Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мандаринова настоянка на горілці

Мандаринова настоянка на горілці

30-01-2016, 16:41
1 030
Мандаринова настоянка на горілці
У сезон мандарин, коли соковиті плоди можна знайти на кожному прилавку за доступною ціною, переконайтеся в тому, що зробили досить ароматних заготовок на основі цитруса. Джеми, варення , лимонади, компоти – найбільш звичні варіанти заготовки «новорічного смаку» про запас, у цьому матеріалі ми рекомендуємо піти не зовсім звичним шляхом, приготувавши пахучий мандаринову настоянку на горілці.

Мандаринова настоянка на горілці – рецепт


Звичайна настоянка готується на одних лише мандаринових кірках, ці рецепти ми неодмінно розглянемо, але зараз зупинимо свою увагу на напої, до складу якого входить не тільки цедра, але і м'якоть, завдяки якій настоянка виходить ароматною і солодкуватою.
Інгредієнти:

  • мандарини (середнього розміру) - 2 шт.;

  • горілка - 500 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити мандаринову настоянку на горілці, зніміть з мандарин цедру з допомогою ножа-економки, таким чином, щоб на помаранчевих шматочках не залишилося жодної ділянки з білою м'якоттю. Справа в тому, що м'якоть, як і оболонка самих часточок разом з насінням, надає настоянці виражену гіркоту. Відокремивши цедру, і беріться за м'якоть, зріжте соковиті сегменти з плівок з допомогою гострого ножа. Покладіть м'якоть цитруса і цедру на дно скляної банки відповідного обсягу і залийте горілкою. Щільно закрутіть кришку і не забудьте вказати дату і час приготування для точного дотримання строків витримки.
    Під час настоювання уникайте потрапляння на тару сонячного світла, який може зробити напій каламутним і безбарвним. Період наполягання коливається в межах 3-4 днів, не бійтеся пробувати настоянку і варіювати час на свій розсуд. Також не забувайте струшувати тару з напоєм раз в день.

    Рецепт мандариновий настоянки


    Ще один варіант поєднання смаків, просто кричить про зиму: мандарин, ялинові гілки і ягідки ялівцю на виході дадуть дивовижно ароматний напій.
    Інгредієнти:

  • горілка - 1 л;

  • мандарин (великий) - 1 шт.;

  • ягоди ялівцю - 5 шт.;

  • ялинові гілочки (по 5 см) - 3 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити мандаринову настоянку, зчистите мандаринову цедру ножем-економкою, видаляючи залишки білої м'якоті при необхідності. Покладіть цедру в чистий бутель разом з промитими і обсушеними ялиновими гілочками і ягодами ялівцю. Залийте вміст тари горілкою і закрийте кришкою. Залиште настойку в темному і прохолодному місці на 2-3 дні, залежно від бажаної міцності смаку і аромату. Струшуйте вміст бутля щодня. Готовий напій процідіть і вилийте в чисту тару.

    Настоянка на мандаринових кірках на горілці


    Аромат і смак настоянці може надавати не тільки цедра плоду, але і різноманітні прянощі. У цьому рецепті ми вирішили зупинитися на поєднанні мандарина і ванілі. У підсумку вийде ароматний напій, ідеально
    Мандаринова настоянка на горілці
    підходить для вживання не тільки в чистому вигляді, але і у складі коктейлів.
    Інгредієнти:

  • мандарини - 2 шт.;

  • стручок ванілі - 1 шт.;

  • горілка - 750 мл.


  • Приготування
    Підготувавши чисту і суху скляну тару, розріжте ванільний стручок навпіл і помістіть його усередину. Залийте ваніль горілкою і закрийте тару кришкою. Поставте напій настоюватися в темному і прохолодному місці на 3 діб, не забуваючи струшувати вміст раз в день. По закінченні часу натріть мандаринову цедру, уникаючи попадання білої її частини до загальної маси. Близько двох столових ложок цедри відправте в бутель з майбутньою настоянкою і залиште ємність ще на 3 дні. Перед вживанням процідіть настоянку на мандаринових кірках через кавовий або ватно-марлевий фільтр, щоб позбутися від суспензії цедри.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
    Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
    Існує безліч рецептів всіляких напоїв на основі полезнейшей зимової ягоди. Найпоширенішим представником є настоянка, про яку детально поговоримо
    Настоянка на мандаринових кірках
    Настоянка на мандаринових кірках
    В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
    Мандаринова настоянка
    Мандаринова настоянка
    З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
    Апельсинова настоянка
    Апельсинова настоянка
    Домашні настойки із ягід або фруктів - корисні напої з відтінками смаків тих інгредієнтів, які використовують у приготуванні. І зараз ми поділимося
    Настоянка з малини
    Настоянка з малини
    Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці