Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах
Для тих, хто мріє приготувати в домашніх умовах дуже смачну копчену скумбрію, ми розповімо, як це зробити в коптильні гарячого копчення і в аерогрилі з рідким димом.
Інгредієнти:
скумбрія свежемороженная – 1-12 кг;
сіль поварена не йодована – 70 г;
мелений чорний перець і композиція спецій для риби – на смак;
вільхові або фруктові тріски – 2 жмені.
Приготування
Перед будь-яким копченням рибку необхідно правильно підготувати і засолити. Для цього тушки розморожуємо, помістивши в прохолодне місце або в нижній відділ холодильника на кілька годин, після чого розрізаємо вздовж черева і видаляємо нутрощі. Головне повністю очистити всередині черевця чорну плівку, в іншому випадку рибка може гірчити в готовому вигляді. Голову, хвіст і плавники можна залишити або ж за бажанням відрізати, віддати на поталу домашнім вихованцям або просто викинути.
Тепер підготуємо мисочку з кам'яної кухонної сіллю, вона повинна бути не йодованої, і додаємо до солоним кристалам ароматні спеції і прянощі. Натираємо з усіх боків отриманою сумішшю рибини зовні і всередині, вкладаємо їх в лоток, контейнер або іншу скляну або емальовану ємність і залишаємо заготівлю просаливаться в холодильнику на п'ять-сім годин. Тепер змиваємо з просоленных тушок залишки солі і спецій і ретельно обсушуємо серветками і додатково підвішуємо для підсихання у провітрюваному місці години на півтора-два.
Хвилин за п'ятнадцять до передбачуваного копчення замочуємо сухі тріски у воді, після чого воду зливаємо і викладаємо сировину на дно коптильні. Зверху маємо піддон для жиру, а потім грати, на яку слідом викладаємо трохи підсушені рибини. Накриваємо пристрій кришкою і розташовуємо на вогні середньої інтенсивності. Хвилин через десять, після того як коптильня почне виділяти димок, відкриваємо кришку, випускаємо дим, а скумбрії даємо трохи підсохнути. Закриваємо тепер кришку і коптимо рибини ще протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру тушок.
По готовності копченої скумбрії даємо охолонути і трохи підсохнути, підвісивши рибку як мінімум на годину в тому ж провітрюваному місці.
Інгредієнти:
скумбрія свежемороженная – 1-12 кг;
сіль поварена не йодована – 70 г;
мелений чорний перець і композиція спецій для риби – на смак;
рідкий дим – кілька крапель згідно інструкції.
Приготування
Для приготування в аерогрилі рибку необхідно підготувати з урахуванням рекомендацій в попередньому рецепті. Точно також тушки розбираємо і просолюємо, але в даному випадку змащуємо рибини додатково по всій поверхні рідким димом. Просолені тушки очищаємо від кристалів солі і викладаємо на решітку аэрогриля. Готуємо скумбрію при температурі 160 градусів протягом тридцяти хвилин, після чого даємо їй повністю охолонути, обернувши фольгою.
Копчена скумбрія в домашніх умовах в коптильні - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед будь-яким копченням рибку необхідно правильно підготувати і засолити. Для цього тушки розморожуємо, помістивши в прохолодне місце або в нижній відділ холодильника на кілька годин, після чого розрізаємо вздовж черева і видаляємо нутрощі. Головне повністю очистити всередині черевця чорну плівку, в іншому випадку рибка може гірчити в готовому вигляді. Голову, хвіст і плавники можна залишити або ж за бажанням відрізати, віддати на поталу домашнім вихованцям або просто викинути.
Тепер підготуємо мисочку з кам'яної кухонної сіллю, вона повинна бути не йодованої, і додаємо до солоним кристалам ароматні спеції і прянощі. Натираємо з усіх боків отриманою сумішшю рибини зовні і всередині, вкладаємо їх в лоток, контейнер або іншу скляну або емальовану ємність і залишаємо заготівлю просаливаться в холодильнику на п'ять-сім годин. Тепер змиваємо з просоленных тушок залишки солі і спецій і ретельно обсушуємо серветками і додатково підвішуємо для підсихання у провітрюваному місці години на півтора-два.
Хвилин за п'ятнадцять до передбачуваного копчення замочуємо сухі тріски у воді, після чого воду зливаємо і викладаємо сировину на дно коптильні. Зверху маємо піддон для жиру, а потім грати, на яку слідом викладаємо трохи підсушені рибини. Накриваємо пристрій кришкою і розташовуємо на вогні середньої інтенсивності. Хвилин через десять, після того як коптильня почне виділяти димок, відкриваємо кришку, випускаємо дим, а скумбрії даємо трохи підсохнути. Закриваємо тепер кришку і коптимо рибини ще протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру тушок.
По готовності копченої скумбрії даємо охолонути і трохи підсохнути, підвісивши рибку як мінімум на годину в тому ж провітрюваному місці.
Як зробити копчену скумбрію в домашніх умовах в аерогрилі з рідким димом?
Інгредієнти:
![Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-09/duzhe-smachna-kopchena-skumbrya-v-domashnh-umovah_362.jpeg)
Приготування
Для приготування в аерогрилі рибку необхідно підготувати з урахуванням рекомендацій в попередньому рецепті. Точно також тушки розбираємо і просолюємо, але в даному випадку змащуємо рибини додатково по всій поверхні рідким димом. Просолені тушки очищаємо від кристалів солі і викладаємо на решітку аэрогриля. Готуємо скумбрію при температурі 160 градусів протягом тридцяти хвилин, після чого даємо їй повністю охолонути, обернувши фольгою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як коптити скумбрію?](/uploads/posts/2015-09/yak-koptiti-skumbryu_801.jpeg)
Як коптити скумбрію?
Копчена рибка давно вписалася у святкове меню у вигляді холодної закуски. Однак, той продукт, який зараз пропонують недобросовісні виробники не
![Скумбрія гарячого копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-garyachogo-kopchennya_581.jpeg)
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
![Скумбрія холодного копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-holodnogo-kopchennya_721.jpeg)
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
![Копчена скумбрія в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/kopchena-skumbrya-v-domashnh-umovah_231.jpeg)
Копчена скумбрія в домашніх умовах
Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
![Скумбрія, маринована в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-marinovana-v-domashnh-umovah_761.jpeg)
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
![Скумбрія в аерогрилі](/uploads/posts/2015-01/skumbrya-v-aerogril_851.jpeg)
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої