Коктейль глінтвейн
Глінтвейн – це напій європейського походження. Його зазвичай роблять з червоного вина, а також з різними прянощами і іноді з родзинками. Його подають у гарячому або теплому вигляді і він може бути алкогольних або безалкогольних. Глінтвейн є традиційним напоєм взимку, особливо в Різдво.
Інгредієнти:
апельсин – 2 шт.;
лимон – 1 шт.;
цукрова пудра – 150 г;
кардамон – 5 суцвіть;
кориця – 2-5 см;
мускатний горіх – 1 щіпка;
фруктове червоне вино – 2 пляшки;
імбирне вино – 150 мл
Приготування
Цей рецепт розрахований на 8 порцій. Перше що необхідно зробити, так це ретельно вимити апельсини і лимон, так як після збирання врожаю фрукти обробляють спеціальними препаратами і воском для кращого збереження товарного виду. А нам якраз для приготування глінтвейну потрібна цедра лимона і апельсина.
Отже, сік апельсина і цедру лимона і апельсина з'єднуємо в каструльці з цукром і спеціями. Туди додаємо трохи вина, щоб воно покривало цукор і повільно нагріваємо на плиті постійно помішуючи, після того як цукрова пудра розчиниться проваріть ще 6-8 хвилин, поки у вас не вийде густий сироп. Тепер влийте залишився червоне і імбирне вина, підігрійте, після чого вимкніть вогонь і дайте настоятися хвилин п'ятнадцять. Якщо у вас немає імбирного вина, нічого страшного, глінтвейн у вас все одно вийде, адже немає чіткого рецепту коктейлю глінтвейн, тому приготування цього напою - завжди творчий процес. Другий апельсин поріжте часточками, він послужить і гарніром або ж закускою вашому коктейлю. Подавати глінтвейн слід гарячим в скляних двохсотграмову келихах з ручкою.
Інгредієнти:
біле напівсолодке вино – 500 мл;
лимон – 2 шт.;
апельсин – 4 шт.;
цукор – 6 ст. ложок;
мед – 2 ст. ложки;
кориця – 4 палички;
ваніль – 2 стручка;
мускатний горіх – 1 щіпка;
гвоздика – 4 шт.;
кардамон – 1 щіпка;
імбир – 1 ч. ложка.
Приготування
Цей варіант нестандартного білого глінтвейну бажано готувати заздалегідь, йому потрібен час, щоб настоятися і порадувати вас пряним смаком. Для початку, як завжди ретельно вымывайте, не один раз обполіскуючи фрукти, не забуваючи про оброблену хімікатами поверхні плодів. Після чого ретельно витріть насухо рушником. Натріть цедру з двох лимонів і двох апельсинів, а потім видавіть сік з усіх фруктів. Цедра освіжає коктейль і нейтралізує зайву солодкість. Необхідно також підготувати спеції, щоб вони краще передали вам свій аромат. Корицю поломайте, кожну паличку на 3-4 частини, ванільні стручки розріжте вздовж на дві частини (стручки краще вибирати темні і маслянисті). Імбир можна використовувати свіжий замість меленого його вам знадобиться 3-5 сантиметрів. Всі складові з'єднати в каструльці і підігрівайте, але не кип'ятіть. Постійно помішуйте до повного розчинення цукру і меду. Потім вимкніть плиту накрийте кришкою і залиште бажано до завтра. Після цього процідіть напій, а перед подачею обов'язково підігрівайте.
Інгредієнти:
виноградний сік – 650 мл;
вода – 150 мл;
апельсин – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
яблуко – 1/2 шт.;
кориця – 1 паличка;
кардамон – 1 щіпка;
гвоздика – 3 шт.;
цукрова пудра – 1/3 склянки.
