Салат з вареної яловичини
Погодьтеся, що неможливо уявити святковий стіл без смачненьких салатів. І хоч «Олів'є» є одним з коронних страв усіх свят і застіль, звичайно ж хочеться розбавити стіл чимось неординарним, щоб можна було побалувати себе і здивувати гостей. Для такого випадку ми опишемо кілька рецептів смачних салатів з м'ясом відвареної яловичини. Зауважте, що в якості головного інгредієнта ми вибрали саме яловичину, оскільки вона чудово поєднується з будь-якими видами продуктів і надає салату особливий пікантний смак.
Інгредієнти:
яловичина (варена) – 300 г;
корейська морквина – 250 г;
шинка – 120 г;
томат – 1 шт.;
оливковий майонез (50%) – 180 г;
гірчиця – 2/3 ч. ложки;
сухарики (з беконом) – 1 пачка;
сіль «Екстра» - щіпка;
зелень петрушки – 4-5 гілочок.
Приготування
Шматочок відвареної яловичини нарізаємо дуже гострим ножем соломкою. Таким же чином подрібнюємо шинку і з'єднуємо з м'ясом. У цю ж миску викладаємо вже готову моркву по-корейськи і пачку сухариків, бажано мають смак шинки. Нарізати помідор у вигляді соломки у нас напевно не вийде, тому ріжемо його кубиками й викладаємо в миску з усіма інгредієнтами. Так як в салаті є сухарики, то будемо використовувати п'ятдесяти відсотковий майонез, інакше в більш жирному вони будуть погано змочуватися. Тому беремо оливковий майонез, розмішуємо в ньому гірчицю і заправляємо цією сумішшю підготовлені інгредієнти для салату. За бажанням салат можна присипати дрібкою дрібної солі.
Викладаємо готовий смачний салат в салатник, прикрашаємо не сильно дрібно нарізаною свіжою зеленню петрушки і негайно подаємо до столу.
Інгредієнти:
відварна яловичина – 400 г;
болгарський перець трьох кольорів (середній) – кожного по одному;
маринований огірок (великий) – 1 шт.;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
соєвий соус – 50 мл;
оливкова олія – 2 ст. ложки;
зіра – 2/3 ч. ложки.
Приготування
Очищаємо від сім'ядолей різнокольоровий болгарський перець і ріжемо його красивою соломкою. Таким же чином нарізаємо відварену протягом півтора годин яловичину і додаємо її в миску з перцем. Слідом за тим самим принципом подрібнюємо великий, м'ясистий маринований огірок. А ось ріпчасту цибулю, також нарізаний за типом соломки, ми перед введенням його в салат обдаємо окропом, потім зливаємо його, віджимаємо цибулю і змішуємо з усіма інгредієнтами в мисці. Для додавання пікантної нотки салату присипаємо його приправою зіри. В піалу з соєвим соусом доливаємо оливкове масло, розмішуємо і поливаємо їм наш чудовий салатик. Для того щоб соус обволік весь вміст салату ми перемішуємо його і перед вживанням даємо постояти хоча б годину.
Інгредієнти:
філе відварної яловичини – 350 г;
цибуля (середня) – 2 шт.;
оцет (9%) – 1/3 ст.;
вода – 1 ст.;
твердий сир гауда - 180 г;
часник – 3 зубки;
оливкова олія – 30 мл;
кунжутне масло – 20 мл
Приготування
Філе вже приготовленої яловичини нарізаємо максимально довгими, але тонкими смужками. Сир можна подрібнити ножем дрібною соломкою, але зручніше це зробити на тертку. На чверть кільця нарізаємо цибулю, складаємо в окрему глибоку піалу, заливаємо сполученим з водою оцтом і відставляємо його маринуватися на 20 хвилин. Потім гарненько віджимаємо його, трохи мнемо руками і вводимо в салат. Знову беремо окрему піалу і вливаємо в неї кунжутна і оливкову олію, до яких пропускаємо через спеціальний прес очищений часник. Такий заправки для салату даємо постояти близько півгодини, щоб часник наситив своїм ароматом масла. Після поливаємо нею наш салатик і добряче його перемішуємо. Їсти його відразу або дати трохи настоятися, вирішуйте самі!
Салат з вареної яловичини і корейській морквини
Інгредієнти:
Приготування
Шматочок відвареної яловичини нарізаємо дуже гострим ножем соломкою. Таким же чином подрібнюємо шинку і з'єднуємо з м'ясом. У цю ж миску викладаємо вже готову моркву по-корейськи і пачку сухариків, бажано мають смак шинки. Нарізати помідор у вигляді соломки у нас напевно не вийде, тому ріжемо його кубиками й викладаємо в миску з усіма інгредієнтами. Так як в салаті є сухарики, то будемо використовувати п'ятдесяти відсотковий майонез, інакше в більш жирному вони будуть погано змочуватися. Тому беремо оливковий майонез, розмішуємо в ньому гірчицю і заправляємо цією сумішшю підготовлені інгредієнти для салату. За бажанням салат можна присипати дрібкою дрібної солі.
Викладаємо готовий смачний салат в салатник, прикрашаємо не сильно дрібно нарізаною свіжою зеленню петрушки і негайно подаємо до столу.
Салат з вареної яловичини під соєвим соусом, з солоним огірком і болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо від сім'ядолей різнокольоровий болгарський перець і ріжемо його красивою соломкою. Таким же чином нарізаємо відварену протягом півтора годин яловичину і додаємо її в миску з перцем. Слідом за тим самим принципом подрібнюємо великий, м'ясистий маринований огірок. А ось ріпчасту цибулю, також нарізаний за типом соломки, ми перед введенням його в салат обдаємо окропом, потім зливаємо його, віджимаємо цибулю і змішуємо з усіма інгредієнтами в мисці. Для додавання пікантної нотки салату присипаємо його приправою зіри. В піалу з соєвим соусом доливаємо оливкове масло, розмішуємо і поливаємо їм наш чудовий салатик. Для того щоб соус обволік весь вміст салату ми перемішуємо його і перед вживанням даємо постояти хоча б годину.
Салат з вареної яловичини з маринованою цибулею і сиром, без майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Філе вже приготовленої яловичини нарізаємо максимально довгими, але тонкими смужками. Сир можна подрібнити ножем дрібною соломкою, але зручніше це зробити на тертку. На чверть кільця нарізаємо цибулю, складаємо в окрему глибоку піалу, заливаємо сполученим з водою оцтом і відставляємо його маринуватися на 20 хвилин. Потім гарненько віджимаємо його, трохи мнемо руками і вводимо в салат. Знову беремо окрему піалу і вливаємо в неї кунжутна і оливкову олію, до яких пропускаємо через спеціальний прес очищений часник. Такий заправки для салату даємо постояти близько півгодини, щоб часник наситив своїм ароматом масла. Після поливаємо нею наш салатик і добряче його перемішуємо. Їсти його відразу або дати трохи настоятися, вирішуйте самі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з яловичини з солоним огірком
Урізноманітнити домашній обід можна звичайним салатом з найпростіших компонентів. Хоча рецепти, наведені далі, цілком підійдуть і для святкового
Салат з стеблової селери з огірком
Свіжий, соковитий і дуже легкий салатик з стеблової селери з огірком особливо корисний для тих, хто рахує калорії. Приготувавши його, ви отримаєте
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Салат з яловичиною - рецепт
М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
Салат з болгарським перцем - рецепт
Салатик з болгарським перцем - відмінний варіант для святкового або буденного столу. Таке цікаве блюдо неодмінно оцінять ваші домочадці. А
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у