Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі в вершковому соусі

Тефтелі в вершковому соусі

19-03-2015, 12:31
2 092
Тефтелі в вершковому соусі
Давайте розглянемо з вами сьогодні цікаві і чудово смачні рецепти приготування тефтелькою у вершковому соусі. Це блюдо універсально тим, що його можна подавати до будь-яких гарнірів, і воно прекрасно виглядатиме навіть на святковому столі.

Курячі тефтелі в вершковому соусі


Інгредієнти:

  • курячий фарш - 600 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • куряче яйце - 1 шт.


  • Для соусу:

  • вершки - 1 ст.;

  • сіль, мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Отже, в курячий фарш кладемо очищені від лушпиння і дрібно нарізані цибулю і часник, розбиваємо сире яйце, солимо і перчимо масу за смаком. З отриманого фаршу робимо невеликі тюфтельки і обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Потім ставимо на слабенький вогонь каструльку, наливаємо вершки, кладемо туди щіпку солі і мускатного горіха. Доводимо все до кипіння і потім знімаємо з вогню.
    Готові тефтелі заливаємо вершковим соусом, додаємо будь-які травички, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Таке блюдо ідеально підійде для будь-якого гарніру.

    Рибні тефтелі в вершковому соусі


    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • форель - 500 г;

  • рис - 150 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • сир - 100 г;

  • вершки - 200 мл;

  • сметана - 100 мл;

  • сухий кріп - 1 ч. ложка;

  • кунжутне насіння - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для приготування тефтелькою в вершково - сметанному соусі гарненько промиваємо рис, додаємо в каструлю з підсоленою гарячою водою і після закипання варимо при закритій кришці 15 хвилин на слабенькому вогні. Цим часом на сухій сковороді швиденько обсмажуємо кунжутне насіння, а потім перекладаємо їх на блюдце. На цій же сковороді підсмажити у невеликій кількості олії дрібно порізану очищену цибулину.
    Рибу подрібнюємо у блендері змішуємо з остившім рисом, яйцем, цибулею, додаємо сіль, перець. З отриманого фаршу формуємо тефтелі, складаємо їх в пароварку і готуємо 30 хвилин.
    Не втрачаючи часу дарма, робимо поки соус для тефтелькою . Для цього наливаємо в каструльку вершки, нагріваємо їх, додаємо сметану, тертий сир і доводимо до кипіння. В самому кінці кладемо сушений кріп і перемішуємо. Рибні тефтелі викладаємо на блюдо, поливаємо сирно - вершковим соусом, посипаємо підсмаженою кунжутом і подаємо до столу.

    Тефтелі в вершково - грибному соусі


    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • свинячий фарш - 800 г;

  • рис - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • свіжі гриби - 150 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 3 шт.;

  • вершки - 200 мл;

  • пшеничне борошно - 1 ст. ложка;

  • кип'ячена вода - 05 ст.


  • Приготування
    Рис відварюємо в гарячій підсоленій воді, а потім охолоджуємо його і змішуємо з м'ясною масою. Далі додаємо майонез,
    Тефтелі в вершковому соусі
    подрібнену цибулю, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і формуємо невеликі тюфтельки, які обвалюємо гарненько в борошні. Після цього обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі. Далі беремо форму для запікання і укладаємо туди готові тюфтельки.
    Тепер готуємо соус: на сухій сковорідці злегка обсмажуємо борошно і доводимо її до легкого рум'яного кольору. Вершки розбавляємо водою, після чого змішуємо з пережареної борошном. Цибуля гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Виливаємо вершки з борошном, трохи додаємо сіль і перчимо. Тримаємо соус на слабкому вогні, до тих пір, поки він не загусне. Тепер виливаємо вершковий соус зверху на тефтелі і ставимо запікатися в духовку на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
    Тефтелі з гречкою
    Тефтелі з гречкою
    Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
    Тефтелі з курячого фаршу
    Тефтелі з курячого фаршу
    Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
    Курячі тефтелі
    Курячі тефтелі
    Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.