Морошка – рецепти
![Морошка – рецепти Морошка – рецепти](/uploads/posts/2015-07/moroshka-recepti_121.jpeg)
Рецепт пирога з морошкою
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім розтираємо його з половиною цукру до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач для тіста. Перемішуємо, додаємо 1 яйце і вимішуємо однорідне тісто. В іншій ємності змішуємо сметану з цукром і залишилися 3 яйцями, потім додаємо крохмаль (він додасть пишність) і знову добре перемішуємо. Ягідки морошки перебираємо, миємо й обсушуємо. Форму для випічки пирога змащуємо олією, викладаємо тісто і формуємо бортики. Розкладаємо морошку рівним шаром і зверху виливаємо заливку. Відправляємо в розігріту духовку і печемо близько 1 години при 180 градусах.
Рецепт моченой морошки
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо ягоди морошки – нам потрібні дозрілі, але не переспілі. Дерев'яну діжку обдаємо окропом і викладаємо в неї підготовлені ягоди. З води і цукру готуємо сироп. Після закипання його вимикаємо, остуджуємо і заливаємо їм ягоди в діжці. Зверху накриваємо її бавовняною тканиною і дерев'яною кришкою. Ставимо діжку з морошкою в льох, і місяця через 3-4 мочена морошка буде готова.
Рецепт варення з морошки
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди морошки промиваємо, воді даємо стекти. Розміщуємо їх в каструлю, засипаємо цукром-піском і залишаємо до ранку. Після цього каструлю добре струшуємо і ставимо на малий вогонь. Проварюємо близько 20 хвилин, за цей час цукор повинен розтанути. Потім даємо варенню закипіти і проварюємо ще хвилин 10. Все, розливаємо варення з морошки по баночках і закатуємо.
Рецепт настоянки з морошки
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, засипаємо цукром і залишаємо, щоб вони пустили сік. Додаємо горілку і залишаємо днів на 7 в темному місці. По закінченню тижня настоянку проціджують через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо по підготовленим ємкостей. Також можна використовувати замість цукру мед. Тільки тоді ягоди відразу заливаємо горілкою, наполягаємо також тиждень, а після додаємо мед і наполягаємо ще 3 дні.
Рецепт приготування желе з морошки
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті ягоди морошки пропускаємо через соковижималку або перетираємо через сито. А в отриманий сік всипаємо цукор, перемішуємо, даємо постояти до його розчинення і розкладаємо по банках.
Рецепт киселя з ягоди морошки
![Морошка – рецепти Морошка – рецепти](/uploads/posts/2015-07/moroshka-recepti_662.jpeg)
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування киселю ягоди морошки расталкиваем, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Витримуємо на малому вогні 10 хвилин, після чого перетираємо через сито. В отриману масу додаємо розведений у 100 мл холодної води крохмаль, цукор і знову доводимо до кипіння, помішуючи. Охолоджуємо кисіль і розливаємо по чашках.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Сік з обліпихи](/uploads/posts/2015-07/sk-z-oblpihi_611.jpeg)
Сік з обліпихи
Обліпиха – корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї готують варення, компоти. А сьогодні ми поділимося з вами простими і
![Як варити варення з морошки?](/uploads/posts/2015-03/yak-variti-varennya-z-moroshki_321.jpeg)
Як варити варення з морошки?
Морошка по-своєму виглядом нагадує малину, але відрізняється особливим смаком і запахом. Плоди мають оранжево-червоний колір. І сьогодні ми
![Наливка з полуниці](/uploads/posts/2015-03/nalivka-z-polunic_401.jpeg)
Наливка з полуниці
Наливка з полуниці - це смачний алкогольний напій для дам. Його готують з різних ягід, фруктів, варення. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову
![Лікер з чорноплідної горобини](/uploads/posts/2015-03/lker-z-chornopldnoyi-gorobini_881.jpeg)
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
![Кисіль з чорної смородини](/uploads/posts/2015-03/kisl-z-chornoyi-smorodini_441.jpeg)
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова