Наморозив ягід запас, стає питання про те, що смачного і легкого можна приготувати з них, задіявши при цьому мінімум сторонніх інгредієнтів і сил. Ми пропонуємо зупинитися на традиційному для кухні Східної Європи напої – киселі. Легкий і смачний, він сподобається всім шанувальникам прохолодних ласощів.
Густий кисіль з заморожених ягід
Перетворити рядовий кисіль у страву рівня якщо не ресторану, то дуже пристойного кафе, можна просто додавши до ягодному ласощів шар молочного киселю . Вишукана презентація, разом з приємним молочно-ягідним смаком, зроблять свою справу.
Інгредієнти: Для молочного киселю:
молоко - 600 мл; картопляний крохмаль - 35 г; цукор - 25 г; ванільна есенція - 5 мл. Для ягідного киселю:
заморожені ягоди - 280 м; вода - 600 мл; цукор - 40 р. Приготування Перед тим, як зварити кисіль із заморожених ягід, зробіть молочну основу десерту, оскільки вона піде на дно склянки або піали.
Для варіння молочного киселю всього-то слід змішати ці інгредієнти в сотейнику, чекаючи загустіння, а потім остудити і розлити по посуді, в якій планується сервірування.
Для киселю з ягід самі ягоди залийте 400 мл води, додайте цукор і доведіть все до кипіння. Залишилася воду з'єднайте з крохмалем і тонкою цівкою введіть розчин в загальну масу. Коли кисіль стане густим, охолодіть його, а потім вилийте поверх молочної основи. Дайте остаточно застигнути в холодильнику.
Як зварити кисіль з журавлинних ягід і кукурудзяного крохмалю?
Інгредієнти: журавлина заморожена - 290 г; кукурудзяний крохмаль - 10 г; вода - 480 мл; мед, цукор або інший підсолоджувач - за смаком. Приготування Ягоди, не розморожуючи, залийте 2/3 всієї води і дочекайтеся закипання рідини. На даному етапі журавлина має полопати сама, але якщо в розчині ще залишилися ягідки, то збийте його з допомогою блендера. Додайте до ягодному пюре вибраний підсолоджувач. Розведіть крохмаль в залишилася холодної рідини і тонкою цівкою введіть в майбутній десерт. Розлийте кисіль по піалах і дайте йому охолонути.
Кисіль з «Геркулеса» і заморожених ягід – рецепт
За рахунок великої кількості клейковини у вівсяних пластівцях, киселі на їх основі навіть після додавання ягід залишаються густими. Крім приємного молочно-ягідного смаку, вівсяний кисіль ще і неймовірно корисний для тих, хто страждає від хвороб ШКТ або бажає скинути зайву вагу.
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 130 г; молоко - 240 мл; вода - 240 мл; заморожені ягоди - 290 г; мед - 10-15 мл Приготування Заливаємо вівсянку водою і залишаємо пластівці повністю увібрати всю рідину. Набряклі пластівці збиваємо блендером в пюре і перекладаємо в каструльку. Слідом вливаємо молоко і додаємо заморожені ягоди. Як тільки ягоди лопнуть, доповніть кисіль медом і поставте охолоджуватися.
Вишневий кисіль із заморожених ягід з сухофруктами
Варити кисіль в зимову пору можна не тільки з заморожених, але і з сушених плодів. Для всіх тих, хто не рівно дихає до сухофруктам – рецепт приголомшливого киселя на їх основі.
Інгредієнти: жменя будь-яких сухофруктів; вишня заморожена (без кісточки) - 240 г; крохмаль - 35 г; цукор - 45 г; стручок ванілі; вода - 650 мл Приготування Попередньо вимочити сухофрукти в холодній воді близько 3-4 годин. Після, шматочки сушених плодів відіжміть, перекладіть в каструлю і доповніть ягодами вишні. Залийте вміст каструлі 400 мл води, додайте цукор і дочекайтеся закипання. У решти холодній воді розведіть крохмаль і почніть вливати концентрований крохмальний розчин в каструлю з киселем. У фіналі киньте насіння з стручка ванілі і залиште все охолоджуватися.