Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль із заморожених ягід

Кисіль із заморожених ягід

16-07-2015, 21:07
1 037
Кисіль із заморожених ягід
Наморозив ягід запас, стає питання про те, що смачного і легкого можна приготувати з них, задіявши при цьому мінімум сторонніх інгредієнтів і сил. Ми пропонуємо зупинитися на традиційному для кухні Східної Європи напої – киселі. Легкий і смачний, він сподобається всім шанувальникам прохолодних ласощів.

Густий кисіль з заморожених ягід


Перетворити рядовий кисіль у страву рівня якщо не ресторану, то дуже пристойного кафе, можна просто додавши до ягодному ласощів шар молочного киселю . Вишукана презентація, разом з приємним молочно-ягідним смаком, зроблять свою справу.
Інгредієнти:
Для молочного киселю:

  • молоко - 600 мл;

  • картопляний крохмаль - 35 г;

  • цукор - 25 г;

  • ванільна есенція - 5 мл.


  • Для ягідного киселю:

  • заморожені ягоди - 280 м;

  • вода - 600 мл;

  • цукор - 40 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити кисіль із заморожених ягід, зробіть молочну основу десерту, оскільки вона піде на дно склянки або піали.
    Для варіння молочного киселю всього-то слід змішати ці інгредієнти в сотейнику, чекаючи загустіння, а потім остудити і розлити по посуді, в якій планується сервірування.
    Для киселю з ягід самі ягоди залийте 400 мл води, додайте цукор і доведіть все до кипіння. Залишилася воду з'єднайте з крохмалем і тонкою цівкою введіть розчин в загальну масу. Коли кисіль стане густим, охолодіть його, а потім вилийте поверх молочної основи. Дайте остаточно застигнути в холодильнику.

    Як зварити кисіль з журавлинних ягід і кукурудзяного крохмалю?


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена - 290 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 10 г;

  • вода - 480 мл;

  • мед, цукор або інший підсолоджувач - за смаком.


  • Приготування
    Ягоди, не розморожуючи, залийте 2/3 всієї води і дочекайтеся закипання рідини. На даному етапі журавлина має полопати сама, але якщо в розчині ще залишилися ягідки, то збийте його з допомогою блендера. Додайте до ягодному пюре вибраний підсолоджувач. Розведіть крохмаль в залишилася холодної рідини і тонкою цівкою введіть в майбутній десерт. Розлийте кисіль по піалах і дайте йому охолонути.

    Кисіль з «Геркулеса» і заморожених ягід – рецепт


    За рахунок великої кількості клейковини у вівсяних пластівцях, киселі на їх основі навіть після додавання ягід залишаються густими. Крім приємного молочно-ягідного смаку, вівсяний кисіль ще і неймовірно корисний для тих, хто страждає від хвороб ШКТ або бажає скинути зайву вагу.
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 130 г;

  • молоко - 240 мл;

  • вода - 240 мл;

  • заморожені ягоди - 290 г;

  • мед - 10-15 мл


  • Приготування
    Заливаємо вівсянку водою і залишаємо пластівці повністю увібрати всю рідину. Набряклі пластівці збиваємо блендером в пюре і перекладаємо в каструльку. Слідом вливаємо молоко і додаємо заморожені ягоди. Як тільки ягоди лопнуть, доповніть кисіль медом і поставте охолоджуватися.

    Вишневий кисіль із заморожених ягід з сухофруктами


    Варити кисіль в зимову пору можна не тільки з заморожених, але і з сушених плодів. Для всіх тих, хто не рівно дихає до сухофруктам – рецепт приголомшливого киселя на їх основі.
    Інгредієнти:

  • жменя будь-яких сухофруктів;

  • вишня заморожена (без кісточки) - 240 г;
  • Кисіль із заморожених ягід

  • крохмаль - 35 г;

  • цукор - 45 г;

  • стручок ванілі;

  • вода - 650 мл


  • Приготування
    Попередньо вимочити сухофрукти в холодній воді близько 3-4 годин. Після, шматочки сушених плодів відіжміть, перекладіть в каструлю і доповніть ягодами вишні. Залийте вміст каструлі 400 мл води, додайте цукор і дочекайтеся закипання. У решти холодній воді розведіть крохмаль і почніть вливати концентрований крохмальний розчин в каструлю з киселем. У фіналі киньте насіння з стручка ванілі і залиште все охолоджуватися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Як варити кисіль з ягід?
    Як варити кисіль з ягід?
    Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль в мультиварці
    Кисіль в мультиварці
    Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунка, захищаючи його від