Куліш на багатті - рецепт
Куліш – пшенный густий суп, приготований з використанням сала та інших інгредієнтів. Така страва стане прекрасним і ситним обідом в колі родини або гостей. Сьогодні ми розповімо вам, як варити кулешу на вогнищі.
Інгредієнти:
пшоно – 205 г;
морква – 55 г;
цибулина – 2 шт.;
картопля – 4 шт.;
масло вершкове – 105 г;
свиняче свіже сало – 105 г;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Для приготування кулешу заздалегідь розпалюємо багаття. Свиняче сало нарізаємо брусками і кладемо в казанок. Цибулю чистимо, подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на розтопленому жирі, а потім заливаємо водою і залишаємо закипати. Після цього кидаємо картоплю, нарізану соломкою, і варимо суп 5-7 хвилин. Далі всипаємо промиту крупу і як тільки пшоно звариться, кладемо шматочок вершкового масла. Приправляємо суп спеціями, прикрашаємо рубаною зеленню і розливаємо куліш по тарілках.
Інгредієнти:
пшоно – 405 г;
вода – 2 л;
куряча грудка – 615 м;
сало з прошарком – 305 м;
цибулина – 2 шт.;
морква – 55 г;
гірчиця «Французька» - 1 ст. ложка;
соус «5 овочів» - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Курячу грудку промиваємо, видаляємо плівку і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо м'ясо в миску, додаємо соус, спеції і гірчицю. Ретельно перемішуємо і маринуємо філе 35 хвилин.
Тим часом промиваємо холодною водою пшоно. Очищені овочі нарізаємо невеликими шматочками, а сало шаткуємо скибочками. На відкритому вогні встановлюємо казан, викладаємо сало і обсмажуємо його до рум'яного кольору. Потім викладаємо замариновану грудку і, помішуючи, пасеруємо її кілька хвилин. Слідом кидаємо цибулю з морквою, перемішуємо і готуємо до м'якості овочів. Далі додаємо в казан сухе пшоно, вливаємо фільтровану воду, накриваємо кришкою і варимо суп на слабенькому вогні до готовності. За кілька хвилин до закінчення варіння підсолюємо страву за смаком, знімаємо куліш в казані з багаття і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свиняча тушонка – 425 г;
пшоно – 195 г;
картопля – 8-10 шт.;
цибулина – 2 шт.;
сало – 155 г;
яйце – 7 шт;
масло вершкове – 205 г;
свіжа зелень – 1 пучок;
спеції.
Приготування
Перед тим, як зварити кулешу з пшона, розпалюємо вогнище і готуємо всі інгредієнти. Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо рівними кубиками. Цибулини обробляємо і шаткуємо кільцями, а сало рубаємо пластинами. Тепер беремо казан, викладаємо в нього підготовлені овочі, сало і злегка підрум'янюємо. Далі заливаємо вміст водою, підсолюємо за смаком і варимо до м'якості. Потім висипаємо пшоно, кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Через 5 хвилин додаємо в суп тушонку і прикриваємо казанок кришкою. Посипаємо блюдо рубаною зеленню і пробуємо на смак.
Рецепт кулешу на багатті
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кулешу заздалегідь розпалюємо багаття. Свиняче сало нарізаємо брусками і кладемо в казанок. Цибулю чистимо, подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на розтопленому жирі, а потім заливаємо водою і залишаємо закипати. Після цього кидаємо картоплю, нарізану соломкою, і варимо суп 5-7 хвилин. Далі всипаємо промиту крупу і як тільки пшоно звариться, кладемо шматочок вершкового масла. Приправляємо суп спеціями, прикрашаємо рубаною зеленню і розливаємо куліш по тарілках.
Рецепт приготування курячого кулешу на багатті
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку промиваємо, видаляємо плівку і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо м'ясо в миску, додаємо соус, спеції і гірчицю. Ретельно перемішуємо і маринуємо філе 35 хвилин.
Тим часом промиваємо холодною водою пшоно. Очищені овочі нарізаємо невеликими шматочками, а сало шаткуємо скибочками. На відкритому вогні встановлюємо казан, викладаємо сало і обсмажуємо його до рум'яного кольору. Потім викладаємо замариновану грудку і, помішуючи, пасеруємо її кілька хвилин. Слідом кидаємо цибулю з морквою, перемішуємо і готуємо до м'якості овочів. Далі додаємо в казан сухе пшоно, вливаємо фільтровану воду, накриваємо кришкою і варимо суп на слабенькому вогні до готовності. За кілька хвилин до закінчення варіння підсолюємо страву за смаком, знімаємо куліш в казані з багаття і подаємо до столу.
Рецепт кулешу на багатті з тушонкою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити кулешу з пшона, розпалюємо вогнище і готуємо всі інгредієнти. Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо рівними кубиками. Цибулини обробляємо і шаткуємо кільцями, а сало рубаємо пластинами. Тепер беремо казан, викладаємо в нього підготовлені овочі, сало і злегка підрум'янюємо. Далі заливаємо вміст водою, підсолюємо за смаком і варимо до м'якості. Потім висипаємо пшоно, кладемо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Через 5 хвилин додаємо в суп тушонку і прикриваємо казанок кришкою. Посипаємо блюдо рубаною зеленню і пробуємо на смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з окуня
Незрівнянне перше блюдо, яке не включає в свій склад складні інгредієнти - це, звичайно, вуха. Пропонуємо зварити страву з окуня, опишемо процес
Куліш з пшона – рецепт
Прекрасне блюдо для пікніка - чудово ароматний і легкий куліш. Готувати його нескладно, однак смак його майже завжди вражає. Розповімо, як правильно
Сало в банку - найсмачніший рецепт
Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
Як приготувати куліш?
Куліш - дуже незвичайне перше блюдо. Цей суп дуже густий, наваристий. Його робили таким козаки, перебуваючи в походах. Ви можете приготувати його
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Куліш: рецепт
Куліш - страва білоруської та української кухні, воно було прекрасне і козаками за свою простоту і ситність. По суті, куліш - це дуже густа юшка з