Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із смородини

Компот із смородини

16-07-2015, 21:03
791
Компот із смородини
Незалежно від того, які ягоди є у вашому розпорядженні, свіжі або заморожені, зварити з них компот можна досить швидко в будь-який час року. Візьміть за основу кілька простих рецептів з нашого матеріалу, при бажанні, доповніть улюбленими прянощами, сиропами або навіть іншими ягодами, а потім зігрівайтеся теплим напоєм в холоду або додавайте в компот пару кубиків льоду щоб освіжитися літнім днем.

Компот з чорної смородини


Зварити компот за пару хвилин можна з попередньо пюрированных ягід. Необхідно змішати смородинове пюре з водою і цукровим сиропом , а потім проварити лічені хвилини.
Інгредієнти:

  • чорна смородина - 360 г;

  • цукровий пісок - 260 г;

  • цедра 2 лимонів;

  • сік лимона - 290 мл;

  • вода - 22 л.


  • Приготування
    Промивши очищені від плодоніжок ягоди смородини, перетворіть їх в пюре за допомогою дрібного сита або блендера. Приготуйте простий цукровий сироп із суміші цукрового піску, склянки води, соку лимона і цедри цитруса. Коли сироп закипить, зніміть його з вогню, охолодіть і влийте до ягодному пюре. Розбавте суміш парою літрів холодної води, поставте на вогонь, дочекайтеся закипання і охолодіть до прийнятної температури.

    Компот із замороженої смородини


    За межами смородинового сезону варити ягідні компоти можна і на основі замороженого продукту. Урізноманітнити смак готового компоту можна з допомогою ароматних трав і прянощів, ми обмежимося дуже мінімалістичною композицією, додавши в компот гілочку-іншу чебрецю.
    Інгредієнти:

  • ягоди смородини - 430 г;

  • цукровий пісок - 240 г;

  • чебрець - 2 гілочки.


  • Приготування
    Перед тим, як варити компот із смородини, ягоди споліскують, пересипають у каструлю і заливають парою літрів холодної води. Поставте ємність з майбутнім компотом на плиту, дочекайтеся, коли вода почне кипіти, а ягоди полопаються, лише на цьому етапі в компот можна засипати ягоди, якщо ж підсолоджувач додати до того, як смородина розм'якшиться, вона стане твердою і не лопне зовсім. Після додавання цукру напій можна процідити і покласти в нього пару гілочок чебрецю для приємного аромату.

    Компот із червоної смородини з апельсином


    Цитрусові нотки в ягідних напоях ніколи не бувають зайвими, керуючись цим ми і вибрали наступний рецепт елементарно простого, але дуже насиченого, смородиново-апельсинового компоту.
    Інгредієнти:

  • чорна смородина - 280 м;

  • апельсин - 2 шт.;

  • паличка кориці;

  • мед - 115 мл


  • Приготування
    Залийте ягоди смородини літром води і поставте на вогонь. Коли компот закипить, а смородина полопается, приберіть напій з вогню і покладіть в нього паличку кориці. Видавіть сік апельсина, покладіть смужки цедри і влийте мед. Щоб відчути повну гаму смаку компот бажано подавати гарячим.

    Компот з малини та смородини


    Крім смородини в компот можна пустити і інші ягоди, в рецепті далі ми доповнили ягідну композицію малиною, але ви можете покласти залишки врожаю вишні, агрусу, чорниць або полуниці.
    Інгредієнти:

  • чорна смородина - 280 м;
  • Компот із смородини

  • малина - 280 м;

  • цукровий пісок - 160 г;

  • сік 4 лимонів;

  • вода - 35 л.


  • Приготування
    Злегка розімніть чорну смородину з малиною і залийте ягоди гарячою водою. Залиште отриману суміш до повного охолодження, щоб розчин увібрав в себе якомога більше ягідного смаку, потім влийте лимонний сік (можна покласти і смужки цедри), всипте цукор і поверніть на вогонь. Як тільки компот із смородини дійде до кипіння, прибирайте його з вогню. Процідивши та повторно охолодивши напій, його можна дегустувати, а можна, поки ще гарячий компот, розлити по стерильним банкам і закатати на зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із замороженої журавлини
    Компот із замороженої журавлини
    Якщо ви з літа заморозили ягоди запас, то всю зиму можете радувати своїх рідних смачними і корисними напоями. Приготуйте компот із замороженої
    Компот з кураги і чорносливу
    Компот з кураги і чорносливу
    Щоб не пити солодку газовану воду або соки з шкідливими концентратами, найкраще зварити компот із сухофруктів. Дуже ароматним і неймовірно смачним
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компот з чорної смородини
    Компот з чорної смородини
    Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити