Мариновані мідії
Мідії прекрасні в будь-якому вигляді: смаженому, вареному або запеченому. Сьогодні ми розповімо, як молюсків можна замаринувати і запропонуємо кілька варіацій такої закуски.
Інгредієнти:
варено-морожені мідії – 420 г;
соус соєвий – 70 мл;
фільтрована вода – 240 мл;
цукровий пісок і велика морська сіль – по 1 ч. ложці;
оцет столовий (9%) – 15 мл;
олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 40 мл;
зубці часнику – 5-6 шт.;
лаврове листя – 1 шт.;
духмяний перець (горошини) – 5 шт.;
зелень свіжа (мікс) – 1 невеликий пучок;
лимон – 75 р.
Приготування
Для приготування маринаду виливаємо в кухлик або каструльку соєвий соус, рафіновану олію і оцет, додаємо туди сіль, цукор, горошини духмяного перцю і лавровий листочок. Перемішуємо все хорошенечко, викладаємо в пряну суміш заморожені мідії, заливаємо все підігрітою до кипіння водою і ставимо на плиту. Проварюємо від моменту повного закипання морепродукт протягом хвилини і знімаємо з плити. Відразу ж додаємо в каструлю дрібненько нашатковану зелень і часник, вливаємо віджатий з лимона сік, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження, прикривши ємність з закускою кришкою. Як тільки молюски охолонуть, їх можна пробувати і насолоджуватися.
Інгредієнти:
заморожені мідії – 520 г;
морква – 240 г;
цибулю білий салатний – 120 г;
лимонний сік – 45 мл;
соус соєвий – 45 мл;
сушений часник – 2 щіпки;
олія соняшникова або оливкова рафінована – 40 мл;
коріандр і червоний гострий мелений перець – 5 р;
цукровий пісок – 10 г;
морська сіль – за смаком.
Приготування
Мідії для маринування можна взяти як свіжі, так і варено-морожені. Свіжі необхідно попередньо відварити протягом чотирьох хвилин. А варено-морозивом даємо відтанути на нижній полиці холодильника, після чого витримуємо їх в киплячій воді протягом хвилини.
Поки молюски остигають, підготуємо овочі. Моркву чистимо й перетираємо на спеціальній тертці для приготування овоча по-корейськи, а цибулину салатну позбавляємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Цибульну масу поливаємо в плошці столовою ложкою
лимонного соку і залишаємо на деякий час для маринування.
У підходящої посудині з'єднуємо морква, остиглі мідії і цибулю. Для приготування маринаду з'єднуємо в ковшике олія, лимонний сік, що залишився і соєвий соус. Додаємо коріандр мелений, часник сушений, червоний перець і цукор, морську сіль і прогріваємо пряну суміш, але не даємо їй закипіти. Заливаємо ще гарячим маринадом мідії з овочами, ретельно перемішуємо і трохи розминаємо масу руками, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на полицю холодильника годин на шість для маринування.
Мариновані мідії - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду виливаємо в кухлик або каструльку соєвий соус, рафіновану олію і оцет, додаємо туди сіль, цукор, горошини духмяного перцю і лавровий листочок. Перемішуємо все хорошенечко, викладаємо в пряну суміш заморожені мідії, заливаємо все підігрітою до кипіння водою і ставимо на плиту. Проварюємо від моменту повного закипання морепродукт протягом хвилини і знімаємо з плити. Відразу ж додаємо в каструлю дрібненько нашатковану зелень і часник, вливаємо віджатий з лимона сік, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження, прикривши ємність з закускою кришкою. Як тільки молюски охолонуть, їх можна пробувати і насолоджуватися.
Мариновані мідії по-корейськи з морквою, цибулею та лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Мідії для маринування можна взяти як свіжі, так і варено-морожені. Свіжі необхідно попередньо відварити протягом чотирьох хвилин. А варено-морозивом даємо відтанути на нижній полиці холодильника, після чого витримуємо їх в киплячій воді протягом хвилини.
Поки молюски остигають, підготуємо овочі. Моркву чистимо й перетираємо на спеціальній тертці для приготування овоча по-корейськи, а цибулину салатну позбавляємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Цибульну масу поливаємо в плошці столовою ложкою
![Мариновані мідії Мариновані мідії](/uploads/posts/2016-08/marinovan-mdyi_712.jpeg)
У підходящої посудині з'єднуємо морква, остиглі мідії і цибулю. Для приготування маринаду з'єднуємо в ковшике олія, лимонний сік, що залишився і соєвий соус. Додаємо коріандр мелений, часник сушений, червоний перець і цукор, морську сіль і прогріваємо пряну суміш, але не даємо їй закипіти. Заливаємо ще гарячим маринадом мідії з овочами, ретельно перемішуємо і трохи розминаємо масу руками, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на полицю холодильника годин на шість для маринування.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як готувати свіжі мідії в мушлях?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-gotuvati-svzh-mdyi-v-mushlyah_211.jpeg)
Як готувати свіжі мідії в мушлях?
Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
![Запечені мідії](/uploads/posts/2016-08/thumbs/zapechen-mdyi_831.jpeg)
Запечені мідії
Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
![Як смачно приготувати мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-smachno-prigotuvati-mdyi_661.jpeg)
Як смачно приготувати мідії?
Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
![Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром](/uploads/posts/2015-09/mdyi-v-vershkovo-chasnikovomu-sous-z-sirom_891.jpeg)
Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром
Для любителів морських делікатесів у цій статті зібрані кілька досить оригінальних рецептів. Чудові мідії в вершково-часниковому соусі виходять
![Як приготувати мідії?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-mdyi_381.jpeg)
Як приготувати мідії?
Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
![Мідії по-корейськи](/uploads/posts/2015-01/mdyi-po-koreyski_681.jpeg)
Мідії по-корейськи
Мідії по-корейськи - це дивовижний пікантний салат з незвичайним смаком. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних варіантів створення цієї