М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. У цій статті вас чекають рецепти приготування яловичини з чорносливом.
Рецепт тушкованої яловичини з чорносливом
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; томатне пюре - 200 г; біле сухе вино - 200 мл; цибуля - 1 шт.; мелена кориця - 05 ч. ложки; сушена петрушка - 1 ч. ложка; рослинна олія - 50 мл; чорнослив - 400 г; сіль, чорний мелений перець. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо його в казан і додаємо спеції. У сковороду, де смажилося м'ясо, вливаємо вино і даємо йому трохи прокипіти. Після цього переливаємо його в казан з м'ясом. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Викладаємо до цибулі томатне пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Перекладаємо цибулю з томатом до м'яса і все це тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 1 години.
Якщо рідина википить, то в процесі приготування можна додати трохи окропу. За закінченню цього часу викладаємо в казанок чорнослив без кісточок і перемішуємо. Тушкуємо ще приблизно хвилин 30. Якщо потрібно, то досолює. Тушковану яловичину з чорносливом подаємо до столу з картоплею і салатом з овочів.
Рецепт запеченої яловичини з чорносливом
Інгредієнти: яловичина 900 г; майонез - 6 ст. ложок; часник - 6 зубчиків; гірчиця - 25 ст. ложки; чорнослив без кісточок - 250 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Чорнослив розрізаємо навпіл. Часник пропускаємо через прес, змішуємо його з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем. Яловичину миємо й обсушуємо. Робимо надрізи в м'ясі. Викладаємо її на фольгу і змащуємо підготовленим соусом. У кожен надріз кладемо шматочки чорносливу. Верх яловичини змащуємо залишками соусу і викладаємо чорнослив, який залишився. Загортаємо м'ясо у фольгу і кладемо в холодильник. Залишаємо годин на 5 маринуватися. Духовку нагріваємо до 200 градусів. М'ясо у фользі кладемо на деко і запікаємо близько 1 години. Потім фольгу розгортаємо і ще запікаємо 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Рецепт яловичини з чорносливом
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; рослинне масло - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; лавровий лист - 3 шт.; цибуля - 300 г; чорнослив - 150 г; часник - 2 зубчики; вода - 300 мл; сіль, чорний мелений перець. Приготування М'ясо нарізаємо скибочками. У борошно (2 столові ложки) додаємо перець і сіль, перемішуємо. Обвалюємо в цій суміші шматочки м'яса і обсмажуємо їх на сковороді. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання, зверху кладемо лавровий лист і чорнослив. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес і пасеруємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додаємо столову ложку борошна і перемішуємо. Викладаємо цибулю на м'ясо з чорносливом, вливаємо воду, підсолюємо за смаком, накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів готуємо близько 2 годин.
Рецепт рулетиків з яловичиною і чорносливом
Інгредієнти: яловичина - 05 кг; цибуля - 2 шт.; чорнослив без кісточок - 200 г; часник - 3 зубчики; вино червоне - 400 мл; майонез - 50 г; масло вершкове - 50 г; вода - 200 мл; розмарин, сіль, перець. Приготування Чорнослив моєму і заливаємо теплою водою, залишаємо на годину, щоб він став м'яким. Цибулю ріжемо півкільцями і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Яловичину ріжемо скибочками як для відбивних, солимо, перчимо, а потім відбиваємо. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. На край кожної відбивною кладемо 2 штуки чорносливу і 1 чайну ложку часникового майонезу. Звертаємо рулетик і перев'язуємо його нитками. Складаємо рулети в каструлю, зверху розміщуємо цибулю і вливаємо воду і вино. Як тільки рідина закипить, за смаком додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо рулетики з яловичини з чорносливом на повільному вогні до готовності, близько півтора годин. Коли м'ясо буде м'яким, даємо рулетикам охолонути і видаляємо нитки.