В залежності від того, як ви приготуєте кабачки, запечені з грибами в духовці, ви зможете отримати або смачний і легкий гарнір до м'яса, або повноцінне основне блюдо, досить ситна для того, щоб самотужки вгамувати ваш голод. У рецептах нижче ми обговоримо обидва варіанти приготування страви, надавши кілька апетитних рецептів на будь-який смак.
Кабачки, фаршировані грибами, запечені в духовці
Відрізняючись нейтральним смаком, сама кабачкова «човник» може поєднуватися з найрізноманітнішими видами овочів, грибів і м'яса, тому склад блюда, ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти: часник – 2 зубки; червоний цибуля – 85 м; печериці – 130 г; томат – 90 г; кабачки – 3 шт.; яловичий фарш – 290 г; тертий сир – 1 /2 ст.; бальзамічний оцет – 10 мл; сушений орегано і петрушка – по 1 ч. ложці. Приготування Спочатку підготуйте самі кабачкові човники, розрізавши овоч навпіл і діставши з нього серцевину з допомогою ложки. Залиште близько третини м'якоті на шкірці, щоб «човник» тримала форму.
Тепер займіться іншими овочами і грибами. Спасеруйте скибочки цибулі, додайте гриби і дочекайтеся, поки з останніх випарується вся волога. Змішайте засмажку з фаршем, приправте пюрированным часником, травами і залийте бальзамічним оцтом. Коли фарш дійде до повної готовності, покладіть до нього томат, а потім розподіліть м'ясну начинку з овочами в порожнині кабачкової «човники». Присипте кабачки сиром і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Овочі та гриби, запечені в шинку слід подавати відразу ж або зберігати герметично упакованими протягом 3 днів.
Запечені кабачки, фаршировані грибами і рисом
Якщо ви вирішили відмовитися від м'яса, то зробити овочеве блюдо ситним можуть допомогти крупи. У цьому рецепті ми використовуємо рис, але його легко можна замінити перловкою, кускусом або кіноа.
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; рис – 1/2 ст.; шалот – 1 шт.; свіжі білі гриби – 200 г; зелена цибуля – 2 пера; вершковий сир – 210 р. Приготування Кабачки розділіть навпіл, виріжте з половинок м'якоть, формуючи «човники», а потім приправте їх і залиште запікати при 200 градусах хвилин на 20.
Для начинки з грибів і рису спасеруйте дрібно нарізану цибулю, додайте до нього шматочки білих грибів і дайте останнім підрум'янитися. Змішайте цибульно-грибну засмажку з відварним рисом.
Між кабачковыми «човниками» розподіліть крем-сир і наповніть простір, що залишився відварним рисом. Готуйте запечені кабачки з рисом і білими грибами в духовці ще 7-8 хвилин.
Кабачки, запечені з грибами і сиром
Якщо вам доводилося пробувати звичайну лазанью, то в літню пору її можна замінити більш легкою версією з сиром в основі. Така «зелена» кабачкова лазанья може доповнюватися будь-якими овочами і грибами на ваш розсуд.
Інгредієнти: кабачок – 270 г; брокколі – 140 г; стебло селери – 2 шт.; зелена цибуля – 4-5 пір'я; тертий сир – 115 г; листи пасти для лазаньї – 230 г; борошно – 65 г; молоко – 680 мл; щіпка мускатного горіха; вершкове масло – 45 р. Приготування Відваріть суцвіття брокколі. Кабачки подрібніть і обсмажте разом з шматочками селери. Коли овочі розм'якшиться і дійдуть до повної готовності, змішайте із зеленню цибулі.
Для бешамеля приготуйте основу з обсмаженого на вершковому маслі борошна. Отриману кашку розведіть молоком, доповніть дрібкою мускату, сіллю, і варіть соус до загусання. Змішайте вершковий соус з зеленими овочами і розподіліть між шарами з листів пасти. Через шар пересипайте лазанью сиром і щедро здобріть залишками сиру зверху. Відправте блюдо запікати при 180 градусах на 30-35 хвилин.