Журавлинний напій
Журавлина – одна з головних зимових ягід, заслужила загальну любов не тільки завдяки своєму насиченому кольору, настільки уместному в новорічні свята, але і завдяки користь, які зберігають в собі ці крихітні рубінові ягідки. Прекрасний спосіб зігрітися і підкріпити імунітет – приготувати журавлинний напій по одному з наших рецептів.
Почати своє знайомство з безалкогольними журавлинними напоями рекомендуємо з цього ароматного чаю. Для нього вам знадобляться не самі ягоди, а лише сік з них, який можна зробити власноруч або купити вже готовим.
Інгредієнти:
чайні пакетики - 2 шт.;
окріп - 240 мл;
журавлинний сік - 19 л;
цукровий пісок - 35 г;
лимон - 1 шт.;
палички кориці - 3 шт.;
мелена гвоздика - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Виставте режим «Підігрів» на пристрої, влийте в чашу окріп і киньте пару чайних пакетиків. Як тільки чай завариться, додати журавлинний сік, цукор, кружечки лимона і прянощі. Залиште напій прогріватися на 2-3 години.
Якщо у вашому розпорядженні немає мультиварки, то доведіть журавлинний чай до кипіння, але не кип'ятіть, потім накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште в теплі на кілька годин. Перед вживанням повторно підігрійте.
Інгредієнти:
палички кориці - 5 шт.;
яблука - 3 шт.;
апельсини - 2 шт.;
корінь імбиру - 2 см шматочок;
червоне вино - 750 мл;
яблучний сік - 230 мл;
журавлинний сік - 420 мл;
бурбон - 115 мл;
сік 1 лимона.
Приготування
З'єднайте обидва виду соку з червоним вином і поставте на вогонь. Коли суміш почне доходити до кипіння, покладіть кружечки апельсинів і яблука, додайте паличку кориці, лимонний сік і імбир. Зменшіть жар до мінімального і залиште страву нудитися під кришкою 15 хвилин. Перед подачею влийте бурбон.
Інгредієнти:
Для сиропу:
цукор - 135 г;
вода - 230 мл;
журавлина - 1 склянка;
гілочки розмарину - 2 шт.
Для коктейлю:
сироп - 3/4 ст.;
шампанське - 1 пляшка;
розмарин - 6 гілочок.
Приготування
У сотейнику з'єднати разом всі інгредієнти для сиропу. Поставте посуд на середній вогонь і дочекайтеся, коли цукрові кристали розчиняться, а ягоди полопаються. Зніміть сироп з вогню, покладіть в нього розмаринові гілочки і залиште на 5 хвилин, після чого процідіть.
Налийте сироп на дно келиха, зверху обережно додайте шампанське і декорують коктейль розмариновой гілочкою.
Журавлинний напій – рецепт в мультиварці
Почати своє знайомство з безалкогольними журавлинними напоями рекомендуємо з цього ароматного чаю. Для нього вам знадобляться не самі ягоди, а лише сік з них, який можна зробити власноруч або купити вже готовим.
Інгредієнти:
Приготування
Виставте режим «Підігрів» на пристрої, влийте в чашу окріп і киньте пару чайних пакетиків. Як тільки чай завариться, додати журавлинний сік, цукор, кружечки лимона і прянощі. Залиште напій прогріватися на 2-3 години.
Якщо у вашому розпорядженні немає мультиварки, то доведіть журавлинний чай до кипіння, але не кип'ятіть, потім накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште в теплі на кілька годин. Перед вживанням повторно підігрійте.
Журавлино-імбирний напій
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте обидва виду соку з червоним вином і поставте на вогонь. Коли суміш почне доходити до кипіння, покладіть кружечки апельсинів і яблука, додайте паличку кориці, лимонний сік і імбир. Зменшіть жар до мінімального і залиште страву нудитися під кришкою 15 хвилин. Перед подачею влийте бурбон.
Журавлинний алкогольний напій
Інгредієнти:
Для сиропу:
Для коктейлю:
Приготування
У сотейнику з'єднати разом всі інгредієнти для сиропу. Поставте посуд на середній вогонь і дочекайтеся, коли цукрові кристали розчиняться, а ягоди полопаються. Зніміть сироп з вогню, покладіть в нього розмаринові гілочки і залиште на 5 хвилин, після чого процідіть.
Налийте сироп на дно келиха, зверху обережно додайте шампанське і декорують коктейль розмариновой гілочкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лимонад із заморожених апельсинів
На прилавках магазинів зараз натуральні напої зустрічаються дуже рідко. Всі вони з ароматизаторами і барвниками. Пропонуємо вам приготувати в
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Журавлинний пунш
Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати його була
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і