Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлинний напій

Журавлинний напій

30-01-2016, 16:29
320
Журавлинний напій
Журавлина – одна з головних зимових ягід, заслужила загальну любов не тільки завдяки своєму насиченому кольору, настільки уместному в новорічні свята, але і завдяки користь, які зберігають в собі ці крихітні рубінові ягідки. Прекрасний спосіб зігрітися і підкріпити імунітет – приготувати журавлинний напій по одному з наших рецептів.

Журавлинний напій – рецепт в мультиварці


Почати своє знайомство з безалкогольними журавлинними напоями рекомендуємо з цього ароматного чаю. Для нього вам знадобляться не самі ягоди, а лише сік з них, який можна зробити власноруч або купити вже готовим.
Інгредієнти:

  • чайні пакетики - 2 шт.;

  • окріп - 240 мл;

  • журавлинний сік - 19 л;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • палички кориці - 3 шт.;

  • мелена гвоздика - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Виставте режим «Підігрів» на пристрої, влийте в чашу окріп і киньте пару чайних пакетиків. Як тільки чай завариться, додати журавлинний сік, цукор, кружечки лимона і прянощі. Залиште напій прогріватися на 2-3 години.
    Якщо у вашому розпорядженні немає мультиварки, то доведіть журавлинний чай до кипіння, але не кип'ятіть, потім накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште в теплі на кілька годин. Перед вживанням повторно підігрійте.

    Журавлино-імбирний напій


    Інгредієнти:

  • палички кориці - 5 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • корінь імбиру - 2 см шматочок;

  • червоне вино - 750 мл;

  • яблучний сік - 230 мл;

  • журавлинний сік - 420 мл;

  • бурбон - 115 мл;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    З'єднайте обидва виду соку з червоним вином і поставте на вогонь. Коли суміш почне доходити до кипіння, покладіть кружечки апельсинів і яблука, додайте паличку кориці, лимонний сік і імбир. Зменшіть жар до мінімального і залиште страву нудитися під кришкою 15 хвилин. Перед подачею влийте бурбон.

    Журавлинний алкогольний напій


    Інгредієнти:
    Для сиропу:

  • цукор - 135 г;
  • Журавлинний напій

  • вода - 230 мл;

  • журавлина - 1 склянка;

  • гілочки розмарину - 2 шт.


  • Для коктейлю:

  • сироп - 3/4 ст.;

  • шампанське - 1 пляшка;

  • розмарин - 6 гілочок.


  • Приготування
    У сотейнику з'єднати разом всі інгредієнти для сиропу. Поставте посуд на середній вогонь і дочекайтеся, коли цукрові кристали розчиняться, а ягоди полопаються. Зніміть сироп з вогню, покладіть в нього розмаринові гілочки і залиште на 5 хвилин, після чого процідіть.
    Налийте сироп на дно келиха, зверху обережно додайте шампанське і декорують коктейль розмариновой гілочкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лимонад із заморожених апельсинів
    Лимонад із заморожених апельсинів
    На прилавках магазинів зараз натуральні напої зустрічаються дуже рідко. Всі вони з ароматизаторами і барвниками. Пропонуємо вам приготувати в
    Грог - рецепт з вином
    Грог - рецепт з вином
    Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
    Журавлинний пунш
    Журавлинний пунш
    Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати його була
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і