Як готувати свіжі мідії в мушлях?
Про користь мідій багато говорять, і, зізнатися, зовсім небезпідставно. Регулярне вживання молюсків поза всяких сумнівів поліпшить самопочуття і благотворно позначиться на функціонуванні всіх систем організму. Цього цілком сприятиме значне вміст у м'ясі даного морепродукта левової частки найрізноманітніших вітамінів, мінералів і елементів, а також поліненасичених жирних кислот.
Далі ми розповімо скільки варити і як правильно готувати свіжі морські мідії в мушлях, щоб максимально зберегти їх цінність, і разом з тим тонко підкреслити і без того чудові смакові якості молюска.
Інгредієнти:
сирі мідії в мушлі – 350 г;
часникові зубці – 4-5 шт.;
масло вершкове – 60 г;
вершки жирністю більше 33% – 140 мл;
гілочки свіжої петрушки;
лимон;
морська сіль і мелений перець.
Приготування
Перед приготуванням ретельно миємо раковини мідій, ретельно очищаючи їх від піску та інших забруднень. Тепер поміщаємо продукт в холодну воду і ставимо на конфорки плити, налаштувавши її на середній вогонь. Прогріваємо молюсків до того моменту, поки вони почнуть розкриватися. Відразу ж витягаємо мідії з води і відокремлюємо від кожної по одній стулці. Розкрилися особини безжально викидаємо, їх вживати в їжу не можна. Тепер розпускаємо в сковороді вершкове масло, наливаємо до нього третину склянки води і викладаємо туди ж мідії раковиною вниз. Тепер підсолюємо їх, перчимо і прогріваємо не більше хвилини, після чого додаємо нарізаний часник, вливаємо вершки, кидаємо нарізану зелень петрушки і витримуємо на вогні ще пару хвилин до загустіння соусу з вершків, який при необхідності ще підсолимо і приправимо перчиком.
Подаємо мідії разом з соусом, доповнивши страва часточками лимона і гілочками петрушки.
Інгредієнти:
сирі мідії в мушлі – 950 г;
часникові зубці – 4-5 шт.;
олія оливкова – 45 мл;
сир швейцарський – 55 г;
базилік зелений свіжий – 10 г;
голки розмарину свіжі – 025 ст. ложки;
сухий білий хліб – 60 г;
лимон – 140 г;
морська сіль і мелений перець – за смаком.
Приготування
Ретельно вимиті раковини мідій позбавляємо від однієї стулки і розкладаємо на деко одним шаром. У ємність блендера поміщаємо сухий хліб, очищені часникові зубці, зелений базилік і розмарин, вливаємо туди ж трохи оливкової олії, додаємо сіль морську і швейцарський сир. Пробиваємо компоненти до отримання невеликої крихти і посипаємо нею мідії в раковинах на деку. Тепер залишилося тільки запекти мідії в прогрітій до 180 градусів духовці протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати страву до столу, доповнивши його нарізаним лимоном.
Далі ми розповімо скільки варити і як правильно готувати свіжі морські мідії в мушлях, щоб максимально зберегти їх цінність, і разом з тим тонко підкреслити і без того чудові смакові якості молюска.
Як готувати сирі мідії в черепашці в соусі?
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням ретельно миємо раковини мідій, ретельно очищаючи їх від піску та інших забруднень. Тепер поміщаємо продукт в холодну воду і ставимо на конфорки плити, налаштувавши її на середній вогонь. Прогріваємо молюсків до того моменту, поки вони почнуть розкриватися. Відразу ж витягаємо мідії з води і відокремлюємо від кожної по одній стулці. Розкрилися особини безжально викидаємо, їх вживати в їжу не можна. Тепер розпускаємо в сковороді вершкове масло, наливаємо до нього третину склянки води і викладаємо туди ж мідії раковиною вниз. Тепер підсолюємо їх, перчимо і прогріваємо не більше хвилини, після чого додаємо нарізаний часник, вливаємо вершки, кидаємо нарізану зелень петрушки і витримуємо на вогні ще пару хвилин до загустіння соусу з вершків, який при необхідності ще підсолимо і приправимо перчиком.
Подаємо мідії разом з соусом, доповнивши страва часточками лимона і гілочками петрушки.
Як готувати свіжі мідії в мушлях в духовці?
Інгредієнти:
![Як готувати свіжі мідії в мушлях? Як готувати свіжі мідії в мушлях?](/uploads/posts/2016-08/yak-gotuvati-svzh-mdyi-v-mushlyah_762.jpeg)
Приготування
Ретельно вимиті раковини мідій позбавляємо від однієї стулки і розкладаємо на деко одним шаром. У ємність блендера поміщаємо сухий хліб, очищені часникові зубці, зелений базилік і розмарин, вливаємо туди ж трохи оливкової олії, додаємо сіль морську і швейцарський сир. Пробиваємо компоненти до отримання невеликої крихти і посипаємо нею мідії в раковинах на деку. Тепер залишилося тільки запекти мідії в прогрітій до 180 градусів духовці протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати страву до столу, доповнивши його нарізаним лимоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Запечені мідії](/uploads/posts/2016-08/thumbs/zapechen-mdyi_831.jpeg)
Запечені мідії
Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
![Як приготувати мідії в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-prigotuvati-mdyi-v-domashnh-umovah_921.jpeg)
Як приготувати мідії в домашніх умовах?
Зараз немає необхідності жити безпосередньо біля моря для того, щоб насолоджуватися стравами з мідій. Цих молюсків зараз можна знайти серед
![Як смачно приготувати мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-smachno-prigotuvati-mdyi_661.jpeg)
Як смачно приготувати мідії?
Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
![Мариновані мідії](/uploads/posts/2016-08/thumbs/marinovan-mdyi_501.jpeg)
Мариновані мідії
У продажу є декілька варіантів маринованих мідій, але не поспішайте купувати заповітну баночку цього делікатесу. Далі розповімо, як власноруч
![Як правильно їсти мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-pravilno-yisti-mdyi_721.jpeg)
Як правильно їсти мідії?
Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
![Мідії у вершковому соусі](/uploads/posts/2015-03/mdyi-u-vershkovomu-sous_841.jpeg)
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,