Журавлина – одна з головних зимових ягід, заслужила загальну любов не тільки завдяки своєму насиченому кольору, настільки уместному в новорічні свята, але і завдяки користь, які зберігають в собі ці крихітні рубінові ягідки. Прекрасний спосіб зігрітися і підкріпити імунітет – приготувати журавлинний напій по одному з наших рецептів.
Журавлинний напій – рецепт в мультиварці
Почати своє знайомство з безалкогольними журавлинними напоями рекомендуємо з цього ароматного чаю. Для нього вам знадобляться не самі ягоди, а лише сік з них, який можна зробити власноруч або купити вже готовим.
Інгредієнти: чайні пакетики - 2 шт.; окріп - 240 мл; журавлинний сік - 19 л; цукровий пісок - 35 г; лимон - 1 шт.; палички кориці - 3 шт.; мелена гвоздика - 1/2 ч. ложки. Приготування Виставте режим «Підігрів» на пристрої, влийте в чашу окріп і киньте пару чайних пакетиків. Як тільки чай завариться, додати журавлинний сік, цукор, кружечки лимона і прянощі. Залиште напій прогріватися на 2-3 години.
Якщо у вашому розпорядженні немає мультиварки, то доведіть журавлинний чай до кипіння, але не кип'ятіть, потім накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште в теплі на кілька годин. Перед вживанням повторно підігрійте.
Журавлино-імбирний напій
Інгредієнти: палички кориці - 5 шт.; яблука - 3 шт.; апельсини - 2 шт.; корінь імбиру - 2 см шматочок; червоне вино - 750 мл; яблучний сік - 230 мл; журавлинний сік - 420 мл; бурбон - 115 мл; сік 1 лимона. Приготування З'єднайте обидва виду соку з червоним вином і поставте на вогонь. Коли суміш почне доходити до кипіння, покладіть кружечки апельсинів і яблука, додайте паличку кориці, лимонний сік і імбир. Зменшіть жар до мінімального і залиште страву нудитися під кришкою 15 хвилин. Перед подачею влийте бурбон.
Журавлинний алкогольний напій
Інгредієнти: Для сиропу:
цукор - 135 г; вода - 230 мл; журавлина - 1 склянка; гілочки розмарину - 2 шт. Для коктейлю:
сироп - 3/4 ст.; шампанське - 1 пляшка; розмарин - 6 гілочок. Приготування У сотейнику з'єднати разом всі інгредієнти для сиропу. Поставте посуд на середній вогонь і дочекайтеся, коли цукрові кристали розчиняться, а ягоди полопаються. Зніміть сироп з вогню, покладіть в нього розмаринові гілочки і залиште на 5 хвилин, після чого процідіть.
Налийте сироп на дно келиха, зверху обережно додайте шампанське і декорують коктейль розмариновой гілочкою.