Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний соус з базиліком на зиму

Томатний соус з базиліком на зиму

18-11-2016, 17:54
1 015
Томатний соус з базиліком на зиму
Хочемо запропонувати вам чудові рецепти смачного томатного соусу з ароматним базиліком на зиму і розповімо, як його приготувати кількома способами.

Томатний соус з часником і базиліком – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • томати – 17 кг;

  • свіжий базилік – 1 пучок;

  • молодий часник – 5 зубків;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • кухонна сіль – 25 ч. ложки;

  • оцет (9%) – 40 мл


  • Приготування
    У широку каструлю наливаємо воду і ставимо її на включену плиту, як тільки вона закипить занурюємо в неї все томати і протягом пари хвилин бланшируем їх. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і, коли томати перестануть парувати, відокремлюємо їх від потрісканою шкірки, а потім видаляємо плодоніжки. Поділяємо плоди на кілька часточок, які після подрібнюємо у великій чаші блендера.
    Тепер цю свіжу томатну масу виливаємо в глибоке металеве сито і все протираємо. Виставляємо масу на конфорки плити, а коли томат закипить, вводимо в нього кухонну сіль разом з дрібним цукровим піском і, зменшивши полум'я продовжуємо його варити 20 хвилин.
    Вимитий і трохи просушений пучок свіжого базиліка нарізаємо на 2-3 частини і поміщаємо його в підготовлену чашу блендера, на дно якої кладуть зубки очищеного часничку. Подрібнюємо і збиваємо все, а потім викладаємо цю ароматну суміш в ємність з томатом на плиті. Слідом вливаємо сюди оцет, даємо проваритися соусу 10 хвилин. Розливаємо його по стерильної тарі (банкам), яку відразу ж укупориваем, закутуємо на 6-7 годин.

    Томатний соус з базиліком та орегано на зиму


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • сушена зелень орегано – 2 ч. ложки;

  • свіжий базилік – 180 г;

  • томатна паста – 200 г;

  • питна вода – 150 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • дрібний цукор – 15 ст. ложки;

  • дрібна сіль – 1 ч. ложка;

  • столовий оцет – 50 мл


  • Приготування
    Очищені цибулини дрібненько шаткуємо і разом пропущеним через спеціальний прес часником, обсмажуємо все в глибокій сковороді на прогрітому оливковій олії до легкої золотавості. В томатну пасту вливаємо трохи питної води, розмішуємо до однорідної, але трохи густої консистенції і додаємо в сковороду. Додаємо сюди сіль і, щоб прибрати виражену кислоту, присипаємо вміст сковороди цукром.
    Тепер вводимо ароматну зелень сушеного меленого орегано і дуже дрібно нарізаний свіжий базилік. Перемішуємо соус з усіма спеціями і зеленню, накриваємо його і на самому мінімальному вогні тушкуємо близько півгодини. За 10 хвилин до приготування вливаємо оцет. Розподіляємо весь вміст сковороди по невеликих баночках, правильно підготовленим до консервації. Далі укупориваем томатний соус з орегано та базиліком металевими кришками.

    Італійський томатний соус з базиліком на зиму


    Інгредієнти:

  • томати – 25 кг;

  • ріпчаста цибуля – 800 г;

  • морква – 500 г;

  • стебла селери – 4 шт.;

  • базилік (свіжий) – 350 г;

  • оливкова олія – 70 мл;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Томати переробляємо в пюре. У глибоку і широку каструлю викладаємо нарізану великими кубиками ріпчасту цибулю і буквально пару хвилин обсмажуємо на оливковій олії, яке попередньо прогріли. Слідом вводимо сюди терту на максимально великій тертці моркву і не сильно великі кубики стебла селери. Тушкуємо ці овочі 4-5 хвилин, потім вливаємо до них свіже томатне пюре і на слабкому вогні продовжуємо гасіння близько 15 годин.
    За півгодини до того, як все буде готово, присипаємо овочеву масу сіллю і вводимо подрібнений в чаші блендера базилік. Після закінчення заданого часу заглибним блендером подрібнюємо все до отримання однорідного соусу. Знову включаємо плиту і, після закипання проварюємо 5 хвилин. Розподіляємо гарячий соус з прожареним в духовці банкам і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з кабачків
    Соус з кабачків
    Соус з кабачків - це прекрасний варіант зимової закрутки або чудове гаряче блюдо, яке подають на обід. Якщо ваш кабачковий урожай дозволяє зробити
    Краснодарський соус – рецепт
    Краснодарський соус – рецепт
    Знаменитий томатний соус спробуйте відтворити власноруч, так як це зовсім не клопітно, а взимку ви будете забезпечені справді якісною приправою.
    Томатний соус з базиліком
    Томатний соус з базиліком
    Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
    Кетчуп з базиліком на зиму
    Кетчуп з базиліком на зиму
    Урізноманітнити звичний смак домашніх заготовок зазвичай допомагають всілякі спеції, трави. Далі підкажемо, як наповнити незвичайним смаком простий
    Солодкий соус чилі
    Солодкий соус чилі
    Якщо ви віддаєте перевагу незвичайні поєднання в їжі, цей соус неодмінно вам сподобається. Далі розповімо, як з перців чилі створити солодку
    Томатний суп з базиліком - рецепт
    Томатний суп з базиліком - рецепт
    Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з