Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
Пісний суп з квасолею завжди користувався популярністю у наших предків, оскільки надавав сил для фізичної роботи і чудово вгамовує голод. Величезна кількість білка в цих бобах успішно конкурують з м'ясом, а ще містять безліч вітамінів. Щоб суп вийшов особливо смачним, варто врахувати деякі секрети приготування.
Пісний квасолевий суп можна приготувати з різних видів: квасоля стручкова свіжа, заморожена, консервована, суха. І кожен раз страва вийде з іншим смаком і ароматом. Досвідчені господині пробують всі варіанти, щоб вибрати блюдо для всієї родини.
Ідеально з квасолею поєднуються чебрець, базилік, кореандр.
Боби замочують перед варінням до 10 годин, щоб не забродили
Використовувати потрібно тільки холодну воду, а потім промити.
Солити пісний суп з квасолею треба наприкінці варіння, інакше боби погано розваряться.
Найвідоміше блюдо - пісний суп з червоної квасолі, для нього беруть тільки сухі боби, консервовані не годяться. Саме клопітка в приготуванні – замочування основного продукту, а процедура приготування дуже проста, з нею впораються і малодосвідчені господині. Квасоля – дуже ситне блюдо, подають суп з грінками і легким салатом.
Інгредієнти :
квасоля – 350 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
томатний соус – 120 г;
картопля – 3-4 шт.;
спеції;
вода – 25 л.
Приготування
Вимочену квасолю залити водою, відварити.
Картоплю порізати, додати у відвар.
Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити з томатом, закласти.
Варити 15 хвилин, всипати спеції, посолити.
Пісний суп з квасолею повинен настоятися 30-40 хвилин.
Спортсменам і прихильникам дієт краще вибрати пісний суп з білої квасолі, оскільки вона менш калорійна, ніж кольорова, і швидше засвоюється, а ще багатшими на клітковину, містить сірку, що позитивно впливає на стан шкіри і волосся. А гурманам доведеться за смаком рецепт італійців - тосканський суп.
Інгредієнти :
квасоля – 300 г;
вершки – 100 г;
морква – 1 шт.;
селера – 1 стебло;
оливкова олія – 3 ст. л.;
цибулю-шалот – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
сухий шавлія – 6 листочків.
Приготування
Замочену квасолю відварити.
Цибулю порізати, обсмажити.
Покласти чавлений часник, тушкувати 5 хвилин.
Моркву і селеру натерти, додати з сіллю і приправами.
Половину звареної квасолі з бульйоном покласти до овочів, пасерувати 10 хвилин.
Додати шавлія.
Суміш подрібнити в блендері, перелити з вершками, посолити, закип'ятити.
Пісний суп з білою квасолею посипають петрушкою.
Не всі господині вирішуються приготувати пісний суп із стручкової квасолі, а адже це чудове блюдо. Важлива особливість – болгарський перець, він не тільки надає оригінальний смак, але і робить частування гарним на вигляд. Подається суп із зеленню і сметаною, відмінно доповнять обід житні грінки з часником.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.;
квасоля – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 05 шт.;
перець - 05 шт.;
петрушка – 1 пучок;
вода – 2 л.
Приготування
Картоплю порізати, відварити до готовності.
Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.
Перець подробити соломкою, петрушку порізати.
Додати квасолю, варити 2 хвилини.
Закласти зажарку, перець, закип'ятити.
Петрушку кладуть у вже готовий пісний суп зі стручковою квасолею.
Якщо час сильно підтискає, а члени сім'ї зачекались з обідом, можна швидко приготувати дуже смачний пісний квасолевий суп з консервованої квасолі. Страва вийде ситним і ароматним, для оригінальності багато господарок кладуть куркуму, орегано або паприку, а приправляють не дуже гострою аджикою.
Інгредієнти :
картопля – 3-4 шт.;
морква – 2 шт.;
квасоля – 1 банка;
часник – 1 зубчик;
сіль – 1 ст. л.;
мелений перець – 025 ч. л.;
лавровий лист – 1 шт.;
вода – 1 л.;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Картоплю порізати, відварити до готовності.
Моркву натерти, обсмажити, покласти в суп разом з лавровим листом.
З консервованої квасолі злити рідину, додати, закип'ятити.
Посипати зеленню.
Смачний пісний суп з квасолею готують з додаванням грибів. Годяться, як свіжі, так і сушені, особливо гарні білі або рижики. Сухі заливають гарячою водою на годину, потім варять, відвар годиться під основу для супу, їм розбавляють квасолевий бульйон. Можна використовувати і консервовані гриби , але їх закладають в кінці варіння.
