Осетинський пиріг з зеленню і сиром
Пироги – одне з улюблених страв на Русі. Але сьогодні великою популярністю користуються не тільки традиційні рецепти, але і національні страви різних країн. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжній осетинський пиріг зі свіжою зеленню і сиром, який нагадує закриту піцу, наповнену соковитою і смачною начинкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
сухі розчинні дріжджі – 20 г;
молоко – 135 мл;
масло рослинне – 15 мл;
борошно – 255 г;
цукор – 5 г;
сіль – щіпка.
Для начинки:
зелені пір'я цибулі – 35 г;
сметана – 55 мл;
масло вершкове – 35 г;
сир сулугуні - 305 м;
свіжий кріп – 30 р.
Приготування
Дріжджі і цукор заливаємо невеликою кількістю тепленького молока, швиденько розмішуємо і залишаємо хвилин на 10. В отриману опару додаємо порціями просіяне борошно і виливаємо решту холодне молоко. Кидаємо сіль, додаємо рослинне масло і вимішуємо некруте рідкувате тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на 35 хвилин.
Для приготування начинки сир шаткуємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо кільцями. Змішуємо в мисці сир зі сметаною, додаємо цибулю і рубаний кріп.
Начинку злегка розминаємо чистими руками, щоб зелень виділила сік. Після цього скачуємо масу в кульку.
Із підійшов тіста формуємо коржик і викладаємо на середину кулька зеленої начинки. Защипуємо краю зверху, акуратно розгортаємо заготівлю долонями, рівномірно розподіляючи начинку. В центрі робимо невелику проріз, щоб виходила пара, і викладаємо пиріг з сиром сулугуні і зеленню на промаслений лист. Запікаємо страву в розігрітій до 185 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею промазуємо верхівку пирога розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор – 10 г;
сухі дріжджі – 10 г;
борошно – 505 г;
масло рослинне – 10 мл;
вода – 205 мл
Для начинки:
свіжий шпинат – 355 г;
сир адигейський - 205 г;
масло вершкове – 105 г;
цибуля зелена – 65 г;
кінза свіжа – 75 г;
кріп – 70 р.
Приготування
Для приготування начинки подрібнюємо кінзу, зелену цибулю, шпинат і кріп. Викладаємо зелень в миску, вершкове масло і тертий сир дрібно.
З води, масла, цукру, дріжджів і просіяного борошна замішуємо тісто і наполягаємо його близько 35 хвилин. Далі розгортаємо в коржик, викладаємо начинку і збираємо краї тіста нагорі. Придавлюємо заготівлю руками, робимо в центрі невеликий отвір і випікаємо дріжджовий пиріг з сиром і зеленню в духовій шафі 15 хвилин при 220 градусах.
Рецепт осетинського пирога з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Дріжджі і цукор заливаємо невеликою кількістю тепленького молока, швиденько розмішуємо і залишаємо хвилин на 10. В отриману опару додаємо порціями просіяне борошно і виливаємо решту холодне молоко. Кидаємо сіль, додаємо рослинне масло і вимішуємо некруте рідкувате тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на 35 хвилин.
Для приготування начинки сир шаткуємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо кільцями. Змішуємо в мисці сир зі сметаною, додаємо цибулю і рубаний кріп.
Начинку злегка розминаємо чистими руками, щоб зелень виділила сік. Після цього скачуємо масу в кульку.
Із підійшов тіста формуємо коржик і викладаємо на середину кулька зеленої начинки. Защипуємо краю зверху, акуратно розгортаємо заготівлю долонями, рівномірно розподіляючи начинку. В центрі робимо невелику проріз, щоб виходила пара, і викладаємо пиріг з сиром сулугуні і зеленню на промаслений лист. Запікаємо страву в розігрітій до 185 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею промазуємо верхівку пирога розтопленим вершковим маслом.
Рецепт пирога з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування начинки подрібнюємо кінзу, зелену цибулю, шпинат і кріп. Викладаємо зелень в миску, вершкове масло і тертий сир дрібно.
З води, масла, цукру, дріжджів і просіяного борошна замішуємо тісто і наполягаємо його близько 35 хвилин. Далі розгортаємо в коржик, викладаємо начинку і збираємо краї тіста нагорі. Придавлюємо заготівлю руками, робимо в центрі невеликий отвір і випікаємо дріжджовий пиріг з сиром і зеленню в духовій шафі 15 хвилин при 220 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сиром і зеленню
Відмінний спосіб доповнити домашній обід випічкою несолодкою - скористатися рецептами, описаними в статті. Розповімо, як спекти незвичайні, чудово
Плацинди з сиром і зеленню
Плацинди - традиційні молдавські пироги, які мають величезну різноманітність наповнень. Однією з найсмачніших можна назвати несолодке начинку з сиру
Осетинський пиріг з сиром - рецепт
Сьогодні досить часто зустрічаються рецепти осетинських пирогів із різними наповненнями. Одним з традиційних і найбільш смачних варіантів такої
Рецепти з адигейський сиром
Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
Дива з зеленню
Дагестанські коржі дива з зеленню прекрасно впишуться в меню літнього обіду. Коржі диву корисні і ситни, а готуються просто, з використанням
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили