Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Олів'є» – рецепт

Салат «Олів'є» – рецепт

2-11-2015, 19:31
860
Салат «Олів'є» – рецепт
Класика будь-якого застілля – салат «Олів'є», який, за всю історію свого існування, ймовірно, змінив свою рецептуру самим категоричним чином в порівнянні з іншими закусками. Ще до революції складу страви включав відварні ракові шийки, чорну ікру і рябчиків з каперсами, але в часи СРСР модифікувався до невпізнання: практично всі інгредієнти страви були замінені більш доступними зимовими овочами, вареною ковбасою або курятиною. У цьому матеріалі ми згадаємо як класичний рецепт салату «Олів'є», так і його післяреволюційні варіації.

Салат «Олів'є» - класичний рецепт з куркою


Як ми і говорили вище, радянська класика готувалася за скромною рецептурою, м'ясо рябчиків змінила куди більш доступна курятина і салат отримав широке поширення серед мас. Популярність рецепту з курятиною не вщухає дотепер, блюдо, приготоване саме за цим рецептом найчастіше виявляється на святкових столах жителів Східної Європи донині.
Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 430 г;

  • морква - 310 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;

  • курятина (червоне м'ясо) - 620 г;

  • консервований зелений горошок - 340 г;

  • мариновані огірки - 290 г;

  • майонез - 175 мл.


  • Приготування
    Бульби картоплі і моркву ретельно вимийте і поставте варитися до м'якості. Так як червоне м'ясо набагато соковитіше курячої грудки, саме його краще всього додавати в салат, а тому візьміть курячі гомілки або стегна (а, можливо, і цілий стегенце) і поставте птицю варитися по сусідству з овочами. Коли м'ясо буде готове, охолодіть його, зніміть шкіру, а м'якоть розберіть на волокна. Охолоджені варені овочі очистіть і наріжте кубиками. Шматочками тієї ж форми і розміру подрібніть і мариновані огірки з відварним яйцем. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти разом, доповніть страву зеленню і горошком. Готовий салат заправте майонезом і поставте охолонути перед сервіруванням.

    Класичний салат «Олів'є» - французький рецепт


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • свіжі огірки - 210 г;

  • ракові шийки - 25 шт.;

  • листя салату «Айсберг» - 95 г;

  • мариновані каперси - 85 м;

  • тушки рябчиків - 2 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • чорна ікра - 110 г;

  • соєве паста - 10 р.


  • Для заправки:

  • оливкова олія - 390 мл;

  • яєчні жовтки - 4 шт.


  • Приготування
    Спочатку відваріть ракові шийки і тушки рябчиків окремо один від одного. М'ясо раків очистіть від панцира і подрібніть. М'якоть рябчиків розділіть на волокна. Зварені круто яйця також дрібно наріжте, а листя салату розірвіть руками. Подрібніть каперси і з'єднайте всі складові в салатнику. Доповніть блюдо ікрою і соєвою пастою, повторно все перемішайте, щоб паста розподілилася рівномірно.
    Соус для класичного «Олів'є» – домашній оливковий майонез , для приготування якого потрібно збивати яєчні жовтки, безперервно вливаючи до них масло тонким струменем. Коли емульсія буде готова, заправте нею салат і охолодіть його.

    Як зробити салат «Олів'є» - рецепт з ковбасою?


    Не меншою популярністю, ніж салат з курятиною у складі, користується і рецепт з вареною ковбасою. Останній включає всі ті ж інгредієнти, але курятину в ньому замінюють ще більш бюджетною «Докторської» або «Молочної».
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 310 г;
  • Салат «Олів'є» – рецепт

  • морква - 115 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • варена ковбаса - 380 г;

  • консервований зелений горошок - 165 г;

  • мариновані огірки - 270 г;

  • майонез - 45 мл;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Відваріть бульби картоплі прямо в шкірці разом з морквою, обидва коренеплоду неодмінно промийте перед варінням. Окремо зваріть круто яйця, охолодіть, очистіть їх і наріжте. Шматочками аналогічного розміру наріжте і очищену картоплю з морквою. Подрібніть солоний огірок. Змішайте всі інгредієнти разом, доповніть блюдо горошком, зеленню кропу і майонезом, ще раз гарненько перемішайте і подавайте, попередньо охолодивши.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Олів'є з ковбасою - рецепт
    Олів'є з ковбасою - рецепт
    Самим новорічним стравою нашої країни можна з упевненістю назвати «Олів'є». Цей салат міцно закріпився у святковому меню більшості сімей. І звичайно
    Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - рецепт
    Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - рецепт
    «Олів'є» має неймовірну кількість варіацій. Різні сім'ї його готують по-своєму. Однак найбільш поширеним і улюбленим варіантом залишається рецепт з
    «Олів'є» з сьомгою
    «Олів'є» з сьомгою
    Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
    Салат з раковими шийками
    Салат з раковими шийками
    Салат з раковими шийками - страва ресторанного класу, яке далеко не всім вдається спробувати. Якщо ви в числі тих щасливчиків, які не знають що
    Класичний рецепт "Олів'є"
    Класичний рецепт "Олів'є"
    Вітчизняна версія «Олів'є» вже настільки знайома, що оригінальним рецептом салату не залишилося місця в наших куховарських книгах. Звичайно, куди
    Салат Олів'є з куркою
    Салат Олів'є з куркою
    Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у