Окрошка на кефірі і мінералці
Кожна господиня має свій секрет приготування шалено смачної окрошки, враховуючи переваги всієї родини. Деякі готують холодний суп з кисломолочних продуктів, поки інші люблять виключно російську версію страви і наполягають на рецепт окрошки з квасом.
У цій статті поговоримо про найпопулярнішою основі для окрошки – кефірі, який розбавимо мінеральною водою.
Для більшої смакової насиченості і додамо в блюдо трохи сметани.
Інгредієнти:
нежирний кефір - 725 мл;
зелена цибуля - 4 невеликих пера;
яйця - 5 шт.;
жменя рубаного кропу;
картопля - 275 г;
огірок - 145 г;
редиска - 5 шт.;
сметана не жирна - 45 г;
мінеральна вода.
Приготування
Спочатку відваріть до готовності бульби картоплі і яйця, останні обов'язково зваріть круто. Охолодивши, очистіть і подрібніть їх будь-яким зручним способом. Також довільно наріжте зелень, редис і огірки. Змішайте всі підготовлені складові разом, з'єднайте і перемішайте зі сметаною, і тільки тепер влийте кефір і розбавте мінералкою до бажаної консистенції.
Інгредієнти:
картопля середнього розміру – 275 г;
яйця добірні – 5 шт.;
огірок невеликий – 2 шт.;
кропу – 45 г;
зелена цибуля – 1 невеликий пучок;
копчена грудка куряча – 1 шт., приблизно 250 г;
кефір мінімальної жирності – 15 літра;
середньогазована вода – 950 мл;
сметана – 85 м;
гірчиця – 25 г;
сіль.
Приготування
Картопля ретельно помийте і відваріть в шкірці. Яйця зваріть круто. Потім обидва компоненти очистіть і наріжте кубиками. Таким же чином подрібніть свіжі огірки.
З грудки зніміть шкірку, м'ясо дрібно поріжте. Складіть подрібнені цибулю і кріп в миску, туди додайте щіпку солі і гарненько розімніть дерев'яною товкачкою, для того, щоб із зелені утворився сік, і окрошка стала ароматною.
Всі складові перемішайте, посоліть, додайте сметану, гірчицю, трохи розмішайте. І тепер можна заливати кефіром, а потім мінералкою довести до бажаної консистенції. Залиште окрошку на годину в холодильнику.
Інгредієнти:
картопля відварна – 3 шт.;
морква невелика – 2 шт.;
ковбаса «Докторська» – 125 г;
редиска – 12 шт.;
оцет – 25 мл;
нежирний кефір – 950 мл;
огірки невеликі – 3 шт.;
яйця, зварені круто – 3 шт.;
класичний майонез – 85 м;
сіль;
вода мінеральна среднегазированая – 650 мл;
кріп або інша улюблена зелень.
Приготування
Очищені моркву і картоплю наріжте невеликими кубиками. Також очистіть і поріжте яйця. Кубиком порубаєте ковбасу, редиску, огірки. Змішайте всі складові. Залийте кефіром, влийте оцет і розбавте все мінералкою. Тепер додайте майонез і присолите страву за смаком. Додайте дрібно порубаний кріп і гарненько розмішайте. На пару годин залиште готову окрошку в холодильнику.
Інгредієнти:
відварна яловичина – 245 г;
яйця відварені круто – 5 шт.;
стебла цибулі – 3-4 пера;
стебла селери – 55 г
свіжі огірки – 225 г;
картоплю, відварену в шкірці – 325 г;
гілочки кропу – 5-7 шт.;
сіль;
кефір;
вода мінеральна.
Приготування
М'ясо, яйця, картоплю і огірки поріжте кубиками. Селера подрібніть також, тільки набагато дрібніше. Поріжте дрібно стебла цибулі і кріп. Тепер всі компоненти з'єднайте в мисці, приправити сіллю і перемішайте.
У тарілки порційно насипте густе наповнення і залийте кефіром і доведіть до бажаної консистенції газованою водичкою.
У цій статті поговоримо про найпопулярнішою основі для окрошки – кефірі, який розбавимо мінеральною водою.
Як приготувати смачну окрошку на кефірі і мінералці - рецепт
Для більшої смакової насиченості і додамо в блюдо трохи сметани.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відваріть до готовності бульби картоплі і яйця, останні обов'язково зваріть круто. Охолодивши, очистіть і подрібніть їх будь-яким зручним способом. Також довільно наріжте зелень, редис і огірки. Змішайте всі підготовлені складові разом, з'єднайте і перемішайте зі сметаною, і тільки тепер влийте кефір і розбавте мінералкою до бажаної консистенції.
Рецепт приготування окрошки на кефірі і мінералці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля ретельно помийте і відваріть в шкірці. Яйця зваріть круто. Потім обидва компоненти очистіть і наріжте кубиками. Таким же чином подрібніть свіжі огірки.
З грудки зніміть шкірку, м'ясо дрібно поріжте. Складіть подрібнені цибулю і кріп в миску, туди додайте щіпку солі і гарненько розімніть дерев'яною товкачкою, для того, щоб із зелені утворився сік, і окрошка стала ароматною.
Всі складові перемішайте, посоліть, додайте сметану, гірчицю, трохи розмішайте. І тепер можна заливати кефіром, а потім мінералкою довести до бажаної консистенції. Залиште окрошку на годину в холодильнику.
Класична окрошка - рецепт на кефірі з мінералкою
Інгредієнти:
Приготування
Очищені моркву і картоплю наріжте невеликими кубиками. Також очистіть і поріжте яйця. Кубиком порубаєте ковбасу, редиску, огірки. Змішайте всі складові. Залийте кефіром, влийте оцет і розбавте все мінералкою. Тепер додайте майонез і присолите страву за смаком. Додайте дрібно порубаний кріп і гарненько розмішайте. На пару годин залиште готову окрошку в холодильнику.
Ароматна окрошка на кефірі і мінералці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо, яйця, картоплю і огірки поріжте кубиками. Селера подрібніть також, тільки набагато дрібніше. Поріжте дрібно стебла цибулі і кріп. Тепер всі компоненти з'єднайте в мисці, приправити сіллю і перемішайте.
У тарілки порційно насипте густе наповнення і залийте кефіром і доведіть до бажаної консистенції газованою водичкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати окрошку на кефірі?
Неймовірно популярну окрошку готують на абсолютно різній основі. Однак найпоширенішим є цей легкий прохолодний супчик саме на кефірі. І далі
Класична окрошка на кефірі – рецепт
Складно визначити класичний варіант окрошки, якщо деякі вважають правильною основу на квасі, інші на воді. Ми ж розповімо, як зробити цей улюблений
Як приготувати смачну окрошку?
Зазвичай наповнення окрошки залишається незмінним у багатьох рецептах, але значно різниться основа. Багато хто воліє робити страву на квасі, хто
Окрошка на мінералці
Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований