Куліш з пшона – рецепт
Куліш – страва ситне і неймовірно смачне, яке дуже часто готують на природі. Як готувати куліш з пшона, читайте нижче.
Інгредієнти:
свиняча тушонка – 400 р;
цибуля – 2 шт.;
картопля – 400 г;
яйця – 7 шт.;
сало свиняче – 150 г;
пшоняна купа – 230 г;
сіль;
вершкове масло натуральний – 200 г;
перець;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, одну штуку дрібненько кришимо, а другу ріжемо великими шматками. Сало нарізаємо кубиками. У казан покласти крупно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду і трохи підсолюємо. Ставимо казан на вогонь і доводимо до готовності картоплі. Виймаємо овочі в миску і тиснемо виделкою. Тепер всипаємо пшоно і доводимо до готовності. Додаємо картопляно-цибульну масу, вершкове масло і розмішуємо до однорідності. Тепер додаємо тушонку і розмішуємо.
На окремій сковороді обсмажуємо сало з подрібненою цибулею до рум'яності. Додаємо вміст сковороди в казан і розмішуємо. Окремо збиваємо яйця і потроху вливаємо в казан, розмішуючи. Посипаємо суп-куліш з пшоном подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком.
Інгредієнти:
курка домашня – 1 кг;
фільтрована вода – 3 літри;
пшоняна крупа – 200 г;
морква – 100 г;
часник – 3 зубчики;
цибуля – 100 г;
перець;
петрушка;
сіль;
масло топлене – 80 р.
Приготування
Курку миємо, розрізаємо на шматочки, опускаємо в киплячу воду, після закипання знімаємо піну, що утворюється, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 годин. Хвилин за 10 до готовності за смаком підсолюємо. Виймаємо шматки курки, бульйон проціджуємо і повертаємо на плиту. У киплячий бульйон додаємо промите пшоно і тушкуємо до готовності крупи. Тим часом нарізаємо цибулю і моркву. Пасеруємо овочі на сковороді. Відварене куряче м'ясо відокремлюємо від кісточок і нарізаємо. Коли крупа буде практично разварена, додаємо овочі, м'ясо. За смаком підсолюємо і перчимо. Очищений часник подрібнюємо, кладемо його в куліш, розмішуємо і тушкуємо на плиті ще близько хвилини. Потім знімаємо з вогню, закутуємо хвилин на 20 а перед подачею притрушиваем подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
куряча грудка – 400 г;
сало – 100 г;
цибуля – 100 г;
яйця – 2 шт.;
пшоно – 200 г;
морква – 120 г;
картопля – 200 г;
сіль;
лавовий лист;
зелень;
вода фільтрована – 3 склянки.
Приготування
Сало ріжемо шматочками, кладемо в чашу приладу і в режимі «Випічка» выжариваем сало до стану шкварок. Потім додаємо подрібнені цибулю, моркву і перемішуємо. Невеликими кубиками нарізаємо курячу грудку. Кладемо м'ясо в чашу. Помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. Закладаємо в каструлю помытое пшоно. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Вливаємо окріп, підсолюємо, додаємо лавровий лист, перчик. Включаємо режим «Гасіння» на 60 хвилин. Яйця розбиваємо в мисочку, добре їх разбалтываем. Вливаємо масу в куліш і добре розмішуємо. Готуємо в тому ж режимі 10 хвилин, а вже в кінці притрушиваем подрібненою зеленню.
Як зварити кулешу з пшона на вогнищі?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, одну штуку дрібненько кришимо, а другу ріжемо великими шматками. Сало нарізаємо кубиками. У казан покласти крупно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду і трохи підсолюємо. Ставимо казан на вогонь і доводимо до готовності картоплі. Виймаємо овочі в миску і тиснемо виделкою. Тепер всипаємо пшоно і доводимо до готовності. Додаємо картопляно-цибульну масу, вершкове масло і розмішуємо до однорідності. Тепер додаємо тушонку і розмішуємо.
На окремій сковороді обсмажуємо сало з подрібненою цибулею до рум'яності. Додаємо вміст сковороди в казан і розмішуємо. Окремо збиваємо яйця і потроху вливаємо в казан, розмішуючи. Посипаємо суп-куліш з пшоном подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком.
Куліш з пшона – рецепт з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Курку миємо, розрізаємо на шматочки, опускаємо в киплячу воду, після закипання знімаємо піну, що утворюється, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 годин. Хвилин за 10 до готовності за смаком підсолюємо. Виймаємо шматки курки, бульйон проціджуємо і повертаємо на плиту. У киплячий бульйон додаємо промите пшоно і тушкуємо до готовності крупи. Тим часом нарізаємо цибулю і моркву. Пасеруємо овочі на сковороді. Відварене куряче м'ясо відокремлюємо від кісточок і нарізаємо. Коли крупа буде практично разварена, додаємо овочі, м'ясо. За смаком підсолюємо і перчимо. Очищений часник подрібнюємо, кладемо його в куліш, розмішуємо і тушкуємо на плиті ще близько хвилини. Потім знімаємо з вогню, закутуємо хвилин на 20 а перед подачею притрушиваем подрібненою зеленню.
Куліш з пшона в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сало ріжемо шматочками, кладемо в чашу приладу і в режимі «Випічка» выжариваем сало до стану шкварок. Потім додаємо подрібнені цибулю, моркву і перемішуємо. Невеликими кубиками нарізаємо курячу грудку. Кладемо м'ясо в чашу. Помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. Закладаємо в каструлю помытое пшоно. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Вливаємо окріп, підсолюємо, додаємо лавровий лист, перчик. Включаємо режим «Гасіння» на 60 хвилин. Яйця розбиваємо в мисочку, добре їх разбалтываем. Вливаємо масу в куліш і добре розмішуємо. Готуємо в тому ж режимі 10 хвилин, а вже в кінці притрушиваем подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шурпа з свинини
Звичайно традиційну шурпу варять на основі виключно баранини, в крайньому випадку телятини, однак рецепт так поширився по всьому світу, що страва вже
Як приготувати куліш?
Куліш - дуже незвичайне перше блюдо. Цей суп дуже густий, наваристий. Його робили таким козаки, перебуваючи в походах. Ви можете приготувати його
Суп із дикої качки
Суп із дикої качки - смачне та вишукане блюдо, яке здатне прикрасити навіть святковий стіл. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Суп з пельменями
Коли залишається мало часу на приготування обіду, на виручку приходить суп з пельменями. Цей оригінальний суп легко і швидко готувати, а виходить він
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Куліш: рецепт
Куліш - страва білоруської та української кухні, воно було прекрасне і козаками за свою простоту і ситність. По суті, куліш - це дуже густа юшка з