Заправка для салату
Наскільки б смачні не були самі овочі, а салат робить його сполучна ланка – заправка, варіацій рецептів якої вистачить для того, щоб задовольнити потреби навіть найдосвідченіших їдців. Про незвичайну заміни звичного майонезу і сметани ми поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
кефір - 120 мл;
нежирна сметана - 40 г;
пучок кропу;
часникові зубчики - 2-3 шт.;
сік і цедра 1/2 лимона;
крапля табаско;
діжонська гірчиця - 3 р.
Приготування
Попередньо подрібнивши гілочки кропу і пропустивши через прес часник, змішуємо зі сметаною і кефір підготовленими інгредієнтами, додаємо лимонний сік і цедру, трохи гірчиці, Табаско і спецій за смаком. Перемішуємо і подаємо до салату попередньо охолодивши.
Базової заправкою для будь-якого салату може стати поєднання масла і кислоти. Ця пісна заправка для салату на італійський манер має подібне поєднання у своїй основі.
Інгредієнти:
винний оцет - 80 мл;
оливкова олія - 185 мл;
вода - 30 мл;
часниковий зубчик;
сушений орегано, базилік, чебрець, майоран - за 2 р.
Приготування
Беремо банку з щільною кришкою, що загвинчується і кладемо туди пропущений через прес часник з сушеними травами (до речі, можна взяти вже готову суміш із сухих італійських трав). Заливаємо вміст банки оцтом, маслом і водою, закручуємо кришку та ретельно все струшуємо, щоб отримати емульсію. Перед тим, як поливати заправкою салат, не забудьте про прянощі, а якщо вам не принципово, щоб суміш була пісною, покришіть в неї трохи блакитного сиру, який додасть гостроти.
Інгредієнти:
сирі волоські горіхи - 60 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
тертий пармезан - 20 г;
цедра 1 лимона;
цукор - 3 г;
сік 2 лимонів;
оливкова олія - 60 мл
Приготування
Якщо у вас є блендер, то приготування не займе багато часу. Покладіть сирі ядра волоських горіхів, тертий сир, часник, цедру, цукор і інші спеції в чашу пристрою. Збийте все до утворення однорідної пасти (близько 2-3 хвилин), а після цього починайте по черзі вливати масло і лимонну кислоту, не зупиняючи роботу лез. В результаті у вас вийде кремоподібна салатна заправка, що нагадує майонез по консистенції, але не по калорійності.
Інгредієнти:
лимонний сік - 45 мл;
мед - 45 мл;
бальзамичекий оцет - 5 мл;
тертий імбир - 2 р.
Приготування
Натуральний рідкий мед з'єднайте з лимонним соком і тертим імбиром (або невеликою кількістю його соку), додати бальзамічний оцет або глазур, а потім перемішайте все до однорідності.
Інгредієнти:
йогурт - 210 мл;
часникові зубчики (великі) - 2 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
молоко - 15 мл
Приготування
В ступі розтираємо часникові зубчики з хорошою пучкою морської солі до стану пасти. Отриману пасту перекладаємо в баночку, заливаємо йогуртом і перемішуємо. Щоб заправка вийшла трохи більш рідкою, з'єднайте її з маслом і молоком, а потім ще раз все змішайте. При бажанні, доповнити салатний дресинг можна цедрою лимона, свіжою зеленню і свіжомеленим перцем.
Інгредієнти:
апельсинове варення - 35 г;
винний оцет - 30 мл;
діжонська гірчиця - 12 м;
вода - 22 мл;
оливкова олія - 60 мл;
шалот - 1 шт.
Приготування
Дрібно ріжемо цибулю. Розчиняємо апельсинове варення у воді, переливаємо суміш в баночку, доповнюємо гірчицею, оцтом і олією. Закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст до тих пір, поки не утворюється однотонна емульсія. Доповнюємо дресинг попередньо подрібненим шалотом і використовуємо за призначенням.
Дієтична заправка для салату з кефіру
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо подрібнивши гілочки кропу і пропустивши через прес часник, змішуємо зі сметаною і кефір підготовленими інгредієнтами, додаємо лимонний сік і цедру, трохи гірчиці, Табаско і спецій за смаком. Перемішуємо і подаємо до салату попередньо охолодивши.
Італійська заправка для салату
Базової заправкою для будь-якого салату може стати поєднання масла і кислоти. Ця пісна заправка для салату на італійський манер має подібне поєднання у своїй основі.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо банку з щільною кришкою, що загвинчується і кладемо туди пропущений через прес часник з сушеними травами (до речі, можна взяти вже готову суміш із сухих італійських трав). Заливаємо вміст банки оцтом, маслом і водою, закручуємо кришку та ретельно все струшуємо, щоб отримати емульсію. Перед тим, як поливати заправкою салат, не забудьте про прянощі, а якщо вам не принципово, щоб суміш була пісною, покришіть в неї трохи блакитного сиру, який додасть гостроти.
Заправка для салатів замість майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас є блендер, то приготування не займе багато часу. Покладіть сирі ядра волоських горіхів, тертий сир, часник, цедру, цукор і інші спеції в чашу пристрою. Збийте все до утворення однорідної пасти (близько 2-3 хвилин), а після цього починайте по черзі вливати масло і лимонну кислоту, не зупиняючи роботу лез. В результаті у вас вийде кремоподібна салатна заправка, що нагадує майонез по консистенції, але не по калорійності.
Заправка для фруктового салату
Інгредієнти:
Приготування
Натуральний рідкий мед з'єднайте з лимонним соком і тертим імбиром (або невеликою кількістю його соку), додати бальзамічний оцет або глазур, а потім перемішайте все до однорідності.
Заправка з йогурту для овочевих салатів
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розтираємо часникові зубчики з хорошою пучкою морської солі до стану пасти. Отриману пасту перекладаємо в баночку, заливаємо йогуртом і перемішуємо. Щоб заправка вийшла трохи більш рідкою, з'єднайте її з маслом і молоком, а потім ще раз все змішайте. При бажанні, доповнити салатний дресинг можна цедрою лимона, свіжою зеленню і свіжомеленим перцем.
Смачна заправка для овочевого салату
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно ріжемо цибулю. Розчиняємо апельсинове варення у воді, переливаємо суміш в баночку, доповнюємо гірчицею, оцтом і олією. Закриваємо банку кришкою і збовтуємо її вміст до тих пір, поки не утворюється однотонна емульсія. Доповнюємо дресинг попередньо подрібненим шалотом і використовуємо за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Кунжутна заправка
Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Сметанна заправка для салату
Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
Гірчична заправка для салату
Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
Часникова заправка
Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.