Салат із солоною червоною рибою
Такий продукт як солона рибка, та ще якщо і червона, незрівнянний у будь-який час року і для будь-якого столу. Але все має властивість набридати, і якщо ви купили великий шматок риби, «відвели душу», а рибка ще залишилася – приготуйте салат. А рецепти смачних салатів з солоної червоної риби ми вам підкажемо.
Такий салат не лише смачний, некалорійний, але ще і барвистий.
Інгредієнти:
сьомга – 150 г;
кукурудза солодка – 70 г;
рукола – 1 пучок;
помідор – 2 шт.;
салат айсберг – 1/2 головки;
цибуля зелена – 3 шт.;
редис – 2 шт.;
петрушка – 1/2 пучка;
перець, сіль.
Приготування
Салат, цибулю, петрушку і рукколу миємо й обсушуємо. Сьомгу нарізаємо смужками, редис – тонкими кільцями, помідор – часточками. Айсберг рвемо або нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю і петрушку – дрібно, а рукола піде цілою. Змішуємо всі продукти, заправляємо олією, сіллю і перцем.
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховано на 2 порції. Келих для сервірування краще взяти з більш широким горлом, т. к. в нього зручно викладати шари і потім їсти.
Авокадо потрібен обов'язково м'який, стиглий.
Інгредієнти:
авокадо – 1 шт.;
цибуля шалот – 2 цибулини;
сік лимона – 40 мл;
форель – 200 г;
крем-сир (наприклад, філадельфія) – 100 г;
сухарики пшеничні – 2 ст. ложки;
помідор – 1 шт.;
петрушка – 1/2 пучка;
салат – 3 аркуша;
оливкова олія – 20 мл;
розмарин – 3 листочка;
чебрець – 1 гілочка.
Приготування
Цибуля шалот нарізаємо так дрібно, як тільки зможемо. Авокадо очищаємо, перетворюємо на пюре за допомогою звичайної вилки і м'якоть однієї половинки плода змішуємо з дрібно порубаним луком. Враховуючи що авокадо, як і яблуко темніє, доливаємо в пюре сік лимона (15 мл) і солимо, це запобіжить потемніння і додасть яскравості смаку. Також соком лимона змащуємо келих зсередини і викладаємо першу частину салату на дно. Рибу наріжемо дуже дрібним кубиком, як на тартар і викладаємо наступним шаром. Далі рибу покриваємо шаром ніжного крем-сиру. Краще взяти філадельфію, оскільки у нього є свій особливий смак, зверху насипаємо сухарики. Другу половинку авокадо також пюрируем і змішуємо з дрібно нарізаними листям салату, додаємо 15 мл лимонного соку. Викладаємо зверху сухариків. Петрушку, розмарин, оливкова олія і листочки чебрецю перетворюємо в однорідний соус в блендері, солимо і поливаємо зверху салат. Прикрашаємо верх помідором.
Такий салат цілком може бути сніданком або запізнілим вечерею.
Інгредієнти:
картопля молода дрібна – 12 шт.;
помідори черрі – 15 шт.;
корнішони – 150 г;
лосось – 200 г;
червоний цибуля – 1/2 цибулини;
олія оливкова – 50 мл;
яблучний оцет – 30 мл;
пряні трави, сіль.
Приготування
Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, помідори розрізаємо навпіл, картоплю відварюємо цілою. Рибу ріжемо скибочками або соломкою, кому як до вподоби. Готову картоплю можна розрізати навпіл, а можна просто розчавити долонькою і в такому вигляді змішати з усіма інгредієнтами. Посипаємо пряними травами, поливаємо олією, можна посолити, якщо риба не дуже солона. Все перемішуємо і отримуємо чудовий салат.
Рецепт салату з червоною солоною рибою і помідорами
Такий салат не лише смачний, некалорійний, але ще і барвистий.
Інгредієнти:
Приготування
Салат, цибулю, петрушку і рукколу миємо й обсушуємо. Сьомгу нарізаємо смужками, редис – тонкими кільцями, помідор – часточками. Айсберг рвемо або нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю і петрушку – дрібно, а рукола піде цілою. Змішуємо всі продукти, заправляємо олією, сіллю і перцем.
Салат-коктейль із солоною червоною рибою шарами
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховано на 2 порції. Келих для сервірування краще взяти з більш широким горлом, т. к. в нього зручно викладати шари і потім їсти.
Авокадо потрібен обов'язково м'який, стиглий.
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля шалот нарізаємо так дрібно, як тільки зможемо. Авокадо очищаємо, перетворюємо на пюре за допомогою звичайної вилки і м'якоть однієї половинки плода змішуємо з дрібно порубаним луком. Враховуючи що авокадо, як і яблуко темніє, доливаємо в пюре сік лимона (15 мл) і солимо, це запобіжить потемніння і додасть яскравості смаку. Також соком лимона змащуємо келих зсередини і викладаємо першу частину салату на дно. Рибу наріжемо дуже дрібним кубиком, як на тартар і викладаємо наступним шаром. Далі рибу покриваємо шаром ніжного крем-сиру. Краще взяти філадельфію, оскільки у нього є свій особливий смак, зверху насипаємо сухарики. Другу половинку авокадо також пюрируем і змішуємо з дрібно нарізаними листям салату, додаємо 15 мл лимонного соку. Викладаємо зверху сухариків. Петрушку, розмарин, оливкова олія і листочки чебрецю перетворюємо в однорідний соус в блендері, солимо і поливаємо зверху салат. Прикрашаємо верх помідором.
Салат з солоної червоної риби з картоплею і солоним огірком
Такий салат цілком може бути сніданком або запізнілим вечерею.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, помідори розрізаємо навпіл, картоплю відварюємо цілою. Рибу ріжемо скибочками або соломкою, кому як до вподоби. Готову картоплю можна розрізати навпіл, а можна просто розчавити долонькою і в такому вигляді змішати з усіма інгредієнтами. Посипаємо пряними травами, поливаємо олією, можна посолити, якщо риба не дуже солона. Все перемішуємо і отримуємо чудовий салат.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з червоною рибою
У приготуванні салатів з червоною рибою головне – підібрати правильний смаковий баланс, на тлі якого солоні шматочки не будуть перебивати інші смаки,
Салат з рибою гарячого копчення
Особливо смачними виходять салати, до складу яких додають рибку гарячого копчення. І далі наведено кілька чудових рецептів такої чудової закуски, яку
Салат з ковбасою і сухариками
Салат з ковбасою і сухариками - відмінна закуска на святковому столі. Варіацій його приготування безліч - все залежить від вашої фантазії і бажання.
Салат з сьомгою і помідорами
Сьомга - це корисна і смачна рибка, при чому в будь-якому вигляді приготування. І сьогодні ми з вами поговоримо про легенів салатиках з помідорами і
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Рулет з червоною рибою
Рулет з червоної риби - оригінальна закуска для святкового або фуршетного столу. Таке цікаве і смачне блюдо, ми впевнені, нікого з гостей не залишить