Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з вареної яловичини

Салат з вареної яловичини

20-03-2016, 20:42
904
Салат з вареної яловичини
Погодьтеся, що неможливо уявити святковий стіл без смачненьких салатів. І хоч «Олів'є» є одним з коронних страв усіх свят і застіль, звичайно ж хочеться розбавити стіл чимось неординарним, щоб можна було побалувати себе і здивувати гостей. Для такого випадку ми опишемо кілька рецептів смачних салатів з м'ясом відвареної яловичини. Зауважте, що в якості головного інгредієнта ми вибрали саме яловичину, оскільки вона чудово поєднується з будь-якими видами продуктів і надає салату особливий пікантний смак.

Салат з вареної яловичини і корейській морквини


Інгредієнти:

  • яловичина (варена) – 300 г;

  • корейська морквина – 250 г;

  • шинка – 120 г;

  • томат – 1 шт.;

  • оливковий майонез (50%) – 180 г;

  • гірчиця – 2/3 ч. ложки;

  • сухарики (з беконом) – 1 пачка;

  • сіль «Екстра» - щіпка;

  • зелень петрушки – 4-5 гілочок.


  • Приготування
    Шматочок відвареної яловичини нарізаємо дуже гострим ножем соломкою. Таким же чином подрібнюємо шинку і з'єднуємо з м'ясом. У цю ж миску викладаємо вже готову моркву по-корейськи і пачку сухариків, бажано мають смак шинки. Нарізати помідор у вигляді соломки у нас напевно не вийде, тому ріжемо його кубиками й викладаємо в миску з усіма інгредієнтами. Так як в салаті є сухарики, то будемо використовувати п'ятдесяти відсотковий майонез, інакше в більш жирному вони будуть погано змочуватися. Тому беремо оливковий майонез, розмішуємо в ньому гірчицю і заправляємо цією сумішшю підготовлені інгредієнти для салату. За бажанням салат можна присипати дрібкою дрібної солі.
    Викладаємо готовий смачний салат в салатник, прикрашаємо не сильно дрібно нарізаною свіжою зеленню петрушки і негайно подаємо до столу.

    Салат з вареної яловичини під соєвим соусом, з солоним огірком і болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • відварна яловичина – 400 г;

  • болгарський перець трьох кольорів (середній) – кожного по одному;

  • маринований огірок (великий) – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • соєвий соус – 50 мл;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • зіра – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Очищаємо від сім'ядолей різнокольоровий болгарський перець і ріжемо його красивою соломкою. Таким же чином нарізаємо відварену протягом півтора годин яловичину і додаємо її в миску з перцем. Слідом за тим самим принципом подрібнюємо великий, м'ясистий маринований огірок. А ось ріпчасту цибулю, також нарізаний за типом соломки, ми перед введенням його в салат обдаємо окропом, потім зливаємо його, віджимаємо цибулю і змішуємо з усіма інгредієнтами в мисці. Для додавання пікантної нотки салату присипаємо його приправою зіри. В піалу з соєвим соусом доливаємо оливкове масло, розмішуємо і поливаємо їм наш чудовий салатик. Для того щоб соус обволік весь вміст салату ми перемішуємо його і перед вживанням даємо постояти хоча б годину.

    Салат з вареної яловичини з маринованою цибулею і сиром, без майонезу


    Інгредієнти:

  • філе відварної яловичини – 350 г;

  • цибуля (середня) – 2 шт.;

  • оцет (9%) – 1/3 ст.;

  • вода – 1 ст.;

  • твердий сир гауда - 180 г;

  • часник – 3 зубки;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • кунжутне масло – 20 мл


  • Приготування
    Філе вже приготовленої яловичини нарізаємо максимально довгими, але тонкими смужками. Сир можна подрібнити ножем дрібною соломкою, але зручніше це зробити на тертку.
    Салат з вареної яловичини
    На чверть кільця нарізаємо цибулю, складаємо в окрему глибоку піалу, заливаємо сполученим з водою оцтом і відставляємо його маринуватися на 20 хвилин. Потім гарненько віджимаємо його, трохи мнемо руками і вводимо в салат. Знову беремо окрему піалу і вливаємо в неї кунжутна і оливкову олію, до яких пропускаємо через спеціальний прес очищений часник. Такий заправки для салату даємо постояти близько півгодини, щоб часник наситив своїм ароматом масла. Після поливаємо нею наш салатик і добряче його перемішуємо. Їсти його відразу або дати трохи настоятися, вирішуйте самі!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з яловичини з солоним огірком
    Салат з яловичини з солоним огірком
    Урізноманітнити домашній обід можна звичайним салатом з найпростіших компонентів. Хоча рецепти, наведені далі, цілком підійдуть і для святкового
    Салат з стеблової селери з огірком
    Салат з стеблової селери з огірком
    Свіжий, соковитий і дуже легкий салатик з стеблової селери з огірком особливо корисний для тих, хто рахує калорії. Приготувавши його, ви отримаєте
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат з яловичиною - рецепт
    Салат з яловичиною - рецепт
    М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
    Салат з болгарським перцем - рецепт
    Салат з болгарським перцем - рецепт
    Салатик з болгарським перцем - відмінний варіант для святкового або буденного столу. Таке цікаве блюдо неодмінно оцінять ваші домочадці. А
    Салат Олів'є з куркою
    Салат Олів'є з куркою
    Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у