Поєднання м'яса та фруктів давно покинуло столи гурманів і пішов «у народ». Народ, у свою чергу, радо прийняв таку інновацію і тепер становить все нові і нові рецепти для приготування в межах домашньої кухні. Сьогодні ми вирішили приділити увагу приготування відбивних з ананасом. Чому саме з ананасом? Відповідь дуже проста, якщо вірити не тільки смаковим рецепторам, але і науковим фактам: ферменти, що містяться в ананасі, розщеплюють колаген у волокнах м'яса і роблять її більш соковитою і ніжною. Так що давайте разом розбиратися з тим, як приготувати відбивні з ананасом.
Куряча відбивна з ананасом та сиром
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; ананас (кільця) - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир; зелень - для прикраси. Приготування Куряче філе миємо, очищаємо від плівок, обсушуємо й розрізаємо на 2 пласта. Кожен пласт накриваємо плівкою і відбиваємо молотком до товщини 15 див. Посипаємо відбивні сіллю і перцем і швидко обсмажуємо з обох сторін, щоб шматочки курки схопилися. Тепер змащуємо курку майонезом, кладемо на кожну відбивну по колечку ананаса і засипаємо зверху тертим сиром. Ставимо під гриль курку, або готуємо відбивні в духовці з ананасом, до тих пір, поки сир не розплавиться. Після чого подаємо страву до столу, посипавши зеленню.
Свинячі відбивні з грибами і ананасом
Інгредієнти: ананасовий сік - 170 мл; коричневий цукор - 1/4 ст.; сидровий оцет - 1/3 ст.; соєвий соус - 1/8 ст.; соус барбекю - 1/3 ст.; тертий імбир - 1 ч. ложка; мед - 1 1/2 ч. ложки; печериці - 100 г; ананаси - 70 г; свинина (м'якоть) - 500 р. Приготування М'якоть свинини розрізаємо на пласт і злегка відбиваємо кухонним молотком. Перші 7 інгредієнтів з'єднуємо в мисці і ретельно перемішуємо. Укладаємо відбивні в пакет з замком, заливаємо маринадом і залишаємо на день в холодильник.
На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому гриби (вибирайте дрібні печериці). Як тільки з грибів вийде вся волога, додайте на сковороду нарізані ананаси шматочками і продовжуйте готування до тих пір, поки останні не покриються золотистою скоринкою. На окрему сковороду кладемо стейки разом з маринадом і обсмажуємо до готовності з обох сторін. Змішуємо вміст обох сковорідок і подаємо відбивні до столу.
Рецепт відбивних з яловичини з ананасом і гарніром з картоплі
Інгредієнти: ананасовий сік - 1/2 ст.; соєвий соус - 1 /4 ст.; сіль, перець; яловичий стейк, або м'якоть - 750 г; молода картопля - 500 г; стручкова квасоля - 300 г; зелені чилі - за смаком; оливкова олія - 1 ст. ложка; кумин - 1/2 ч. ложки; зелень петрушки. Приготування У глибокій тарілці з'єднуємо ананасовий сік , соєвий соус і 1/2 ч. ложки перцю. Занурюємо в наш маринад відбивні і залишаємо їх на 30 хвилин.
Сотейник заповнюємо водою на 25 см і ставимо в нього сітку для варіння на пару. Доводимо воду до кипіння і закладаємо туди молодий
картопля. Варимо картоплю на пару 12-14 хвилин, до готовності. За 6-7 хвилин до готовності картоплі, в сітку відправляється і квасоля.
У глибокій мисці змішуємо квасолю і картоплю з подрібненим перцем чилі, маслом, кумином і оцтом, не забуваємо про сіль і перець.
Розігріваємо Сковороду і змащуємо невеликою кількістю масла. Кладемо на неї м'ясо. Приготування відбивних з ананасовим соком займе близько 3-4 хвилин з кожного боку (в залежності від товщини шматка м'яса), після чого м'яса слід дати відпочити ще 5 хвилин.
Подаємо страву до столу відразу ж, після того, як м'ясо відпочило, не забувши нарізати відбивні на шматочки, а гарнір ретельно перемішати ще раз. Після такого ситного і смачного вечері, байдужим до ананасовим отбивним не залишиться ніхто.