тим часом з допомогою блендера збиваємо яєчні жовтки до білого кольору, поступово вливаючи до них масло тонкою цівкою до отримання гладкої емульсії. Додаємо лимонний сік, оцет, гірчицю, сметану і сир, після чого знову збиваємо до однорідності. Подаємо куру з соусом.