Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Відбивні з ананасом

Відбивні з ананасом

19-03-2015, 11:09
1 692
Відбивні з ананасом
Поєднання м'яса та фруктів давно покинуло столи гурманів і пішов «у народ». Народ, у свою чергу, радо прийняв таку інновацію і тепер становить все нові і нові рецепти для приготування в межах домашньої кухні. Сьогодні ми вирішили приділити увагу приготування відбивних з ананасом. Чому саме з ананасом? Відповідь дуже проста, якщо вірити не тільки смаковим рецепторам, але і науковим фактам: ферменти, що містяться в ананасі, розщеплюють колаген у волокнах м'яса і роблять її більш соковитою і ніжною. Так що давайте разом розбиратися з тим, як приготувати відбивні з ананасом.

Куряча відбивна з ананасом та сиром


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • ананас (кільця) - 2 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Куряче філе миємо, очищаємо від плівок, обсушуємо й розрізаємо на 2 пласта. Кожен пласт накриваємо плівкою і відбиваємо молотком до товщини 15 див. Посипаємо відбивні сіллю і перцем і швидко обсмажуємо з обох сторін, щоб шматочки курки схопилися. Тепер змащуємо курку майонезом, кладемо на кожну відбивну по колечку ананаса і засипаємо зверху тертим сиром. Ставимо під гриль курку, або готуємо відбивні в духовці з ананасом, до тих пір, поки сир не розплавиться. Після чого подаємо страву до столу, посипавши зеленню.

    Свинячі відбивні з грибами і ананасом


    Інгредієнти:

  • ананасовий сік - 170 мл;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • сидровий оцет - 1/3 ст.;

  • соєвий соус - 1/8 ст.;

  • соус барбекю - 1/3 ст.;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 100 г;

  • ананаси - 70 г;

  • свинина (м'якоть) - 500 р.


  • Приготування
    М'якоть свинини розрізаємо на пласт і злегка відбиваємо кухонним молотком. Перші 7 інгредієнтів з'єднуємо в мисці і ретельно перемішуємо. Укладаємо відбивні в пакет з замком, заливаємо маринадом і залишаємо на день в холодильник.
    На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому гриби (вибирайте дрібні печериці). Як тільки з грибів вийде вся волога, додайте на сковороду нарізані ананаси шматочками і продовжуйте готування до тих пір, поки останні не покриються золотистою скоринкою. На окрему сковороду кладемо стейки разом з маринадом і обсмажуємо до готовності з обох сторін. Змішуємо вміст обох сковорідок і подаємо відбивні до столу.

    Рецепт відбивних з яловичини з ананасом і гарніром з картоплі


    Інгредієнти:

  • ананасовий сік - 1/2 ст.;

  • соєвий соус - 1 /4 ст.;

  • сіль, перець;

  • яловичий стейк, або м'якоть - 750 г;

  • молода картопля - 500 г;

  • стручкова квасоля - 300 г;

  • зелені чилі - за смаком;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    У глибокій тарілці з'єднуємо ананасовий сік , соєвий соус і 1/2 ч. ложки перцю. Занурюємо в наш маринад відбивні і залишаємо їх на 30 хвилин.
    Сотейник заповнюємо водою на 25 см і ставимо в нього сітку для варіння на пару. Доводимо воду до кипіння і закладаємо туди молодий
    Відбивні з ананасом
    картопля. Варимо картоплю на пару 12-14 хвилин, до готовності. За 6-7 хвилин до готовності картоплі, в сітку відправляється і квасоля.
    У глибокій мисці змішуємо квасолю і картоплю з подрібненим перцем чилі, маслом, кумином і оцтом, не забуваємо про сіль і перець.
    Розігріваємо Сковороду і змащуємо невеликою кількістю масла. Кладемо на неї м'ясо. Приготування відбивних з ананасовим соком займе близько 3-4 хвилин з кожного боку (в залежності від товщини шматка м'яса), після чого м'яса слід дати відпочити ще 5 хвилин.
    Подаємо страву до столу відразу ж, після того, як м'ясо відпочило, не забувши нарізати відбивні на шматочки, а гарнір ретельно перемішати ще раз. Після такого ситного і смачного вечері, байдужим до ананасовим отбивним не залишиться ніхто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі відбивні - рецепт
    Курячі відбивні - рецепт
    Новий рік - час феєрверків, подарунків, шампанського, мандарин і кулінарних шедеврів. Чого тільки не буває на новорічному столі! Пропонуємо вам
    Відбивні зі свинини в клярі
    Відбивні зі свинини в клярі
    Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
    Відбивні з грибами
    Відбивні з грибами
    Відбивні з грибами - чудове блюдо, яке припаде до смаку багатьом, до того ж приготувати його досить просто. А подавати їх можна до будь гарнірів.
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні - смачне і улюблене багатьма блюдо. А якщо ще додати сир, то вийде ще оригінальніше і смачніше. Що ж, давайте вивчимо цікаві рецепти
    Відбивні на сковороді
    Відбивні на сковороді
    Відбивні, засмажені на сковороді - універсальна страва. Готується швидко, не вимагає особливих навичок, виходить ситно і смачно. Відбивні можна
    Відбивні з помідорами
    Відбивні з помідорами
    Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що