Приготування
Безалкогольний глінтвейн – це взагалі виняток так як, глінтвейн в перекладі означає гаряче вино. Але все ж є рецепти його приготування. Знову ж вымываете і обсушиваете фрукти, а потім натираєте цедру по 2 столові ложки кожного, після чого видавлюєте сік фруктів. Яблуко наріжте скибочками, воно так краще віддасть свій аромат, а паличку кориці розламайте на три частини. Всі складові з'єднати в каструльці і підігрівайте, не кип'ятіть, а просто помішуючи, розчиніть цукрову пудру. Тепер можна вимкнути і накрити кришкою, давши настоятися хвилин п'ять. Подавайте обов'язково гарячим.
Алкогольний коктейль глінтвейн з червоного вина з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт розрахований на 8 порцій. Перше що необхідно зробити, так це ретельно вимити апельсини і лимон, так як після збирання врожаю фрукти обробляють спеціальними препаратами і воском для кращого збереження товарного виду. А нам якраз для приготування глінтвейну потрібна цедра лимона і апельсина.
Отже, сік апельсина і цедру лимона і апельсина з'єднуємо в каструльці з цукром і спеціями. Туди додаємо трохи вина, щоб воно покривало цукор і повільно нагріваємо на плиті постійно помішуючи, після того як цукрова пудра розчиниться проваріть ще 6-8 хвилин, поки у вас не вийде густий сироп. Тепер влийте залишився червоне і імбирне вина, підігрійте, після чого вимкніть вогонь і дайте настоятися хвилин п'ятнадцять. Якщо у вас немає імбирного вина, нічого страшного, глінтвейн у вас все одно вийде, адже немає чіткого рецепту коктейлю глінтвейн, тому приготування цього напою - завжди творчий процес. Другий апельсин поріжте часточками, він послужить і гарніром або ж закускою вашому коктейлю. Подавати глінтвейн слід гарячим в скляних двохсотграмову келихах з ручкою.
Білий глінтвейн
Інгредієнти:
Приготування
Цей варіант нестандартного білого глінтвейну бажано готувати заздалегідь, йому потрібен час, щоб настоятися і порадувати вас пряним смаком. Для початку, як завжди ретельно вымывайте, не один раз обполіскуючи фрукти, не забуваючи про оброблену хімікатами поверхні плодів. Після чого ретельно витріть насухо рушником. Натріть цедру з двох лимонів і двох апельсинів, а потім видавіть сік з усіх фруктів. Цедра освіжає коктейль і нейтралізує зайву солодкість. Необхідно також підготувати спеції, щоб вони краще передали вам свій аромат. Корицю поломайте, кожну паличку на 3-4 частини, ванільні стручки розріжте вздовж на дві частини (стручки краще вибирати темні і маслянисті). Імбир можна використовувати свіжий замість меленого його вам знадобиться 3-5 сантиметрів. Всі складові з'єднати в каструльці і підігрівайте, але не кип'ятіть. Постійно помішуйте до повного розчинення цукру і меду. Потім вимкніть плиту накрийте кришкою і залиште бажано до завтра. Після цього процідіть напій, а перед подачею обов'язково підігрівайте.
Домашній безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
Приготування
Безалкогольний глінтвейн – це взагалі виняток так як, глінтвейн в перекладі означає гаряче вино. Але все ж є рецепти його приготування. Знову ж вымываете і обсушиваете фрукти, а потім натираєте цедру по 2 столові ложки кожного, після чого видавлюєте сік фруктів. Яблуко наріжте скибочками, воно так краще віддасть свій аромат, а паличку кориці розламайте на три частини. Всі складові з'єднати в каструльці і підігрівайте, не кип'ятіть, а просто помішуючи, розчиніть цукрову пудру. Тепер можна вимкнути і накрити кришкою, давши настоятися хвилин п'ять. Подавайте обов'язково гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний глінтвейн – рецепт
У цій статті пропонуємо кілька оригінальних варіантів традиційного зимового глінтвейну. Розповімо, як зварити його класичний варіант з червоного або
Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.