Мідії прекрасні в будь-якому вигляді: смаженому, вареному або запеченому. Сьогодні ми розповімо, як молюсків можна замаринувати і запропонуємо кілька варіацій такої закуски.
Мариновані мідії - рецепт приготування
Інгредієнти: варено-морожені мідії – 420 г; соус соєвий – 70 мл; фільтрована вода – 240 мл; цукровий пісок і велика морська сіль – по 1 ч. ложці; оцет столовий (9%) – 15 мл; олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 40 мл; зубці часнику – 5-6 шт.; лаврове листя – 1 шт.; духмяний перець (горошини) – 5 шт.; зелень свіжа (мікс) – 1 невеликий пучок; лимон – 75 р. Приготування Для приготування маринаду виливаємо в кухлик або каструльку соєвий соус, рафіновану олію і оцет, додаємо туди сіль, цукор, горошини духмяного перцю і лавровий листочок. Перемішуємо все хорошенечко, викладаємо в пряну суміш заморожені мідії, заливаємо все підігрітою до кипіння водою і ставимо на плиту. Проварюємо від моменту повного закипання морепродукт протягом хвилини і знімаємо з плити. Відразу ж додаємо в каструлю дрібненько нашатковану зелень і часник, вливаємо віджатий з лимона сік, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження, прикривши ємність з закускою кришкою. Як тільки молюски охолонуть, їх можна пробувати і насолоджуватися.
Мариновані мідії по-корейськи з морквою, цибулею та лимоном
Інгредієнти: заморожені мідії – 520 г; морква – 240 г; цибулю білий салатний – 120 г; лимонний сік – 45 мл; соус соєвий – 45 мл; сушений часник – 2 щіпки; олія соняшникова або оливкова рафінована – 40 мл; коріандр і червоний гострий мелений перець – 5 р; цукровий пісок – 10 г; морська сіль – за смаком. Приготування Мідії для маринування можна взяти як свіжі, так і варено-морожені. Свіжі необхідно попередньо відварити протягом чотирьох хвилин. А варено-морозивом даємо відтанути на нижній полиці холодильника, після чого витримуємо їх в киплячій воді протягом хвилини.
Поки молюски остигають, підготуємо овочі. Моркву чистимо й перетираємо на спеціальній тертці для приготування овоча по-корейськи, а цибулину салатну позбавляємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Цибульну масу поливаємо в плошці столовою ложкою
лимонного соку і залишаємо на деякий час для маринування.
У підходящої посудині з'єднуємо морква, остиглі мідії і цибулю. Для приготування маринаду з'єднуємо в ковшике олія, лимонний сік, що залишився і соєвий соус. Додаємо коріандр мелений, часник сушений, червоний перець і цукор, морську сіль і прогріваємо пряну суміш, але не даємо їй закипіти. Заливаємо ще гарячим маринадом мідії з овочами, ретельно перемішуємо і трохи розминаємо масу руками, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на полицю холодильника годин на шість для маринування.