Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заправка для салату

Заправка для салату

21-06-2015, 14:14
584
Заправка для салату
Наскільки б смачні не були самі овочі, а салат робить його сполучна ланка – заправка, варіацій рецептів якої вистачить для того, щоб задовольнити потреби навіть найдосвідченіших їдців. Про незвичайну заміни звичного майонезу і сметани ми поговоримо в цій статті.

Дієтична заправка для салату з кефіру


Інгредієнти:

  • кефір - 120 мл;

  • нежирна сметана - 40 г;

  • пучок кропу;

  • часникові зубчики - 2-3 шт.;

  • сік і цедра 1/2 лимона;

  • крапля табаско;

  • діжонська гірчиця - 3 р.


  • Приготування
    Попередньо подрібнивши гілочки кропу і пропустивши через прес часник, змішуємо зі сметаною і кефір підготовленими інгредієнтами, додаємо лимонний сік і цедру, трохи гірчиці, Табаско і спецій за смаком. Перемішуємо і подаємо до салату попередньо охолодивши.

    Італійська заправка для салату


    Базової заправкою для будь-якого салату може стати поєднання масла і кислоти. Ця пісна заправка для салату на італійський манер має подібне поєднання у своїй основі.
    Інгредієнти:

  • винний оцет - 80 мл;

  • оливкова олія - 185 мл;

  • вода - 30 мл;

  • часниковий зубчик;

  • сушений орегано, базилік, чебрець, майоран - за 2 р.


  • Приготування
    Беремо банку з щільною кришкою, що загвинчується і кладемо туди пропущений через прес часник з сушеними травами (до речі, можна взяти вже готову суміш із сухих італійських трав). Заливаємо вміст банки оцтом, маслом і водою, закручуємо кришку та ретельно все струшуємо, щоб отримати емульсію. Перед тим, як поливати заправкою салат, не забудьте про прянощі, а якщо вам не принципово, щоб суміш була пісною, покришіть в неї трохи блакитного сиру, який додасть гостроти.

    Заправка для салатів замість майонезу


    Інгредієнти:

  • сирі волоські горіхи - 60 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • тертий пармезан - 20 г;

  • цедра 1 лимона;

  • цукор - 3 г;

  • сік 2 лимонів;

  • оливкова олія - 60 мл


  • Приготування
    Якщо у вас є блендер, то приготування не займе багато часу. Покладіть сирі ядра волоських горіхів, тертий сир, часник, цедру, цукор і інші спеції в чашу пристрою. Збийте все до утворення однорідної пасти (близько 2-3 хвилин), а після цього починайте по черзі вливати масло і лимонну кислоту, не зупиняючи роботу лез. В результаті у вас вийде кремоподібна салатна заправка, що нагадує майонез по консистенції, але не по калорійності.

    Заправка для фруктового салату


    Інгредієнти:

  • лимонний сік - 45 мл;

  • мед - 45 мл;

  • бальзамичекий оцет - 5 мл;

  • тертий імбир - 2 р.


  • Приготування
    Натуральний рідкий мед з'єднайте з лимонним соком і тертим імбиром (або невеликою кількістю його соку), додати бальзамічний оцет або глазур, а потім перемішайте все до однорідності.

    Заправка з йогурту для овочевих салатів


    Інгредієнти:

  • йогурт - 210 мл;

  • часникові зубчики (великі) - 2 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • молоко - 15 мл


  • Приготування
    В ступі розтираємо часникові зубчики з хорошою пучкою морської солі до стану пасти. Отриману пасту перекладаємо в баночку, заливаємо йогуртом і перемішуємо. Щоб заправка вийшла трохи більш рідкою, з'єднайте її з маслом і молоком, а потім ще раз все змішайте. При бажанні, доповнити салатний дресинг можна цедрою лимона, свіжою зеленню і свіжомеленим перцем.

    Смачна заправка для овочевого салату


    Інгредієнти:

  • апельсинове варення - 35 г;

  • винний оцет - 30 мл;

  • діжонська гірчиця - 12 м;
  • Заправка для салату

  • вода - 22 мл;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • шалот - 1 шт.


  • Приготування
    Дрібно ріжемо цибулю. Розчиняємо апельсинове варення у воді, переливаємо суміш в баночку, доповнюємо гірчицею, оцтом і олією. Закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст до тих пір, поки не утворюється однотонна емульсія. Доповнюємо дресинг попередньо подрібненим шалотом і використовуємо за призначенням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заправка для фунчози
    Заправка для фунчози
    З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
    Кунжутна заправка
    Кунжутна заправка
    Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
    Заправка для грецького салату
    Заправка для грецького салату
    Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
    Сметанна заправка для салату
    Сметанна заправка для салату
    Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
    Гірчична заправка для салату
    Гірчична заправка для салату
    Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
    Часникова заправка
    Часникова заправка
    Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.