Куліш – страва ситне і неймовірно смачне, яке дуже часто готують на природі. Як готувати куліш з пшона, читайте нижче.
Як зварити кулешу з пшона на вогнищі?
Інгредієнти: свиняча тушонка – 400 р; цибуля – 2 шт.; картопля – 400 г; яйця – 7 шт.; сало свиняче – 150 г; пшоняна купа – 230 г; сіль; вершкове масло натуральний – 200 г; перець; кріп – 1 пучок. Приготування Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, одну штуку дрібненько кришимо, а другу ріжемо великими шматками. Сало нарізаємо кубиками. У казан покласти крупно нарізану цибулю і картоплю, вливаємо воду і трохи підсолюємо. Ставимо казан на вогонь і доводимо до готовності картоплі. Виймаємо овочі в миску і тиснемо виделкою. Тепер всипаємо пшоно і доводимо до готовності. Додаємо картопляно-цибульну масу, вершкове масло і розмішуємо до однорідності. Тепер додаємо тушонку і розмішуємо.
На окремій сковороді обсмажуємо сало з подрібненою цибулею до рум'яності. Додаємо вміст сковороди в казан і розмішуємо. Окремо збиваємо яйця і потроху вливаємо в казан, розмішуючи. Посипаємо суп-куліш з пшоном подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком.
Куліш з пшона – рецепт з куркою
Інгредієнти: курка домашня – 1 кг; фільтрована вода – 3 літри; пшоняна крупа – 200 г; морква – 100 г; часник – 3 зубчики; цибуля – 100 г; перець; петрушка; сіль; масло топлене – 80 р. Приготування Курку миємо, розрізаємо на шматочки, опускаємо в киплячу воду, після закипання знімаємо піну, що утворюється, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 годин. Хвилин за 10 до готовності за смаком підсолюємо. Виймаємо шматки курки, бульйон проціджуємо і повертаємо на плиту. У киплячий бульйон додаємо промите пшоно і тушкуємо до готовності крупи. Тим часом нарізаємо цибулю і моркву. Пасеруємо овочі на сковороді. Відварене куряче м'ясо відокремлюємо від кісточок і нарізаємо. Коли крупа буде практично разварена, додаємо овочі, м'ясо. За смаком підсолюємо і перчимо. Очищений часник подрібнюємо, кладемо його в куліш, розмішуємо і тушкуємо на плиті ще близько хвилини. Потім знімаємо з вогню, закутуємо хвилин на 20 а перед подачею притрушиваем подрібненою зеленню.
Куліш з пшона в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка – 400 г; сало – 100 г; цибуля – 100 г; яйця – 2 шт.; пшоно – 200 г; морква – 120 г; картопля – 200 г; сіль; лавовий лист; зелень; вода фільтрована – 3 склянки. Приготування Сало ріжемо шматочками, кладемо в чашу приладу і в режимі «Випічка» выжариваем сало до стану шкварок. Потім додаємо подрібнені цибулю, моркву і перемішуємо. Невеликими кубиками нарізаємо курячу грудку. Кладемо м'ясо в чашу. Помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. Закладаємо в каструлю помытое пшоно. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Вливаємо окріп, підсолюємо, додаємо лавровий лист, перчик. Включаємо режим «Гасіння» на 60 хвилин. Яйця розбиваємо в мисочку, добре їх разбалтываем. Вливаємо масу в куліш і добре розмішуємо. Готуємо в тому ж режимі 10 хвилин, а вже в кінці притрушиваем подрібненою зеленню.