Запечені мідії
Запечені мідії можна доповнювати найрізноманітнішими топпінг: соусами, сирами, ароматним маслом і овочами. Про деяких найсмачніших варіаціях цієї гарячої закуски ми поговоримо далі.
Як не дивно, молюски складають хорошу компанію навіть благородних сирів з вираженим смаком. На доказ наводимо цей простий рецепт, в рамках якого мідії покриваються шаром пармезану, з хлібною крихтою, маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
мідії – 20 шт.;
хлібна крихта – 35 г;
вершкове масло – 25 г;
пармезан – 45 г;
часникові зубки – 2 шт.;
зелень петрушки – 3 ст. ложки.
Приготування
Мідії додайте на сковороду, влийте туди ж близько чверті склянки води і залиште під кришкою, поки раковини не розкриються. З готових мідій зніміть одну стулку і розкладіть частину з м'якоттю на деку.
Розтопивши масло, обсмажте на ньому хлібну крихту до зарум'янювання, а потім змішайте її з пучкою солі і зеленню петрушки. Розподіліть крихту по раковинам з мідіями, а потім посипте все сиром. Залиште раковини під грилем до повного розплавлення сиру.
Інгредієнти:
мідії – 14 шт.;
майонез – 65 г;
сир – 45 г;
сік лайма – 10 мл;
зубок часнику;
гострий соус – по смаку.
Приготування
Залиште мідії готуватися на сковороді до розкриття раковин. Видаліть порожню стулку.
Приготуйте соус, змішавши майонез з соком лайма, пюрированным часником і гострим соусом. Покрийте отриманою сумішшю мідії в раковинах, а потім посипте тертим сиром. Запікайте мідії при 180 градусах до повного розплавлення сиру.
Додати мідіям легкий часниковий аромат і соковитість допоможе часникове масло. Взявши за основу цей рецепт, ви зможете доповнювати домашнє масло добавками на свій розсуд, з разу в раз модифікуючи рецепт.
Інгредієнти:
мідії – 540 г;
вершкове масло – 35 г;
часникові зубки – 3 шт.;
гострий перець – за смаком;
жменя коріандру для подачі.
Приготування
Очищені від однієї зі стулок мідії викладіть на деко. Приготуйте ароматне масло, змішавши саме м'яке масло з пюрированным часником і невеликою кількістю солі. Покладіть по шматочку гострого перцю на кожну з мідій, а зверху розмажте щедру порцію вершкового масла. Залиште мідії запікати протягом 8 хвилин, а відразу після готовності подавайте, посипавши подрібненою коріандром.
Запечені мідії з сиром – рецепт
Як не дивно, молюски складають хорошу компанію навіть благородних сирів з вираженим смаком. На доказ наводимо цей простий рецепт, в рамках якого мідії покриваються шаром пармезану, з хлібною крихтою, маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Мідії додайте на сковороду, влийте туди ж близько чверті склянки води і залиште під кришкою, поки раковини не розкриються. З готових мідій зніміть одну стулку і розкладіть частину з м'якоттю на деку.
Розтопивши масло, обсмажте на ньому хлібну крихту до зарум'янювання, а потім змішайте її з пучкою солі і зеленню петрушки. Розподіліть крихту по раковинам з мідіями, а потім посипте все сиром. Залиште раковини під грилем до повного розплавлення сиру.
Мідії, запечені з сиром і часником в раковинах
Інгредієнти:
Приготування
Залиште мідії готуватися на сковороді до розкриття раковин. Видаліть порожню стулку.
Приготуйте соус, змішавши майонез з соком лайма, пюрированным часником і гострим соусом. Покрийте отриманою сумішшю мідії в раковинах, а потім посипте тертим сиром. Запікайте мідії при 180 градусах до повного розплавлення сиру.
Як приготувати мідії, запечені в духовці?
Додати мідіям легкий часниковий аромат і соковитість допоможе часникове масло. Взявши за основу цей рецепт, ви зможете доповнювати домашнє масло добавками на свій розсуд, з разу в раз модифікуючи рецепт.
Інгредієнти:
![Запечені мідії Запечені мідії](/uploads/posts/2016-08/zapechen-mdyi_732.jpeg)
Приготування
Очищені від однієї зі стулок мідії викладіть на деко. Приготуйте ароматне масло, змішавши саме м'яке масло з пюрированным часником і невеликою кількістю солі. Покладіть по шматочку гострого перцю на кожну з мідій, а зверху розмажте щедру порцію вершкового масла. Залиште мідії запікати протягом 8 хвилин, а відразу після готовності подавайте, посипавши подрібненою коріандром.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як готувати свіжі мідії в мушлях?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-gotuvati-svzh-mdyi-v-mushlyah_211.jpeg)
Як готувати свіжі мідії в мушлях?
Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
![Як приготувати мідії в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-prigotuvati-mdyi-v-domashnh-umovah_921.jpeg)
Як приготувати мідії в домашніх умовах?
Зараз немає необхідності жити безпосередньо біля моря для того, щоб насолоджуватися стравами з мідій. Цих молюсків зараз можна знайти серед
![Як смачно приготувати мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-smachno-prigotuvati-mdyi_661.jpeg)
Як смачно приготувати мідії?
Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
![Як правильно їсти мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-pravilno-yisti-mdyi_721.jpeg)
Як правильно їсти мідії?
Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
![Смажені мідії](/uploads/posts/2015-03/smazhen-mdyi_171.jpeg)
Смажені мідії
Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
![Мідії у вершковому соусі](/uploads/posts/2015-03/mdyi-u-vershkovomu-sous_841.jpeg)
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,