Кабачки з грибами, запечені в духовці
В залежності від того, як ви приготуєте кабачки, запечені з грибами в духовці, ви зможете отримати або смачний і легкий гарнір до м'яса, або повноцінне основне блюдо, досить ситна для того, щоб самотужки вгамувати ваш голод. У рецептах нижче ми обговоримо обидва варіанти приготування страви, надавши кілька апетитних рецептів на будь-який смак.
Відрізняючись нейтральним смаком, сама кабачкова «човник» може поєднуватися з найрізноманітнішими видами овочів, грибів і м'яса, тому склад блюда, ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
часник – 2 зубки;
червоний цибуля – 85 м;
печериці – 130 г;
томат – 90 г;
кабачки – 3 шт.;
яловичий фарш – 290 г;
тертий сир – 1 /2 ст.;
бальзамічний оцет – 10 мл;
сушений орегано і петрушка – по 1 ч. ложці.
Приготування
Спочатку підготуйте самі кабачкові човники, розрізавши овоч навпіл і діставши з нього серцевину з допомогою ложки. Залиште близько третини м'якоті на шкірці, щоб «човник» тримала форму.
Тепер займіться іншими овочами і грибами. Спасеруйте скибочки цибулі, додайте гриби і дочекайтеся, поки з останніх випарується вся волога. Змішайте засмажку з фаршем, приправте пюрированным часником, травами і залийте бальзамічним оцтом. Коли фарш дійде до повної готовності, покладіть до нього томат, а потім розподіліть м'ясну начинку з овочами в порожнині кабачкової «човники». Присипте кабачки сиром і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Овочі та гриби, запечені в шинку слід подавати відразу ж або зберігати герметично упакованими протягом 3 днів.
Якщо ви вирішили відмовитися від м'яса, то зробити овочеве блюдо ситним можуть допомогти крупи. У цьому рецепті ми використовуємо рис, але його легко можна замінити перловкою, кускусом або кіноа.
Інгредієнти:
кабачки – 2 шт.;
рис – 1/2 ст.;
шалот – 1 шт.;
свіжі білі гриби – 200 г;
зелена цибуля – 2 пера;
вершковий сир – 210 р.
Приготування
Кабачки розділіть навпіл, виріжте з половинок м'якоть, формуючи «човники», а потім приправте їх і залиште запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Для начинки з грибів і рису спасеруйте дрібно нарізану цибулю, додайте до нього шматочки білих грибів і дайте останнім підрум'янитися. Змішайте цибульно-грибну засмажку з відварним рисом.
Між кабачковыми «човниками» розподіліть крем-сир і наповніть простір, що залишився відварним рисом. Готуйте запечені кабачки з рисом і білими грибами в духовці ще 7-8 хвилин.
Якщо вам доводилося пробувати звичайну лазанью, то в літню пору її можна замінити більш легкою версією з сиром в основі. Така «зелена» кабачкова лазанья може доповнюватися будь-якими овочами і грибами на ваш розсуд.
Інгредієнти:
кабачок – 270 г;
брокколі – 140 г;
стебло селери – 2 шт.;
зелена цибуля – 4-5 пір'я;
тертий сир – 115 г;
листи пасти для лазаньї – 230 г;
борошно – 65 г;
молоко – 680 мл;
щіпка мускатного горіха;
вершкове масло – 45 р.
Приготування
Відваріть суцвіття брокколі. Кабачки подрібніть і обсмажте разом з шматочками селери. Коли овочі розм'якшиться і дійдуть до повної готовності, змішайте із зеленню цибулі.
Для бешамеля приготуйте основу з обсмаженого на вершковому маслі борошна. Отриману кашку розведіть молоком, доповніть дрібкою мускату, сіллю, і варіть соус до загусання. Змішайте вершковий соус з зеленими овочами і розподіліть між шарами з листів пасти. Через шар пересипайте лазанью сиром і щедро здобріть залишками сиру зверху. Відправте блюдо запікати при 180 градусах на 30-35 хвилин.
Кабачки, фаршировані грибами, запечені в духовці
Відрізняючись нейтральним смаком, сама кабачкова «човник» може поєднуватися з найрізноманітнішими видами овочів, грибів і м'яса, тому склад блюда, ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуйте самі кабачкові човники, розрізавши овоч навпіл і діставши з нього серцевину з допомогою ложки. Залиште близько третини м'якоті на шкірці, щоб «човник» тримала форму.
Тепер займіться іншими овочами і грибами. Спасеруйте скибочки цибулі, додайте гриби і дочекайтеся, поки з останніх випарується вся волога. Змішайте засмажку з фаршем, приправте пюрированным часником, травами і залийте бальзамічним оцтом. Коли фарш дійде до повної готовності, покладіть до нього томат, а потім розподіліть м'ясну начинку з овочами в порожнині кабачкової «човники». Присипте кабачки сиром і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Овочі та гриби, запечені в шинку слід подавати відразу ж або зберігати герметично упакованими протягом 3 днів.
Запечені кабачки, фаршировані грибами і рисом
Якщо ви вирішили відмовитися від м'яса, то зробити овочеве блюдо ситним можуть допомогти крупи. У цьому рецепті ми використовуємо рис, але його легко можна замінити перловкою, кускусом або кіноа.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки розділіть навпіл, виріжте з половинок м'якоть, формуючи «човники», а потім приправте їх і залиште запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Для начинки з грибів і рису спасеруйте дрібно нарізану цибулю, додайте до нього шматочки білих грибів і дайте останнім підрум'янитися. Змішайте цибульно-грибну засмажку з відварним рисом.
Між кабачковыми «човниками» розподіліть крем-сир і наповніть простір, що залишився відварним рисом. Готуйте запечені кабачки з рисом і білими грибами в духовці ще 7-8 хвилин.
Кабачки, запечені з грибами і сиром
Якщо вам доводилося пробувати звичайну лазанью, то в літню пору її можна замінити більш легкою версією з сиром в основі. Така «зелена» кабачкова лазанья може доповнюватися будь-якими овочами і грибами на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть суцвіття брокколі. Кабачки подрібніть і обсмажте разом з шматочками селери. Коли овочі розм'якшиться і дійдуть до повної готовності, змішайте із зеленню цибулі.
Для бешамеля приготуйте основу з обсмаженого на вершковому маслі борошна. Отриману кашку розведіть молоком, доповніть дрібкою мускату, сіллю, і варіть соус до загусання. Змішайте вершковий соус з зеленими овочами і розподіліть між шарами з листів пасти. Через шар пересипайте лазанью сиром і щедро здобріть залишками сиру зверху. Відправте блюдо запікати при 180 градусах на 30-35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, фаршировані м'ясом
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати баклажани, фаршировані м'ясом. Це блюдо просто унікальне за своїм смаком і виглядом. Такі фаршировані запечені
Кабачки з фаршем в духовці
Фаршировані кабачки є одним з найпопулярніших страв у багатьох будинках. Особливо вони смачні в духовці з фаршем. Така закуска відмінно підійде і для
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх