Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована брокколі

Тушкована брокколі

18-03-2015, 08:42
10 823
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - поживний, дуже смачне і корисне блюдо, яке готується ще і неймовірно просто. Його можна подавати на стіл як самостійно, так і як гарнір до птиці, м'яса риби. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тушкованої капусти брокколі.

Тушкована курка з брокколі


Інгредієнти:

  • свіжа брокколі - 400 г;

  • куряча грудка - 200 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • борошно;

  • морква - 1 шт.


  • Приготування
    Курку обробити, миємо й нарізаємо невеликими скибочками. Потім кладемо в чавунець і тушкуємо до розм'якшення на слабкому вогні. Після цього додаємо моркву, нарізану кубиками, підсолюємо і тушкуємо ще хвилин 5. Потім додаємо брокколі, розібрану на суцвіття, кидаємо дрібку борошна, вливаємо трохи холодної води, оливкове масло і тушкуємо 10 хв. Перед подачею курку, тушковану з брокколі, посипаємо рубаною петрушкою і прикрашаємо шматочками лимона.

    Брокколі, тушкована в сметані


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 500 г;

  • сметана - 150 мл;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • рослинне масло - 15 ст. ложки;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності на пару. Потім відкидаємо капусту на друшляк і залишаємо стікати. У сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо, викладаємо брокколі і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору, періодично помішуючи. Після цього приправляємо все сіллю, червоним меленим перцем і меленим мускатним горіхом. Ретельно перемішуємо, знімаємо блюдо з плити і рясно поливаємо сметаною.

    Брокколі, тушкована в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 300 г;

  • овочевий бульйон - 500 мл;

  • відварна яловичина - 250 г;

  • квасоля зелена - 200 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • оливкова олія;

  • кабачок - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • чебрець - за смаком;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • спеції.


  • Тушкована брокколі
    Приготування
    Для приготування картоплі, тушкованої з брокколі, всі овочі ретельно промиваємо і чистимо від шкірки. З квасолі обрізаємо хвостики, а брокколі поділяємо на суцвіття. Морква шаткуємо кружечками, а всі інші овочі і м'ясо нарізаємо кубиками. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. У чашу мультиварки наливаємо масло, викладаємо спочатку яловичину, потім брокколі, кабачки, моркву і зелену квасолю. Виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 40 хвилин. Хвилин через 15 додаємо картоплю і зелень, вливаємо бульйон, солимо і перчимо. Акуратно перемішуємо і знову закриваємо кришку. Тушкуємо брокколі з овочами до закінчення встановленої програми.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
    Курка з брокколі
    Курка з брокколі
    Про користь курячого м'яса нам відомо давно. І сьогодні ми пропонуємо приготувати цю птицю з не менш корисним продуктом - капустою брокколі. Давайте
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Броколі в мультиварці
    Броколі в мультиварці
    Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна