Страви з картоплі в духовці
Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і простих рецептів приготування страв із картоплі в духовці.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
сир твердий - 200 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 2 ст.;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
спеції;
часник - 1 зубчик.
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру на 180 градусів і залишаємо прогріватися. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і натираємо очищеним зубчиком часничку. Твердий сир натираємо на дрібній терочке. Картоплю чистимо і нарізаємо кільцями. Потім перемішуємо його з половиною тертого сиру, посипаємо сіллю і перцем за смаком, викладаємо у форму.
В окремому посуді збиваємо куряче яйце, наливаємо молоко і перемішуємо до отримання однорідної маси. Готовою сумішшю заливаємо картоплю і ставимо форму в духовку приблизно на 40-45 хвилин. Потім дістаємо блюдо, посипаємо рясно тертим сирком і відправляємо назад в духовку до утворення апетитною скоринки.
Інгредієнти:
картопля великий - 2 шт.;
масло вершкове - 120 г;
часник - 3 зубчики;
сушена петрушка - 2 ст. ложки;
сир твердий - 200 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Спочатку давайте підготуємо картоплю. Для цього, гарненько промиваємо його від землі, висушуємо рушником і викладаємо на стіл. З допомогою ножа робимо поперек коренеплоду розрізи на невеликій відстані один від одного. При цьому прорізати картоплю до кінця не потрібно. Потім кладемо оброблений картопля в тарілку. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками довільної форми. Далі додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і сушену петрушку.
Потім беремо домашній сир , відрізаємо від нього невеликий шматочок, натираємо на дрібній терочке і додаємо в начинку. Приправляємо спеціями за смаком і все перемішуємо до отримання однорідної маси. Що залишився сир перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо невеликими пластинками.
Тепер переходимо безпосередньо до фарширування картоплі. У надрізи укладаємо платівки сиру і поливаємо вершково-часниковою начинкою. Начинений картопля згинається в гармошку, і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо страву на 45 хвилин у духовку і випікаємо при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
спеції;
сметана - 1 ст. ложка;
вода - 05 склянки;
яловичина - 300 р.
Приготування
Картоплю промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. М'ясо обробляємо, обробляємо на шматочки, солимо за смаком і викладаємо все в горщики. Сметану розводимо водою і заливаємо в кожен горщик. Потім закриваємо їх кришками і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 40 при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
цибулина - 3 шт.;
фарш - 500 г;
масло вершкове - 100 г;
сир - 100 г;
молоко - 05 склянки;
яйце - 2 шт.;
спеції.
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. М'ясний фарш розморожуємо, викладаємо на сковороду, додаємо цибулька і обсмажуємо до готовності. Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо в підсоленій воді. Потім рідину зливаємо, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко і розминаємо картоплю до стану пюре.
Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо шаром картопляне пюре , потім фарш і знову закриваємо пюре. Сир натираємо на дрібній терочке і рясно посипаємо їм нашу запіканку. Потім ставимо страву в духовку і готуємо рівно 15 хвилин при 180 градусів.
Страва з картоплі з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру на 180 градусів і залишаємо прогріватися. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і натираємо очищеним зубчиком часничку. Твердий сир натираємо на дрібній терочке. Картоплю чистимо і нарізаємо кільцями. Потім перемішуємо його з половиною тертого сиру, посипаємо сіллю і перцем за смаком, викладаємо у форму.
В окремому посуді збиваємо куряче яйце, наливаємо молоко і перемішуємо до отримання однорідної маси. Готовою сумішшю заливаємо картоплю і ставимо форму в духовку приблизно на 40-45 хвилин. Потім дістаємо блюдо, посипаємо рясно тертим сирком і відправляємо назад в духовку до утворення апетитною скоринки.
Смачна страва з картоплі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку давайте підготуємо картоплю. Для цього, гарненько промиваємо його від землі, висушуємо рушником і викладаємо на стіл. З допомогою ножа робимо поперек коренеплоду розрізи на невеликій відстані один від одного. При цьому прорізати картоплю до кінця не потрібно. Потім кладемо оброблений картопля в тарілку. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками довільної форми. Далі додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і сушену петрушку.
Потім беремо домашній сир , відрізаємо від нього невеликий шматочок, натираємо на дрібній терочке і додаємо в начинку. Приправляємо спеціями за смаком і все перемішуємо до отримання однорідної маси. Що залишився сир перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо невеликими пластинками.
Тепер переходимо безпосередньо до фарширування картоплі. У надрізи укладаємо платівки сиру і поливаємо вершково-часниковою начинкою. Начинений картопля згинається в гармошку, і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо страву на 45 хвилин у духовку і випікаємо при температурі 200 градусів.
Страва з картоплі в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. М'ясо обробляємо, обробляємо на шматочки, солимо за смаком і викладаємо все в горщики. Сметану розводимо водою і заливаємо в кожен горщик. Потім закриваємо їх кришками і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 40 при температурі 200 градусів.
Страва з картоплі і фаршу в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. М'ясний фарш розморожуємо, викладаємо на сковороду, додаємо цибулька і обсмажуємо до готовності. Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо в підсоленій воді. Потім рідину зливаємо, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко і розминаємо картоплю до стану пюре.
Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо шаром картопляне пюре , потім фарш і знову закриваємо пюре. Сир натираємо на дрібній терочке і рясно посипаємо їм нашу запіканку. Потім ставимо страву в духовку і готуємо рівно 15 хвилин при 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Рецепт запіканки з картоплі
Запіканка - смачне і дуже різноманітне блюдо. Вона може бути рисової, сирною, м'ясної, рибної. І сьогодні ми підкажемо декілька цікавих рецептів
Страви з фаршу і картоплі
З м'ясного фаршу і картоплі можна зробити безліч смачних і цікавих страв. У нашій статті ми розповімо, як приготувати чудову запіканку, картопляну
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
Фарширована картопля
Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
Оладки з картоплі
Оладки з картоплі - чудове блюдо для розвантажувальних або пісних днів. Така страва неодмінно різноманітить ваш раціон. Давайте розберемося, як