Яловичина з чорносливом - рецепт
М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. У цій статті вас чекають рецепти приготування яловичини з чорносливом.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
томатне пюре - 200 г;
біле сухе вино - 200 мл;
цибуля - 1 шт.;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
сушена петрушка - 1 ч. ложка;
рослинна олія - 50 мл;
чорнослив - 400 г;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо його в казан і додаємо спеції. У сковороду, де смажилося м'ясо, вливаємо вино і даємо йому трохи прокипіти. Після цього переливаємо його в казан з м'ясом. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Викладаємо до цибулі томатне пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Перекладаємо цибулю з томатом до м'яса і все це тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 1 години.
Якщо рідина википить, то в процесі приготування можна додати трохи окропу. За закінченню цього часу викладаємо в казанок чорнослив без кісточок і перемішуємо. Тушкуємо ще приблизно хвилин 30. Якщо потрібно, то досолює. Тушковану яловичину з чорносливом подаємо до столу з картоплею і салатом з овочів.
Інгредієнти:
яловичина 900 г;
майонез - 6 ст. ложок;
часник - 6 зубчиків;
гірчиця - 25 ст. ложки;
чорнослив без кісточок - 250 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Чорнослив розрізаємо навпіл. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем. Яловичину миємо й обсушуємо. Робимо надрізи в м'ясі. Викладаємо її на фольгу і змащуємо підготовленим соусом. У кожен надріз кладемо шматочки чорносливу. Верх яловичини змащуємо залишками соусу і викладаємо чорнослив, який залишився. Загортаємо м'ясо у фольгу і кладемо в холодильник. Залишаємо годин на 5 маринуватися. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо у фользі кладемо на деко і запікаємо близько 1 години. Потім фольгу розгортаємо і ще запікаємо 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 3 шт.;
цибуля - 300 г;
чорнослив - 150 г;
часник - 2 зубчики;
вода - 300 мл;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
М'ясо нарізаємо скибочками. У борошно (2 столові ложки) додаємо перець і сіль, перемішуємо. Обвалюємо в цій суміші шматочки м'яса і обсмажуємо їх на сковороді. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання, зверху кладемо лавровий лист і чорнослив. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес і пасеруємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо столову ложку борошна і перемішуємо. Викладаємо цибулю на м'ясо з чорносливом, вливаємо воду, підсолюємо за смаком, накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів готуємо близько 2 годин.
Інгредієнти:
яловичина - 05 кг;
цибуля - 2 шт.;
чорнослив без кісточок - 200 г;
часник - 3 зубчики;
вино червоне - 400 мл;
майонез - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
вода - 200 мл;
розмарин, сіль, перець.
Приготування
Чорнослив моєму і заливаємо теплою водою, залишаємо на годину, щоб він став м'яким. Цибулю ріжемо півкільцями і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Яловичину ріжемо скибочками як для відбивних, солимо, перчимо, а потім відбиваємо. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. На край кожної відбивною кладемо 2 штуки чорносливу і 1 чайну ложку часникового майонезу. Звертаємо рулетик і перев'язуємо його нитками. Складаємо рулети в каструлю, зверху розміщуємо цибулю і вливаємо воду і вино. Як тільки рідина закипить, за смаком додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо рулетики з яловичини з чорносливом на повільному вогні до готовності, близько півтора годин. Коли м'ясо буде м'яким, даємо рулетикам охолонути і видаляємо нитки.
Рецепт тушкованої яловичини з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо його в казан і додаємо спеції. У сковороду, де смажилося м'ясо, вливаємо вино і даємо йому трохи прокипіти. Після цього переливаємо його в казан з м'ясом. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Викладаємо до цибулі томатне пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Перекладаємо цибулю з томатом до м'яса і все це тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 1 години.
Якщо рідина википить, то в процесі приготування можна додати трохи окропу. За закінченню цього часу викладаємо в казанок чорнослив без кісточок і перемішуємо. Тушкуємо ще приблизно хвилин 30. Якщо потрібно, то досолює. Тушковану яловичину з чорносливом подаємо до столу з картоплею і салатом з овочів.
Рецепт запеченої яловичини з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив розрізаємо навпіл. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем. Яловичину миємо й обсушуємо. Робимо надрізи в м'ясі. Викладаємо її на фольгу і змащуємо підготовленим соусом. У кожен надріз кладемо шматочки чорносливу. Верх яловичини змащуємо залишками соусу і викладаємо чорнослив, який залишився. Загортаємо м'ясо у фольгу і кладемо в холодильник. Залишаємо годин на 5 маринуватися. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо у фользі кладемо на деко і запікаємо близько 1 години. Потім фольгу розгортаємо і ще запікаємо 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Рецепт яловичини з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо скибочками. У борошно (2 столові ложки) додаємо перець і сіль, перемішуємо. Обвалюємо в цій суміші шматочки м'яса і обсмажуємо їх на сковороді. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання, зверху кладемо лавровий лист і чорнослив. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес і пасеруємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо столову ложку борошна і перемішуємо. Викладаємо цибулю на м'ясо з чорносливом, вливаємо воду, підсолюємо за смаком, накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів готуємо близько 2 годин.
Рецепт рулетиків з яловичиною і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив моєму і заливаємо теплою водою, залишаємо на годину, щоб він став м'яким. Цибулю ріжемо півкільцями і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Яловичину ріжемо скибочками як для відбивних, солимо, перчимо, а потім відбиваємо. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. На край кожної відбивною кладемо 2 штуки чорносливу і 1 чайну ложку часникового майонезу. Звертаємо рулетик і перев'язуємо його нитками. Складаємо рулети в каструлю, зверху розміщуємо цибулю і вливаємо воду і вино. Як тільки рідина закипить, за смаком додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо рулетики з яловичини з чорносливом на повільному вогні до готовності, близько півтора годин. Коли м'ясо буде м'яким, даємо рулетикам охолонути і видаляємо нитки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Рулет із чорносливом
Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
Телятина з чорносливом
Любителям поєднання сухофруктів або ягідних соусів з м'ясом неодмінно доведеться за смаком рецепт яловичини з чорносливом - прекрасний варіант для
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Яловичина у фользі
Яловичина, запечена шматком у фользі, може одночасно бути і вишуканим святковим частуванням, і ситним блюдом на простому сімейній вечері. Пропонуємо