Вегетаріанські салати
Запропоновані нижче рецепти вегетаріанських салатів підійдуть як на святковий стіл, так і урізноманітнюють буденне меню. Готуються вони нескладно, а враження від їх дегустації самі позитивні.
Якщо ваша дієта дозволяє внести в раціон молочні продукти – цей рецепт салату точно вам сподобається, так як у складі присутні сири і вершки. Якщо ж ці продукти не дозволені, замініть на рослинні вершки, а пармезан і адигейський сир виключіть зі складу.
Інгредієнти:
салат айсберг – за смаком;
помідори черрі – 9-10 шт.;
сир адигейський – 110 г;
мелені зерна коріандру – 1 щіпка;
масло топлене – 30 г;
часникові сухарики – 1 жменя;
пармезан тертий – 1 ст. ложка;
Для соусу:
вершки жирністю більше 20% – 95 мл;
олія оливкова – 65 мл;
сік лимонний – 25 мл;
крохмаль – 10 г;
трави сухі прованські – 10 г;
розмарин – 5 г;
асафетіда – 5 г;
шамбала мелена – 5 г;
перець мелений чорний – 1 щіпка;
сіль – за смаком;
листи норі – 2 шт.
Приготування
Спочатку готуємо соус для вегетаріанського салату «Цезар». Прогріваємо в сотейнику оливкову олію, кидаємо розмарин, а ще через одну хвилину асафетіду. Тепер додаємо вершки, додаємо крохмаль, перемішуючи, і припускаємо до загустіння маси. На даному етапі вливаємо сік лимона, кидаємо шамбалу і трави прованські, перемішуємо, знімаємо з вогню і обробляємо соус блендером. Після цього закладаємо здрібнені листи норі, солимо соус, приправляємо перцем і знову пробиваємо блендером.
Нарізаємо кубиками сир адигейський, обсмажуємо їх на топленому маслі і приправляємо меленим коріандром.
Тепер оформляємо салат. Викладаємо на дно салатника розірвані руками листя айсберга, зверху розкладаємо половинки томатів черрі і обсмажений сир адигейський і приправляємо все приготованим соусом. Тепер черга сухариків. Викладаємо їх у салат і акуратно перемішуємо блюдо. На завершення притрушиваем страва натертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
авокадо середнього розміру – 1 шт.;
помідори стиглі свіжі середнього розміру – 2 шт.;
свіжі печериці – 55 г;
перець болгарський солодкий середнього розміру – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 80 г;
свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок;
олія оливкова – 40 мл;
сік лимонний – 15 мл;
соус соєвий– 15 мл;
цукровий пісок – 1 щіпка;
мелений чорний перець – 1 щіпка;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Приблизно за годину до передбачуваного приготування салату нарізаємо тонкими скибочками промиті і обсушені печериці, поливаємо їх соєвим соусом і залишаємо маринуватися.
Подрібнюємо також м'якоть авокадо, болгарського перцю та томатів кубиками, а зелень петрушки дрібно рубаємо гострим ножем. Тепер очищаємо і подрібнюємо ріпчасту цибулину, викладаємо його в прогріту сковороду зі столовою ложкою оливкової олії і обсмажуємо до м'якості. Тепер посипаємо цибульну масу цукровим піском і карамелізуем її, помішуючи.
Перед подачею змішуємо авокадо, помідори, болгарський перець, обсмажену цибулю, петрушку і промариновані гриби, заправляємо все маслом оливковою олією і лимонним соком, додаємо за смаком сіль і перчик мелений чорний, перемішуємо і негайно подаємо до столу.
Вегетаріанський салат «Цезар» - рецепт
Якщо ваша дієта дозволяє внести в раціон молочні продукти – цей рецепт салату точно вам сподобається, так як у складі присутні сири і вершки. Якщо ж ці продукти не дозволені, замініть на рослинні вершки, а пармезан і адигейський сир виключіть зі складу.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку готуємо соус для вегетаріанського салату «Цезар». Прогріваємо в сотейнику оливкову олію, кидаємо розмарин, а ще через одну хвилину асафетіду. Тепер додаємо вершки, додаємо крохмаль, перемішуючи, і припускаємо до загустіння маси. На даному етапі вливаємо сік лимона, кидаємо шамбалу і трави прованські, перемішуємо, знімаємо з вогню і обробляємо соус блендером. Після цього закладаємо здрібнені листи норі, солимо соус, приправляємо перцем і знову пробиваємо блендером.
Нарізаємо кубиками сир адигейський, обсмажуємо їх на топленому маслі і приправляємо меленим коріандром.
Тепер оформляємо салат. Викладаємо на дно салатника розірвані руками листя айсберга, зверху розкладаємо половинки томатів черрі і обсмажений сир адигейський і приправляємо все приготованим соусом. Тепер черга сухариків. Викладаємо їх у салат і акуратно перемішуємо блюдо. На завершення притрушиваем страва натертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.
Вегетаріанський салат з авокадо і грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приблизно за годину до передбачуваного приготування салату нарізаємо тонкими скибочками промиті і обсушені печериці, поливаємо їх соєвим соусом і залишаємо маринуватися.
Подрібнюємо також м'якоть авокадо, болгарського перцю та томатів кубиками, а зелень петрушки дрібно рубаємо гострим ножем. Тепер очищаємо і подрібнюємо ріпчасту цибулину, викладаємо його в прогріту сковороду зі столовою ложкою оливкової олії і обсмажуємо до м'якості. Тепер посипаємо цибульну масу цукровим піском і карамелізуем її, помішуючи.
Перед подачею змішуємо авокадо, помідори, болгарський перець, обсмажену цибулю, петрушку і промариновані гриби, заправляємо все маслом оливковою олією і лимонним соком, додаємо за смаком сіль і перчик мелений чорний, перемішуємо і негайно подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Цезар» з креветками
Салат «Цезар» міцно закріпився в нашому меню, тому і різновидів його так багато, адже кожен кулінар намагається внести особливу нотку в базовий
Салат з креветками - рецепт
Креветки - ідеальний морепродукт, який здатний збагатити смак будь-якої страви. Далі опишемо два рецепту незрівнянних салатів з цим чудовим
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Салат з сьомгою і помідорами
Сьомга - це корисна і смачна рибка, при чому в будь-якому вигляді приготування. І сьогодні ми з вами поговоримо про легенів салатиках з помідорами і
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,