Інгредієнти :
квасоля – 250 г;
картопля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
гриби – 300 г;
петрушка – 1 пучок;
вода – 1 л.
Приготування
Замочену квасолю відварити до готовності.
Картоплю порізати, додати в бульйон.
Обсмажити цибулю з морквою і грибами, доповісти до картоплі.
Вариться пісний суп з квасолею і грибами 20 хвилин, потім треба посолити, заправити зеленню.
Дуже оригінальним називають пісний суп з квасолі в томатному соусі, для якого беруть свіжі помідори. З них треба зняти шкірку, для цього томати обшпарюють окропом на 10 хвилин, а потім заливають холодною водою. Використовується ще й консервована квасоля, можна класти і мариновані помідори, але в кінці варіння.
Інгредієнти :
помідори – 4 шт.;
квасоля – 400 г;
цибуля – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
томат-паста – 400 г;
часник – 1 головка;
лавровий лист – 2 шт.;
хмелі-сунелі, чорний перець – 05 ч. л.;
кінза, базилік - 05 ч. л.
Приготування
Порубати зелень і помідори.
Морква і цибулю порізати, часник придушити, злегка згасити.
Додати томатну пасту, закип'ятити, покласти помідори.
Перекласти в киплячу воду, всипати квасолю.
Посолити, варити 10 хвилин, доповісти спеції, зелень.
Популярним в меню досвідчених господинь давно став селянський пісний квасолевий суп, це винахід приписують італійцям, а назву він отримав за дуже ситний склад: квасоля, рис і картоплю одночасно і без м'яса, що істотно економило бюджет. Звідси і назва, цей пісний квасолевий суп – рецепт дуже простий.
Інгредієнти :
квасоля – 400 г;
картопля – 2-3 шт.;
вода – 3 л;
рис – 025 ст.;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
борошно – 1 ст. л.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Замочену квасолю відварити до готовності.
Картоплю порізати, додати до бобам.
Половину цибулі і моркви подрібнити.
Покласти в суп разом з промитим рисом, варити 20 хвилин.
Обсмажити другу половину цибулі і моркви, пасерувати з борошном.
Додати зажарку в суп, посолити, поперчити.
Варити 10 хвилин, заправити зеленню.
Якщо хочеться, щоб смачний пісний квасолевий суп вийшов погустіше, можна додати в нього капусту. Цей овоч дуже багатий вітаміном С, гальмує перетворення глюкози в жир, корисний при серцево-судинних захворюваннях, так що такий рецепт для дієти – те що потрібно: готується без картоплі, з болгарським перцем.
Інгредієнти :
капуста – 200 г;
перець – 3 шт.;
помідори – 2 шт.;
вода – 1 л;
квасоля – 250 г;
цибуля – 1 шт.;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Замочену квасолю відварити.
Помідори, цибулю і моркву нарізати, обсмажити.
Капусту і перець порубати, обсмажити з овочами.
Перекласти в суп, закип'ятити.
Варити 20 хвилин.
Посолити, додати зелень і спеції.
Відмінно різноманітить меню пісний квасолевий суп-пюре для його приготування боби потрібно вимочувати не менше 9 годин. Можна додавати картопля, болгарський перець, помідори, але в класичному варіанті використовується тільки селера. Страва буде смачніше, якщо покласти трохи вершків в кінці варіння.
Інгредієнти :
квасоля – 300 г;
селера – 300 г;
морква – 1 шт.;
зіра – 05 ч. л.;
вода – 1 л.
Приготування
Замочену квасолю відварити.
Моркву натерти, обсмажити.
Селера нарізати, згасити з морквою 5 хвилин.
Закласти в суп, варити 15 хвилин.
Збити до пюре, покласти вершки, зіру, закип'ятити.
Можна ще приготувати швидко пісний суп з квасолею в мультиварці це вийде менш клопітно, хоча замочувати боби все одно доведеться. Засмажку можна робити і в чаші, і на сковорідці, досвідчені господині радять класти більш корисну алдыгейскую сіль. Оригінальний смак забезпечує ще квасолева борошно.
Інгредієнти :
квасоля – 250 г;
картопля – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
Томат-паста – 2 ч. л.;
вода – 2 л;
часник – 2 зубчики.
Приготування
Квасолю відварити.
Цибулю, часник і моркву подрібнити, обсмажити.
Додати томат-пасту, протушкувати.
Картоплю порізати, покласти в чашу разом з бобами і засмажкою.
У режимі «Гасіння» готувати 2 години.
В кінці посолити, поперчити, додати січену зелень.
Як приготувати пісний суп з квасолі?
Пісний квасолевий суп можна приготувати з різних видів: квасоля стручкова свіжа, заморожена, консервована, суха. І кожен раз страва вийде з іншим смаком і ароматом. Досвідчені господині пробують всі варіанти, щоб вибрати блюдо для всієї родини.
