Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски
Сирна паска – солодке блюдо, за давньою традицією супроводжує святкування Великого дня і є одним з головних на святковому столі. Основа вироби – сир, який доповнюють компонентами, які поліпшують смак і текстуру солодощі.
Щоб на чолі великоднього столу стояла ідеальна за всіма параметрами сирна паска, поради по правильному її приготування і поліпшення смаку допоможуть отримати бажаний результат.
Сир повинен бути натуральним, високої якості, в ідеалі домашнім.
Існує два види виробів: сирі, де використовується термічно не оброблений сир і варені або запечені.
Паска з сиру готується в спеціальній формі, застеленому всередині тканинним бавовняним або марлевим відрізу.
Додаткові інгредієнти, які часто додають до сиру: сметана, вершки, вершкове масло, згущене молоко, яйця або жовтки.
Смаковими наповнювачами ласощі традиційно вважаються сухофрукти, цукати, горіхи, ваніль, рідше шоколад, інші добавки.
Виконати рецепт сирної класичної великодня надзвичайно просто. Головне – дотримуватися пропорції інгредієнтів і з усією відповідальністю підійти до їх вибору, віддаючи перевагу тільки продуктам високої якості. Сир перед використанням слід двічі перетерти через сито або пробити блендером до однорідності.
Інгредієнти:
сир – 1 кг;
жовтки – 6 шт;
вершки густі або сметана – 2 склянки;
масло топлене вершкове – 2 склянки;
цукор – 2 склянки;
ванільний цукор – 2 пакета;
сухофрукти, горіхи.
Приготування
Готують сир.
Додають масло, збиті вершки або сметану з цукром, ваніллю і жовтками.
Вмішують в основу сухофрукти, горіхи.
Перекладають масу у форму з марлею, притискають зверху вантажем і залишають на холоді.
Через добу сирна паска сира буде готова.
Сирна паска на великдень – рецепт, який виконують шляхом приготування тіста на основі сиру з наступним випіканням порцій основи в духовці. Вироби вдаються неймовірно смачними, з вологим соковитою м'якоттю. Один раз оцінивши перевага подібної випічки, вона назавжди стане пріоритетною.
Інгредієнти:
молоко – 500 мл;
сир – 400 г;
яйця – 6 шт.;
жовтки – 5 шт;
сметана – 200 г;
маргарин – 250 г;
цукор – 700 г;
масло рослинне та вершкове – 50 г;
дріжджі свіжі – 50 г;
борошно – 1-15 кг;
ванілін – 05 пачки;
грушева есенція – 05 флакона;
родзинки – 250 р.
Приготування
Дріжджі розводять в 50 мл води, додавши 1 ч. ложку цукру.
Суміш переливають в тепле молоко, додають склянку цукру, залишають до пінної шапки.
Збивають окремо жовтки з цукром, ваніліном і білки з дрібкою солі.
В опару вводять м'який маргарин, вершкове масло, жовтки, сметану і сир.
Вмішують в основу рослинне масло, есенцію, обсипаний борошном родзинки і борошно.
Тісто розташовують в теплі і залишають для триразового підйому.
Розкладають основу за формами, заповнюючи їх на третину, дають піднятися на дві третини.
Випікають сирний паска на Великдень в прогрітій до 180 градусів духовці.
Рецепт сирної паски з цукатами дозволить отримати яскравий і смачний святковий десерт. Добавку слід попередньо замочити в гарячій воді і залишити як мінімум на 30 хвилин, після чого дати стекти. Подібним манером готують і сухофрукти, якщо такі використовуються як наповнення.
Інгредієнти:
сир – 1 кг;
жовтки – 4 шт.;
сметана – 200 г;
масло вершкове – 200 г;
цукор – 250 г;
ванільний цукор – 2 пакета;
цукати – 200 г;
сухофрукти і горіхи (за бажанням).
Приготування
Жовтки, сметану, масло та цукор з'єднують в сотейнику і прогрівають при помішуванні до перших ознак кипіння і загустіння.
Вмішують ванільний цукор, охолоджують, додають перетертий сир і цукати з сухофруктами і горіхами.
Перекладають масу у форму під вантаж.
Через 12 годин або добу сирна паска готова.
Сирна заварна паска без яєць готується за простою і доступною технологією з мінімальним набором додаткових інгредієнтів. Компоненти для наповнення визначають за смак: підійдуть традиційні сухофрукти з цукатами і всілякі горіхи, які слід попередньо підсушити і злегка підрум'янити.
Інгредієнти:
сир – 1 кг;
сметана – 100 г;
масло вершкове – 150 г;
цукор – 250 г;
ванілін, цукати, сухофрукти і горіхи (за бажанням).
Приготування
Розтоплюють масло з цукром.
Додають сметану, протертий сир, ваніль, варять на водяній бані при помішуванні 15 хвилин.
Вмішують в основу сухофрукти та цукати з горіхами, перекладають у форму з марлею під прес.
Через 12-24 години перебування в холоді сирна паска готова.
Шанувальникам шоколаду доведеться по душі сирна шоколадна паска, приготувати яку простіше простого. Замість розтопленого шоколаду можна додати в основу перетерті какао боби. Гармонійно доповнить палітру смаку розпарений в'ялений чорнослив, який слід перед додаванням в основу нарізати кубиками.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
вершки – 500 г;
сметана – 200 г;
масло вершкове і темний шоколад – 100 г;
цукор – 150 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
родзинки, чорнослив і горіхи – по 100 р.
Приготування
Перетертий сир змішують з м'яким маслом.
Шоколад розтоплюють, додавши 100 г вершків, вмішують в сир з сухофруктами і горіхами.
Збивають зі звичайним і ванільним цукром вершки, додають в основу, яку перекладають у форму під прес.
Через 12 годин перебування в холоді сирна паска з шоколадом буде готова.
Приготовлена сирна паска з желатином без випічки має ніжний смак і повітряну текстуру. Крем-сир можна замінити порцією м'якого сиру або густими домашніми вершками і підкоригувати кількість цукру. Крім сухофруктів і горіхів складу доповнюють шматочками консервованих фруктів.
Інгредієнти:
сир – 600 г;
крем-сир – 200 г;
молоко – 100 мл;
желатин – 50 г;
цукор – 150 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
сухофрукти, горіхи – за смаком.
Приготування
Змішують ттворог, крем-сир, звичайний і ванільний цукор, лимонний сік, пробивають все блендером.
Вмішують розпущений у молоці желатин, сухофрукти, горіхи, перекладають масу у форму з марлею, поміщають під прес на 12-24 години на холод.
Підкорить серця всіх, хто встигне спробувати десерт, сирна паска з вареним згущеним молоком . Ніжний смак з легким відтінком карамелі і приємним післясмаком не залишить нікого байдужим. Особливо гармонійно доповнить палітру доданий в якості наповнення в основу або використовується для декору шоколад.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
варена згущене молоко – 200 г;
сметана – 150 г;
вершкове масло – 100 г;
ванільний цукор – 2 пакета;
сухофрукти, шоколад.
Приготування
З'єднують сир, сметану, масло і ванільний цукор, пробивають блендером.
Вмішують згущене молоко і сухофрукти.
Перекладають масу у форму з марлею, розташовують зверху вантаж, поміщають в холод на добу.
Сирна паска – рецепт, який можна виконати за участю заварного ванільного крему. Підсумок за смаком нагадає ніжне пташине молоко. З наповнювачів максимально очікувані в цьому десерті цукати, родзинки. При додаванні обсмажених горіхів їх слід як можна дрібніше подрібнити за допомогою блендера.
Інгредієнти:
сир – 600 г;
цукор – 200 г;
яйця – 4 шт.;
вершкове масло – 100 г;
молоко – 300 мл;
борошно – 2 ст. ложки;
ванільний цукор – 2 пакета;
цукати, родзинки – за смаком.
Приготування
Яйця забивають з борошном, цукром і молоком, нагрівають на водяній бані до загустіння.
Додають ваніль, масло.
Після охолодження масу змішують із сиром і пробивають блендером.
Додають цукати, родзинки, перекладають базу у форму з марлею під прес на добу.
Рецепт паски з сиру може бути реалізований за допомогою мультиварочного пристрою. Результатом буде надзвичайно смачне виріб: щось середнє між традиційною паскою і сирною паскою. Ласощі можна прикрасити зверху, доповнивши цукрової або шоколадною глазур'ю і оформивши кондитерської посипкою.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
цукор – 200 г;
яйця – 3 шт.;
манна крупа – 3 ст. ложки;
крохмаль – 1 ст. ложка;
ванільний цукор – 2 пакета;
горіхи, родзинки.
Приготування
Сир розтирають блендером зі звичайним і ванільним цукром, додавши яйця.
Вмішують манку, крохмаль, добавки, перекладають масу в чашу.
Включають «Випічку» на годину, залишають остигати в пристрої.
Як приготувати сирну паску?
Щоб на чолі великоднього столу стояла ідеальна за всіма параметрами сирна паска, поради по правильному її приготування і поліпшення смаку допоможуть отримати бажаний результат.
Сирна паска без випічки
Виконати рецепт сирної класичної великодня надзвичайно просто. Головне – дотримуватися пропорції інгредієнтів і з усією відповідальністю підійти до їх вибору, віддаючи перевагу тільки продуктам високої якості. Сир перед використанням слід двічі перетерти через сито або пробити блендером до однорідності.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска в духовці
Сирна паска на великдень – рецепт, який виконують шляхом приготування тіста на основі сиру з наступним випіканням порцій основи в духовці. Вироби вдаються неймовірно смачними, з вологим соковитою м'якоттю. Один раз оцінивши перевага подібної випічки, вона назавжди стане пріоритетною.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска з цукатами
Рецепт сирної паски з цукатами дозволить отримати яскравий і смачний святковий десерт. Добавку слід попередньо замочити в гарячій воді і залишити як мінімум на 30 хвилин, після чого дати стекти. Подібним манером готують і сухофрукти, якщо такі використовуються як наповнення.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска без яєць
Сирна заварна паска без яєць готується за простою і доступною технологією з мінімальним набором додаткових інгредієнтів. Компоненти для наповнення визначають за смак: підійдуть традиційні сухофрукти з цукатами і всілякі горіхи, які слід попередньо підсушити і злегка підрум'янити.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна шоколадна паска
Шанувальникам шоколаду доведеться по душі сирна шоколадна паска, приготувати яку простіше простого. Замість розтопленого шоколаду можна додати в основу перетерті какао боби. Гармонійно доповнить палітру смаку розпарений в'ялений чорнослив, який слід перед додаванням в основу нарізати кубиками.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска з желатином
Приготовлена сирна паска з желатином без випічки має ніжний смак і повітряну текстуру. Крем-сир можна замінити порцією м'якого сиру або густими домашніми вершками і підкоригувати кількість цукру. Крім сухофруктів і горіхів складу доповнюють шматочками консервованих фруктів.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска зі згущеним молоком
Підкорить серця всіх, хто встигне спробувати десерт, сирна паска з вареним згущеним молоком . Ніжний смак з легким відтінком карамелі і приємним післясмаком не залишить нікого байдужим. Особливо гармонійно доповнить палітру доданий в якості наповнення в основу або використовується для декору шоколад.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска з заварним кремом
Сирна паска – рецепт, який можна виконати за участю заварного ванільного крему. Підсумок за смаком нагадає ніжне пташине молоко. З наповнювачів максимально очікувані в цьому десерті цукати, родзинки. При додаванні обсмажених горіхів їх слід як можна дрібніше подрібнити за допомогою блендера.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна паска в мультиварці
Рецепт паски з сиру може бути реалізований за допомогою мультиварочного пристрою. Результатом буде надзвичайно смачне виріб: щось середнє між традиційною паскою і сирною паскою. Ласощі можна прикрасити зверху, доповнивши цукрової або шоколадною глазур'ю і оформивши кондитерської посипкою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками
Кекс в хлібопічці готується просто і не поступається за властивостями аналогам, спеченим у духовці або мультиварці. Вироби можуть традиційно
Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури
Правильний рецепт паски забезпечить гідне святкування Великого дня і дозволить насолодитися чудовим смаком великодніх десертів. Таким може бути
Сирна паска без випічки
Одним з традиційних великодніх ласощів є паска, який не випікають, а роблять з підготовленого солодкого сиру. Пропонуємо приготувати цей незрівнянний
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю