Як приготувати мідії в домашніх умовах?
Кожен зможе знайти мідії на свій смак: в раковинах або очищених, свіжих або заморожених. Який з варіантів ви б не обрали, у цьому матеріалі ми детально розповімо про те, як приготувати мідії в домашніх умовах.
Багато з тих, хто скаржиться на якість очищених мідій, або не вміють їх вибирати, чи правильно готувати. Смачні мідії не повинні бути покриті кіркою льоду, краще купувати герметично упакованих молюсків і готувати по представленому нижче рецептом. Ідеальна закуска до келиху гарантована.
Інгредієнти:
мідії – 640 г;
борошно – 75 г;
світле пиво – 45 мл;
рослинна олія для фритюру.
Приготування
Очищених і розморожених молюсків добре обсушити. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з пучкою солі, а потім збивши з крижаним світлим пивом (чим холодніше буде пиво, тим більше хрусткою в підсумку вийде і сам кляр). Змішайте мідії з отриманим кляром, а потім порціями дістаючи їх і даючи надлишків стекти, обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Перед сервіровкою молюсків обсушують на паперових рушниках.
Свіжі мідії гарні самі по собі, але якщо від чистого смаку продукту ви втомилися, то здобріть молюсків ароматними травами, часником і невеликою кількістю пива.
Інгредієнти:
бекон – 35 г;
шалот – 45 г;
часник – 2 зубки;
гілочки розмарину, чебрецю – по 2 шт.;
вершки – 45 мл;
вершкове масло – 15 г;
мідії – 11 кг;
пиво світле – 115 мл
Приготування
Підготуйте мідії, ретельно вичистивши «борідки», сполоснувши зачистивши і раковини.
Покладіть бекон на розігріту сковороду і дочекайтеся витоплювання жиру. Підрум'янені шматочки бекону зніміть з вогню, а в гарячому жиру спасеруйте нарізану цибулю з часником. Покладіть свіжі трави, всипте мідії і залийте все пивом. Дочекайтеся розкриття раковин, а в самому кінці здобріть всі шматочком масла і невеликою кількістю вершків. Подавайте мідії з залишками соусу на сковороді, попередньо видаливши гілочки розмарину і чебрецю.
Інгредієнти:
мідії – 18 кг;
часник – 4 зубки;
томати консервовані – 620 г;
сухе біле вино – 95 мл;
жменя зелені петрушки для сервірування.
Приготування
Максимально ретельно очистіть молюсків і добре промийте їх. Розігрів оливкову олію, покладіть в нього часточки часнику, а через півхвилини влийте біле вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте томати і дочекайтеся закипання соусу. Покладіть мідії в гарячий соус, накрийте і залиште до розкриття раковин.
Класичне блюдо з мідіями в складі – іспанська паелья, яка здатна з лишком окупити всі ваші старання приголомшливим смаком. У цій страві можна спокійно поєднувати будь-які доступні у ваших краях морепродукти.
Інгредієнти:
куряче філе – 190 г;
стручкова квасоля – 115 г;
брокколі – 115 г;
мідії – 12 шт.;
томатний соус – 65 мл;
креветки – 310 г;
курячий бульйон – 330 мл;
рис – 1 ст.;
біле вино – 330 мл;
чорізо – 115 г;
часник – 1 зубок;
копчена паприка – 1 ч. ложка.
Приготування
Бланшируйте овочі. Курятину і ковбаски обсмажте до зарум'янювання. Покладіть до обсмаженим продуктам овочі, всипте рис, додайте часник з паприкою і залийте все сумішшю вина і бульйону з томатним соусом. Коли рис вбере половину рідини, покладіть та морепродукти. Накрийте все кришкою і проваріть до повної готовності рису і розкриття раковин мідій.
Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?
Багато з тих, хто скаржиться на якість очищених мідій, або не вміють їх вибирати, чи правильно готувати. Смачні мідії не повинні бути покриті кіркою льоду, краще купувати герметично упакованих молюсків і готувати по представленому нижче рецептом. Ідеальна закуска до келиху гарантована.
Інгредієнти:
Приготування
Очищених і розморожених молюсків добре обсушити. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з пучкою солі, а потім збивши з крижаним світлим пивом (чим холодніше буде пиво, тим більше хрусткою в підсумку вийде і сам кляр). Змішайте мідії з отриманим кляром, а потім порціями дістаючи їх і даючи надлишків стекти, обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Перед сервіровкою молюсків обсушують на паперових рушниках.
Як приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?
Свіжі мідії гарні самі по собі, але якщо від чистого смаку продукту ви втомилися, то здобріть молюсків ароматними травами, часником і невеликою кількістю пива.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте мідії, ретельно вичистивши «борідки», сполоснувши зачистивши і раковини.
Покладіть бекон на розігріту сковороду і дочекайтеся витоплювання жиру. Підрум'янені шматочки бекону зніміть з вогню, а в гарячому жиру спасеруйте нарізану цибулю з часником. Покладіть свіжі трави, всипте мідії і залийте все пивом. Дочекайтеся розкриття раковин, а в самому кінці здобріть всі шматочком масла і невеликою кількістю вершків. Подавайте мідії з залишками соусу на сковороді, попередньо видаливши гілочки розмарину і чебрецю.
Як правильно приготувати річкові мідії в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Максимально ретельно очистіть молюсків і добре промийте їх. Розігрів оливкову олію, покладіть в нього часточки часнику, а через півхвилини влийте біле вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте томати і дочекайтеся закипання соусу. Покладіть мідії в гарячий соус, накрийте і залиште до розкриття раковин.
Як приготувати мідії, заморожені в мушлях?
Класичне блюдо з мідіями в складі – іспанська паелья, яка здатна з лишком окупити всі ваші старання приголомшливим смаком. У цій страві можна спокійно поєднувати будь-які доступні у ваших краях морепродукти.
Інгредієнти:
![Як приготувати мідії в домашніх умовах? Як приготувати мідії в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-08/yak-prigotuvati-mdyi-v-domashnh-umovah_672.jpeg)
Приготування
Бланшируйте овочі. Курятину і ковбаски обсмажте до зарум'янювання. Покладіть до обсмаженим продуктам овочі, всипте рис, додайте часник з паприкою і залийте все сумішшю вина і бульйону з томатним соусом. Коли рис вбере половину рідини, покладіть та морепродукти. Накрийте все кришкою і проваріть до повної готовності рису і розкриття раковин мідій.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як готувати свіжі мідії в мушлях?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-gotuvati-svzh-mdyi-v-mushlyah_211.jpeg)
Як готувати свіжі мідії в мушлях?
Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
![Як приготувати річкові мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-prigotuvati-rchkov-mdyi_161.jpeg)
Як приготувати річкові мідії?
Річкові мідії або беззубка - досить поширений молюск, який так само їстівний, як і його однойменний морський делікатес. Але в процесі їх приготування
![Запечені мідії](/uploads/posts/2016-08/thumbs/zapechen-mdyi_831.jpeg)
Запечені мідії
Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
![Як смачно приготувати мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-smachno-prigotuvati-mdyi_661.jpeg)
Як смачно приготувати мідії?
Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
![Як правильно їсти мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-pravilno-yisti-mdyi_721.jpeg)
Як правильно їсти мідії?
Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
![Як приготувати заморожені очищені мідії?](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/height_250/kak_prigotovit_zamorozhennye_ochishchennye_midii_0.jpg)
Як приготувати заморожені очищені мідії?
В наш час, для того щоб насолоджуватися стравами з морепродуктів не обов'язково жити біля моря. Практично в будь-якому супермаркеті можна купити