Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці без соди

Млинці без соди

17-03-2015, 14:08
1 960
Млинці без соди
Є безліч різних рецептів приготування блінов . Одні господині готують їх на дріжджах, інші роблять тільки на соді. Але якраз у російській кухні здавна соду для приготування млинців не використовували, це скоріше західний підхід. Ми розповімо вам прості рецепти приготування смачних млинців без соди.

Рецепт млинців на кефірі без соди


Інгредієнти:

  • кефір 32%-ної жирності - 300 г;

  • мінеральна газована вода - 300 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 2-3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 1 склянка.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо, домашній кефір злегка підігріваємо. У кефір вливаємо мінеральну воду, додаємо цукор, просіяне борошно і сіль. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Потім залишаємо його хвилин на 20 і смажимо млинці. До речі, сковороду при цьому можна і не змащувати олією - млинці і так знімаються дуже добре.

    Рецепт млинців без соди


    Інгредієнти:

  • молоко - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця в миску і злегка збиваємо. Додаємо 300 г молока, цукор і сіль. Гарненько перемішуємо. Якщо ви млинці готуєте для десерту, то цукру можна покласти більше. Потім всипаємо просіяне борошно. В отриману масу поступово вливаємо решту молока і розмішуємо до однорідності, щоб не залишилося грудочок. За отримане тісто консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
    Тепер вливаємо олію і перемішуємо. Також замість нього можна використовувати і розтоплене вершкове масло. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її будь-яким жиром. Це може бути рослинне масло, сало чи масло. Наливаємо тісто. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Потім стопкою викладаємо їх на тарілку. Подавати їх можна з медом, сметаною, згущеним молоком або джемом. А можна загорнути в них будь-яку начинку.

    Млинці на кислому молоці без соди


    Інгредієнти:

  • молоко кисле - 250 мл;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • борошно - 100 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    Гарненько розтираємо яйця з цукром. Важливо, щоб цукор повністю розчинився, інакше млинці будуть пригорати. Потім вливаємо кисле молоко, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо все віночком. Коли тісто доведено до консистенції, що нагадує згущене молоко, вливаємо олію і знову розмішуємо. Наливаємо на розпечену сковороду без масла трохи тіста, повертаємо сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо його і смажимо з другої сторони.

    Тонкі млинці без соди


    Інгредієнти:

  • кефір - 3 склянки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 склянки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки перетираємо з цукром і сіллю
    Млинці без соди
    до однорідного стану, вливаємо кефір (2 склянки) і, помішуючи, всипаємо просіяне борошно. Потім доливаємо залишився кефір. Окремо збиваємо білки до стану пишної піни і акуратно вводимо їх в тісто. Перемішуємо в напрямку зверху вниз.
    Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом, наливаємо трохи тіста, повертаючи сковороду, рівномірно розподіляємо його і смажимо млинець спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Тонкі млинці без соди викладаємо на плоске блюдо і злегка кожен шар змащуємо вершковим маслом. Також за бажанням кожен млинець можна посипати цукром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
    Млинці з ковбасою
    Млинці з ковбасою
    Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
    Млинці з сиром
    Млинці з сиром
    Хто з нас не любить таку чудову смакота як млинці? Напевно таких знайдеться небагато. Подати їх можна просто так, або з варенням, медом і т. д. І
    Млинці з кукурудзяного борошна
    Млинці з кукурудзяного борошна
    Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
    Сирні млинці
    Сирні млинці
    Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно