Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мова, запечений з грибами

Мова, запечений з грибами

19-03-2015, 14:29
1 533
Мова, запечений з грибами
Відварний язик сам по собі є делікатесом, а в поєднанні з білими грибами перетворюється на блюдо, гідне короля або королеви).

Яловичий язик, фарширований грибами


Інгредієнти:

  • мова - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • гриби сухі (білі) - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • петрушка, кріп - 1 пучок;

  • хліб (білий) - 1 скибочка;

  • сметана - 1 ст.;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • перець духмяний (горошок) - 10 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений.


  • Приготування
    Мова моєму, кип'ятимо 5 хвилин, потім зливаємо. Заливаємо новою водою, доводимо до кипіння і варимо годину на повільному вогні. Додаємо корінь петрушки, цибулину, лавровий лист, перець горошком, сіль. Тримаємо на повільному вогні ще 2 години. Готовий язик охолодити в холодній воді і знімаємо шкірку. Розрізаємо уздовж і акуратно, щоб не пошкодити стінки, виймаємо м'якоть. Пропускаємо її через м'ясорубку, а також цибулину і хліб, попередньо замочений в молоці. Додаємо у фарш яйце і дрібно нарубану зелень, солимо, перчимо. Фаршируємо цією сумішшю мову і обв'язуємо його ниткою.
    Гриби для соусу замочуємо на ніч, після відварюємо і нарізаємо. Бульйон нам ще стане в нагоді. Підсмажити дрібно нарізану цибулину, додаємо гриби. Коли волога випарується, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Сметану розводимо склянкою грибного відвару і поступово вливаємо цю суміш до грибів, весь час помішуючи. Доводимо до кипіння і знімаємо соус з вогню.
    Фарширований мова укладаємо в гусятницю, додаємо вершкове масло, заливаємо соусом і півгодини тушкуємо на повільному вогні в духовці. Даємо охолонути, прибираємо нитки і нарізаємо скибочками. Мова, запечений з грибами готовий до подачі.

    Свинячий язик з грибами в сметані


    Інгредієнти:

  • мова - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • печериці свіжі - 300 г;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;
  • Мова, запечений з грибами

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Мови відварюємо, чистимо і ріжемо скибочками товщиною 5-7 мм Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до нього накрошенние пластинками гриби. Смажимо кілька хвилин. Викладаємо у форму для запікання спочатку язички, потім гриби. Заливаємо все сметаною, накриваємо фольгою і відправляємо на 15-20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Знімаємо фольгу, і даємо підрум'янитися ще 5 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з язиком і грибами
    Салат з язиком і грибами
    Яловичий язик при правильному приготуванні перетворюється в ніжні і апетитні шматочки м'яса. І сьогодні ми поговоримо про справжній делікатес: салаті
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Заливне з язика
    Заливне з язика
    Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
    Телячий язик - рецепт
    Телячий язик - рецепт
    Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
    Як варити свинячий мову?
    Як варити свинячий мову?
    Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І