Пісний квасолевий суп з червоної квасолі - рецепт
Найвідоміше блюдо - пісний суп з червоної квасолі, для нього беруть тільки сухі боби, консервовані не годяться. Саме клопітка в приготуванні – замочування основного продукту, а процедура приготування дуже проста, з нею впораються і малодосвідчені господині. Квасоля – дуже ситне блюдо, подають суп з грінками і легким салатом.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний квасолевий суп з білої квасолі - рецепт
Спортсменам і прихильникам дієт краще вибрати пісний суп з білої квасолі, оскільки вона менш калорійна, ніж кольорова, і швидше засвоюється, а ще багатшими на клітковину, містить сірку, що позитивно впливає на стан шкіри і волосся. А гурманам доведеться за смаком рецепт італійців - тосканський суп.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп із замороженої стручкової квасолі
Не всі господині вирішуються приготувати пісний суп із стручкової квасолі, а адже це чудове блюдо. Важлива особливість – болгарський перець, він не тільки надає оригінальний смак, але і робить частування гарним на вигляд. Подається суп із зеленню і сметаною, відмінно доповнять обід житні грінки з часником.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з консервованою квасолею
Якщо час сильно підтискає, а члени сім'ї зачекались з обідом, можна швидко приготувати дуже смачний пісний квасолевий суп з консервованої квасолі. Страва вийде ситним і ароматним, для оригінальності багато господарок кладуть куркуму, орегано або паприку, а приправляють не дуже гострою аджикою.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з квасолею і грибами - рецепт
Смачний пісний суп з квасолею готують з додаванням грибів. Годяться, як свіжі, так і сушені, особливо гарні білі або рижики. Сухі заливають гарячою водою на годину, потім варять, відвар годиться під основу для супу, їм розбавляють квасолевий бульйон. Можна використовувати і консервовані гриби , але їх закладають в кінці варіння.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний томатний суп з квасолею
Дуже оригінальним називають пісний суп з квасолі в томатному соусі, для якого беруть свіжі помідори. З них треба зняти шкірку, для цього томати обшпарюють окропом на 10 хвилин, а потім заливають холодною водою. Використовується ще й консервована квасоля, можна класти і мариновані помідори, але в кінці варіння.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з квасолею і рисом
Популярним в меню досвідчених господинь давно став селянський пісний квасолевий суп, це винахід приписують італійцям, а назву він отримав за дуже ситний склад: квасоля, рис і картоплю одночасно і без м'яса, що істотно економило бюджет. Звідси і назва, цей пісний квасолевий суп – рецепт дуже простий.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з квасолею та капустою
Якщо хочеться, щоб смачний пісний квасолевий суп вийшов погустіше, можна додати в нього капусту. Цей овоч дуже багатий вітаміном С, гальмує перетворення глюкози в жир, корисний при серцево-судинних захворюваннях, так що такий рецепт для дієти – те що потрібно: готується без картоплі, з болгарським перцем.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп-пюре з червоної квасолі
Відмінно різноманітить меню пісний квасолевий суп-пюре для його приготування боби потрібно вимочувати не менше 9 годин. Можна додавати картопля, болгарський перець, помідори, але в класичному варіанті використовується тільки селера. Страва буде смачніше, якщо покласти трохи вершків в кінці варіння.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний квасолевий суп в мультиварці
Можна ще приготувати швидко пісний суп з квасолею в мультиварці це вийде менш клопітно, хоча замочувати боби все одно доведеться. Засмажку можна робити і в чаші, і на сковорідці, досвідчені господині радять класти більш корисну алдыгейскую сіль. Оригінальний смак забезпечує ще квасолева борошно.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
Звичний пісний суп може приємно здивувати оригінальним смаком. Багато господинь знають, що не всім членам сім'ї він подобається, але легко
Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою
Салат з ковбасою – просте, ситне і універсальне страву, яке припаде до душі більшості, а нарізати його можна з будь-яких продуктів, що є в
Пісний овочевий суп
Супи без м'ясних складових - не тільки легені, але і можуть бути дуже ситними і неодмінно смачними. Далі опишемо докладні рецепти першого страви, у
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
Квасолевий суп з консервованої квасолі
Чудово смачний, наваристий суп вийде зі свіжої або консервованої квасолі. У таку страву навіть м'ясо можна не додавати, таким живильним він виходить.
Пісний паштет з квасолі
Паштет із квасолі - прекрасне пісне блюдо, яке прикрасить ваш стіл не тільки під час посту. Квасолевий паштет можна намазувати на хліб, а можна