Яблучний грог
Для тих, хто не палає любов'ю до класичного грогу ми відкриємо рецепт більш м'якою і приємною його варіації з участю яблука в списку інгредієнтів. Яблучний грог не тільки цікавий алкогольний напій в асортименті для вечірок, але і відмінний засіб проти простуди.
Інгредієнти:
яблучний сидр - 3 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
листя смородини - 2 шт.;
яблучний лікер - 1/3 ст.
Приготування
У сотейник наливаємо яблучний сидр і доводимо його до кипіння разом з цукром і листям чорної смородини. Як тільки напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його хвилин 10. Витягуємо з напою листя смородини і злегка охолодити його. Перед подачею додаємо в грог яблучний лікер, ретельно перемішуємо і розливаємо по келихах. При необхідності напій можна додатково підсолодити.
Інгредієнти:
яблука - 5 шт.;
мед - 2 ст. ложки;
вода -1 ст.;
кориця - 1 ч. ложка;
вода - 3 ст.;
темний ром - 450 мл;
мелений мускатний горіх.
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і викладаємо на деко для випічки. Поливаємо яблука сумішшю меду і склянки води, додатково посипаємо корицею і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 45 хвилин, або до розм'якшення.
Витягаємо яблука з духовки і пюрируем з за допомогою блендера. Заливаємо отримане пюре темним ромом і гарячою водою. Після чого напій варто перевірити на солодкість і додати мед при необхідності.
Коктейль "Яблучний грог" подається прикрашеним збитими вершками , посипаними мускатним горіхом.
Інгредієнти:
яблучний бренді - 30 мл;
яблучний сік - 60 мл;
сухий вермут - 30 мл;
вершкове масло - 1/2 ч. ложки;
цукор, прянощі - за смаком.
Приготування
Яблучний сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння. До соку додаємо при цьому цукор і прянощі (кориця, гвоздика, аніс, мускатний горіх) за смаком. Як тільки сік закипить, зменшуємо вогонь до середнього і проварюємо спеції під кришкою хвилин 7-8. Тепер сік слід процідити і злегка остудити, щоб при додаванні алкоголю, той не випарувався.
Ось правда вершкове масло можна додати ще гарячий напій - воно помітно пом'якшить смаку. В злегка охолоджений яблучний сік додаємо вермут і бренді, перемішуємо і переливаємо напій у склянку для подачі.
Готовий грог можна прикрасити паличкою кориці, скибочкою яблука, лимонною цедрою, або збитим яєчним білком.
Як приготувати яблучний грог?
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник наливаємо яблучний сидр і доводимо його до кипіння разом з цукром і листям чорної смородини. Як тільки напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо його хвилин 10. Витягуємо з напою листя смородини і злегка охолодити його. Перед подачею додаємо в грог яблучний лікер, ретельно перемішуємо і розливаємо по келихах. При необхідності напій можна додатково підсолодити.
Медово - яблучний грог з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і викладаємо на деко для випічки. Поливаємо яблука сумішшю меду і склянки води, додатково посипаємо корицею і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 45 хвилин, або до розм'якшення.
Витягаємо яблука з духовки і пюрируем з за допомогою блендера. Заливаємо отримане пюре темним ромом і гарячою водою. Після чого напій варто перевірити на солодкість і додати мед при необхідності.
Коктейль "Яблучний грог" подається прикрашеним збитими вершками , посипаними мускатним горіхом.
Рецепт яблучного грогу
Інгредієнти:
Приготування
Яблучний сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння. До соку додаємо при цьому цукор і прянощі (кориця, гвоздика, аніс, мускатний горіх) за смаком. Як тільки сік закипить, зменшуємо вогонь до середнього і проварюємо спеції під кришкою хвилин 7-8. Тепер сік слід процідити і злегка остудити, щоб при додаванні алкоголю, той не випарувався.
Ось правда вершкове масло можна додати ще гарячий напій - воно помітно пом'якшить смаку. В злегка охолоджений яблучний сік додаємо вермут і бренді, перемішуємо і переливаємо напій у склянку для подачі.
Готовий грог можна прикрасити паличкою кориці, скибочкою яблука, лимонною цедрою, або збитим яєчним білком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
Рецепт грогу з ромом
Гарячий алкогольний напій грог, звичайно ж, знайомий багатьом. Він явно не вкладається у вузькі рамки простого чаю з ромом і спеціями. Він настільки
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших
Грог з коньяком
Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.