Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сочевиця з м'ясом

Сочевиця з м'ясом

18-03-2015, 19:05
2 375
Сочевиця з м'ясом
Сочевиця з м'ясом - справжня білкова бомба і незамінне блюдо в арсеналі зимового меню. Ситне і смачне блюдо дуже зігріває в холод і чудово насичує, при цьому собівартість такого поживного обіду невисока, і вже точно не йде в порівняння з тим прекрасним відчуттям, яке залишається після трапези з сочевицею і м'ясом.

Рецепт з сочевиці з м'ясом каррі


Інгредієнти:

  • яловичий стейк - 600 г;

  • паста каррі - 80 г;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжий імбир - 2 ч. ложки;

  • червона сочевиця - 210 г;

  • яловичий бульйон - 375 мл;

  • кокосове молоко - 270 мл;

  • вода - 125 мл;

  • свіжий коріандр - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яловичий стейк змішуємо з половиною пасти каррі в скляній мисці. У сковороді розігріваємо чайну ложку олії і обсмажуємо на ньому м'ясо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
    Масло розігріваємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому цибулю, часник і імбир протягом 2 хвилин. Змішуємо овочеву засмажку з пастою каррі, додаємо сочевицю, бульйон, воду і кокосове молоко. Тушкуємо овочі протягом 10 хвилин, а потім кладемо до них м'ясо і продовжуємо готування ще хвилин 8-10.
    Подаємо червону сочевицю з м'ясом, посипавши подрібненою коріандром, з коржиками.

    Як приготувати сочевицю в горщику з м'ясом?


    Інгредієнти:

  • сочевиця - 1 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • панчетта - 120 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кумин, паприка, орегано, майоран - 1 ч. ложці;

  • чебрець - 1/4 ч. ложки;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • селера - 3 стебла;

  • морква - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 7 ст.;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • зелень.


  • Приготування
    Сочевицю заливаємо гарячою водою і залишаємо під кришкою хвилин на 15.
    Беремо горщик в якій будемо готувати. Як горщика може виступати казан, гусятниця, товстостінна керамічна жаростійка каструлька або жаровня. Наливаємо в посуд оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичий фарш і нарізану панчетту. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану ріпчасту цибулю, часник, а також всі трави і спеції. Кладемо томатну пасту, додаємо нарізану моркву, селеру і продовжуємо готування ще хвилину. Тепер вміст нашого горщика можна залити бульйоном і томатами у власному соку, а слідом додати сочевицю. Накриваємо горщик кришкою і тушкуємо сочевицю з м'ясом і овочами протягом години. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню.
    При бажанні, сочевицю з м'ясом можна приготувати в мультиварці. Спершу обсмажте овочі і трави в режимі "Смаження", а після додавання бульйону, томатів і самої сочевиці перейдіть на "Гасіння" на 1 годину.

    Як готувати кашу з сочевиці з м'ясом?


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • натуральні яловичі сосиски - 8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бекон - 4 скибочки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сочевиця - 2 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • томати - 4 шт;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Сочевиця з м'ясом

    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому натуральні сосиски протягом 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Перекладаємо сосиски на тарілку, а на їх місце кладемо нарізану ріпчасту цибулю, бекон і часник. Через 5 хвилин додаємо до засмажки сочевицю, лавровий лист і заливаємо все бульйоном. Після закипання бульйону, повертаємо в жаровню сосиски і тушкуємо страву під кришкою протягом години на малому вогні. Після закінчення часу сочевицю тушена з м'ясом змішуємо з томатами і готуємо ще хвилин 30. Готову страву приправляємо за смаком і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо з скибочкою свіжого хліба. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Каша з сочевиці - рецепт
    Каша з сочевиці - рецепт
    Якщо ви вирішили поліпшити свій раціон і хочете включити в нього бобові, то не забудьте про сочевиці. З неї можна приготувати дуже багато смачних і
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця з овочами
    Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його