Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і простих рецептів приготування страв із картоплі в духовці.
Страва з картоплі з сиром в духовці
Інгредієнти: картопля - 800 г; сир твердий - 200 г; яйце - 1 шт.; молоко - 2 ст.; масло рослинне - 4 ст. ложки; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру на 180 градусів і залишаємо прогріватися. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і натираємо очищеним зубчиком часничку. Твердий сир натираємо на дрібній терочке. Картоплю чистимо і нарізаємо кільцями. Потім перемішуємо його з половиною тертого сиру, посипаємо сіллю і перцем за смаком, викладаємо у форму.
В окремому посуді збиваємо куряче яйце, наливаємо молоко і перемішуємо до отримання однорідної маси. Готовою сумішшю заливаємо картоплю і ставимо форму в духовку приблизно на 40-45 хвилин. Потім дістаємо блюдо, посипаємо рясно тертим сирком і відправляємо назад в духовку до утворення апетитною скоринки.
Смачна страва з картоплі в духовці
Інгредієнти: картопля великий - 2 шт.; масло вершкове - 120 г; часник - 3 зубчики; сушена петрушка - 2 ст. ложки; сир твердий - 200 г; олія рослинна; спеції. Приготування Спочатку давайте підготуємо картоплю. Для цього, гарненько промиваємо його від землі, висушуємо рушником і викладаємо на стіл. З допомогою ножа робимо поперек коренеплоду розрізи на невеликій відстані один від одного. При цьому прорізати картоплю до кінця не потрібно. Потім кладемо оброблений картопля в тарілку. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками довільної форми. Далі додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і сушену петрушку.
Потім беремо домашній сир , відрізаємо від нього невеликий шматочок, натираємо на дрібній терочке і додаємо в начинку. Приправляємо спеціями за смаком і все перемішуємо до отримання однорідної маси. Що залишився сир перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо невеликими пластинками.
Тепер переходимо безпосередньо до фарширування картоплі. У надрізи укладаємо платівки сиру і поливаємо вершково-часниковою начинкою. Начинений картопля згинається в гармошку, і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Відправляємо страву на 45 хвилин у духовку і випікаємо при температурі 200 градусів.
Страва з картоплі в горщиках в духовці
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; спеції; сметана - 1 ст. ложка; вода - 05 склянки; яловичина - 300 р. Приготування Картоплю промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. М'ясо обробляємо, обробляємо на шматочки, солимо за смаком і викладаємо все в горщики. Сметану розводимо водою і заливаємо в кожен горщик. Потім закриваємо їх кришками і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 40 при температурі 200 градусів.
Страва з картоплі і фаршу в духовці
Інгредієнти: картопля - 1 кг; цибулина - 3 шт.; фарш - 500 г; масло вершкове - 100 г; сир - 100 г; молоко - 05 склянки; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. М'ясний фарш розморожуємо, викладаємо на сковороду, додаємо цибулька і обсмажуємо до готовності. Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо в підсоленій воді. Потім рідину зливаємо, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко і розминаємо картоплю до стану пюре.
Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо шаром картопляне пюре , потім фарш і знову закриваємо пюре. Сир натираємо на дрібній терочке і рясно посипаємо їм нашу запіканку. Потім ставимо страву в духовку і готуємо рівно 15 хвилин при 180 градусів.