Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Телячий язик - рецепт

Телячий язик - рецепт

18-03-2015, 19:05
3 043
Телячий язик - рецепт
Телячий язик - не просто смачне самостійне блюдо або доповнення до холодних закускам, але і відмінна ідея на гаряче. Здивуйте своїх гостей, приготувавши мову так, як їм ще не доводилося куштувати, а ми вам допоможемо у цьому кількома оригінальними рецептами.

Як приготувати телячий язик під хріном - рецепт


Інгредієнти:
Для язика:

  • телячий язик - 15 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сіль, перець горошком - за смаком.


  • Для соусу:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • бульйон з-під язика - 1/4 ст.;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • зернова гірчиця - 2 ст. ложки;

  • тертий хрін - 1 ст. ложка;

  • печериці (маленькі) - 1 жменя;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Мова відварюємо разом з овочами до повної готовності (близько 2 годин). Після обдаємо його холодною водою і очищаємо від плівок. Нарізаємо мова пластинами.
    На рослинній олії смажимо цибулю до прозорості. Додаємо до нього борошно і продовжуємо смажити ще хвилину. Тепер заливаємо вміст сковороди бульйоном, кладемо гірчицю, хрін, сіль і перець. Окремо смажимо маленькі печериці і кладемо їх тушкуватися з соусі разом з язиком 2-3 хвилини. Збризкуємо страву лимонним соком перед подачею.

    Телячий язик відварний з томатами і вином - рецепт


    Інгредієнти:

  • телячий язик - 1 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • сухе біле вино - 3/4 ст.;

  • томати у власному соку - 250 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Телячий язик відварюємо на пару протягом 20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді і очистити від оболонки.
    У сковороді розігріваємо суміш з оливкової і вершкового масла й обсмажуємо на ній нарізану ріпчасту цибулю і моркву близько 5 хвилин. Мова нарізаємо пластинами і змішуємо з цибульно-морквяної засмажкою. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Потім заливаємо блюдо вином і залишаємо хвилин на 5. Тим часом томати розминаємо з сіллю і перцем в пюре, вливаємо томатне пюре на сковороду і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо мова півтори години, соус зціджуємо і збиваємо до однорідності. Подаємо скибочки язика, полив ароматним овочевим соусом.

    Телячий язик з медом


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • відварний язик - 1 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
    Телячий язик - рецепт

  • гострий перець - за смаком;

  • вода - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварний язик нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору на розігрітому рослинному маслі. У теплій воді розводимо мед, лимонний сік, сіль і перець, заливаємо отриманою сумішшю мову і чекаємо, поки рідина повністю випарується, а мова покриється медової карамеллю. Подаємо блюдо, посипавши гострим перцем.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мова, запечений з грибами
    Мова, запечений з грибами
    Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
    Свинина в клярі - рецепт
    Свинина в клярі - рецепт
    Свинина, приготована в клярі, виходить надзвичайно соковитою і ароматною. Причому необов'язково обсмажувати її в олії, можна запекти м'ясо в клярі в
    Як варити свинячий мову?
    Як варити свинячий мову?
    Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
    Маринований мова
    Маринований мова
    Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
    Скільки варити яловичий язик?
    Скільки варити яловичий язик?
    Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І