Баклажани в соєвому соусі
Порадуємо любителів цікавих страв. У цій статті вас чекають рецепти баклажанів з соєвим соусом.
Інгредієнти:
баклажан — 1 шт.;
олія рафінована рослинна — 25 мл;
лимон — половинка;
перець чорний мелений — щіпка;
часник — 3-4 зубчики;
соєвий соус — 3 ч. ложки;
зелень петрушки.
Приготування
Нарізаємо великими брусочками баклажани. В рослинному маслі обсмажуємо їх. Вливаємо соєвий соус, свіжовичавлений сік лимона і спеції. Тушкуємо 5 хвилин. А подрібнений часник додаємо вже в кінці приготування. Баклажани в соєвому соусі подаємо, притрусивши зернами кунжуту і дрібно рубаним зеленим луком.
Інгредієнти:
баклажани невеликого розміру — 4-5 шт.;
крохмаль — 100 г;
часник — 5 зубчиків;
перець солодкий — 2 шт.;
масло рафіновано рослинне — 80 мл;
цукор — 20 г;
порошок імбиру — щіпка;
соус соєвий — 2 ст. ложки.
Приготування
У воке нагріваємо олію. Закладаємо туди нарізані скибочками баклажани, обкачані в крохмалі. Помішуючи, обсмажуємо до рум'яності. Потім зливаємо масло, додаємо солодкий перець, вливаємо соєвий соус, дрібненько рубаний часник, порошок імбиру і цукор. Хвилин 5 тушкуємо під кришкою. Якщо соус виходить дуже рідким, знімаємо кришку і уварюємо до бажаної густоти. Найкращим гарніром буде відварений рис.
Інгредієнти:
баклажан великий — 1 шт.;
насіння кунжуту;
соєвий соус — 20 мл;
подрібнена зелень кінзи;
часник — 1-2 зубчики;
сметана 15% жирності — 80 мл;
масло для смаження рафінована.
Приготування
Шаткуємо баклажан кружечками товщиною до 4 мм На сковороді нагріваємо 1 столову ложу рослинної олії з подрібненим часником. Потім часник витягаємо, а на сковороду викладаємо кружечки баклажанів. За потреби додаємо рослинне масло. Обсмажуємо, після цього перевертаємо, притрушиваем зернами кунжуту. Змішуємо соєвий соус зі сметаною і подрібненої кінзою і баклажани до столу подаємо з соусом.
Інгредієнти:
баклажани — 5 шт.;
синій базилік — 1 пучок;
кріп — 1 пучок;
соєвий соус — 70 мл;
кінза — 1 пучок;
натуральний мед — 15 г;
свіжовичавлений сік лимона — 15 мл;
часник — 3-4 зубчики.
Приготування
Баклажани нарізаємо товстими кружальцями, покласти в ємність і посипаємо сіллю. На півгодинки залишаємо. Всю зелень подрібнюємо. Баклажани промиваємо, даємо обсохнути і до рум'яності обсмажуємо на олії. Поміщаємо готові баклажани в ємність, пересипаючи кожен шар подрібненої зеленню. З'єднуємо соєвий соус з дрібно рубаним часником, медом, соком лимона, перцем і поливаємо баклажани отриманою сумішшю. Даємо постояти хвилин 30 і починаємо ласувати.
Смажені баклажани з соєвим соусом і часником
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо великими брусочками баклажани. В рослинному маслі обсмажуємо їх. Вливаємо соєвий соус, свіжовичавлений сік лимона і спеції. Тушкуємо 5 хвилин. А подрібнений часник додаємо вже в кінці приготування. Баклажани в соєвому соусі подаємо, притрусивши зернами кунжуту і дрібно рубаним зеленим луком.
Баклажани в соєвому соусі по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
У воке нагріваємо олію. Закладаємо туди нарізані скибочками баклажани, обкачані в крохмалі. Помішуючи, обсмажуємо до рум'яності. Потім зливаємо масло, додаємо солодкий перець, вливаємо соєвий соус, дрібненько рубаний часник, порошок імбиру і цукор. Хвилин 5 тушкуємо під кришкою. Якщо соус виходить дуже рідким, знімаємо кришку і уварюємо до бажаної густоти. Найкращим гарніром буде відварений рис.
Баклажани з кунжутом і соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Шаткуємо баклажан кружечками товщиною до 4 мм На сковороді нагріваємо 1 столову ложу рослинної олії з подрібненим часником. Потім часник витягаємо, а на сковороду викладаємо кружечки баклажанів. За потреби додаємо рослинне масло. Обсмажуємо, після цього перевертаємо, притрушиваем зернами кунжуту. Змішуємо соєвий соус зі сметаною і подрібненої кінзою і баклажани до столу подаємо з соусом.
Баклажани з медом і соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо товстими кружальцями, покласти в ємність і посипаємо сіллю. На півгодинки залишаємо. Всю зелень подрібнюємо. Баклажани промиваємо, даємо обсохнути і до рум'яності обсмажуємо на олії. Поміщаємо готові баклажани в ємність, пересипаючи кожен шар подрібненої зеленню. З'єднуємо соєвий соус з дрібно рубаним часником, медом, соком лимона, перцем і поливаємо баклажани отриманою сумішшю. Даємо постояти хвилин 30 і починаємо ласувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з м'ясом - рецепти
Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.