Погодьтеся, що неможливо уявити святковий стіл без смачненьких салатів. І хоч «Олів'є» є одним з коронних страв усіх свят і застіль, звичайно ж хочеться розбавити стіл чимось неординарним, щоб можна було побалувати себе і здивувати гостей. Для такого випадку ми опишемо кілька рецептів смачних салатів з м'ясом відвареної яловичини. Зауважте, що в якості головного інгредієнта ми вибрали саме яловичину, оскільки вона чудово поєднується з будь-якими видами продуктів і надає салату особливий пікантний смак.
Салат з вареної яловичини і корейській морквини
Інгредієнти: яловичина (варена) – 300 г; корейська морквина – 250 г; шинка – 120 г; томат – 1 шт.; оливковий майонез (50%) – 180 г; гірчиця – 2/3 ч. ложки; сухарики (з беконом) – 1 пачка; сіль «Екстра» - щіпка; зелень петрушки – 4-5 гілочок. Приготування Шматочок відвареної яловичини нарізаємо дуже гострим ножем соломкою. Таким же чином подрібнюємо шинку і з'єднуємо з м'ясом. У цю ж миску викладаємо вже готову моркву по-корейськи і пачку сухариків, бажано мають смак шинки. Нарізати помідор у вигляді соломки у нас напевно не вийде, тому ріжемо його кубиками й викладаємо в миску з усіма інгредієнтами. Так як в салаті є сухарики, то будемо використовувати п'ятдесяти відсотковий майонез, інакше в більш жирному вони будуть погано змочуватися. Тому беремо оливковий майонез, розмішуємо в ньому гірчицю і заправляємо цією сумішшю підготовлені інгредієнти для салату. За бажанням салат можна присипати дрібкою дрібної солі.
Викладаємо готовий смачний салат в салатник, прикрашаємо не сильно дрібно нарізаною свіжою зеленню петрушки і негайно подаємо до столу.
Салат з вареної яловичини під соєвим соусом, з солоним огірком і болгарським перцем
Інгредієнти: відварна яловичина – 400 г; болгарський перець трьох кольорів (середній) – кожного по одному; маринований огірок (великий) – 1 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; соєвий соус – 50 мл; оливкова олія – 2 ст. ложки; зіра – 2/3 ч. ложки. Приготування Очищаємо від сім'ядолей різнокольоровий болгарський перець і ріжемо його красивою соломкою. Таким же чином нарізаємо відварену протягом півтора годин яловичину і додаємо її в миску з перцем. Слідом за тим самим принципом подрібнюємо великий, м'ясистий маринований огірок. А ось ріпчасту цибулю, також нарізаний за типом соломки, ми перед введенням його в салат обдаємо окропом, потім зливаємо його, віджимаємо цибулю і змішуємо з усіма інгредієнтами в мисці. Для додавання пікантної нотки салату присипаємо його приправою зіри. В піалу з соєвим соусом доливаємо оливкове масло, розмішуємо і поливаємо їм наш чудовий салатик. Для того щоб соус обволік весь вміст салату ми перемішуємо його і перед вживанням даємо постояти хоча б годину.
Салат з вареної яловичини з маринованою цибулею і сиром, без майонезу
Інгредієнти: філе відварної яловичини – 350 г; цибуля (середня) – 2 шт.; оцет (9%) – 1/3 ст.; вода – 1 ст.; твердий сир гауда - 180 г; часник – 3 зубки; оливкова олія – 30 мл; кунжутне масло – 20 мл Приготування Філе вже приготовленої яловичини нарізаємо максимально довгими, але тонкими смужками. Сир можна подрібнити ножем дрібною соломкою, але зручніше це зробити на тертку.
На чверть кільця нарізаємо цибулю, складаємо в окрему глибоку піалу, заливаємо сполученим з водою оцтом і відставляємо його маринуватися на 20 хвилин. Потім гарненько віджимаємо його, трохи мнемо руками і вводимо в салат. Знову беремо окрему піалу і вливаємо в неї кунжутна і оливкову олію, до яких пропускаємо через спеціальний прес очищений часник. Такий заправки для салату даємо постояти близько півгодини, щоб часник наситив своїм ароматом масла. Після поливаємо нею наш салатик і добряче його перемішуємо. Їсти його відразу або дати трохи настоятися, вирішуйте самі!