Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морошка – рецепти

Морошка – рецепти

5-07-2015, 17:27
423
Морошка – рецепти
Морошку ще з давніх часів на Русі подавали до царського столу. Адже вона вважалася найкориснішою ягодою. Дійсно, адже в ній вітаміну С рази в 3 більше, ніж в апельсинах. Також вона обходить морква по вмісту вітаміну С. А росте ця цілюща ягода на півночі на болотах і в тундрі. Нижче ми розповімо вам рецепти з використанням цієї смачної і корисної ягоди.
Рецепт пирога з морошкою
Інгредієнти:

  • масло вершкове 725% жирності – 200 г;

  • борошно вищого сорту – 350 г;

  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • сметана 20% жирності – 400 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • ягода морошка – 05 кг;

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Потім розтираємо його з половиною цукру до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач для тіста. Перемішуємо, додаємо 1 яйце і вимішуємо однорідне тісто. В іншій ємності змішуємо сметану з цукром і залишилися 3 яйцями, потім додаємо крохмаль (він додасть пишність) і знову добре перемішуємо. Ягідки морошки перебираємо, миємо й обсушуємо. Форму для випічки пирога змащуємо олією, викладаємо тісто і формуємо бортики. Розкладаємо морошку рівним шаром і зверху виливаємо заливку. Відправляємо в розігріту духовку і печемо близько 1 години при 180 градусах.
    Рецепт моченой морошки
    Інгредієнти:

  • морошка;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 1 літр.


  • Приготування
    Перебираємо ягоди морошки – нам потрібні дозрілі, але не переспілі. Дерев'яну діжку обдаємо окропом і викладаємо в неї підготовлені ягоди. З води і цукру готуємо сироп. Після закипання його вимикаємо, остуджуємо і заливаємо їм ягоди в діжці. Зверху накриваємо її бавовняною тканиною і дерев'яною кришкою. Ставимо діжку з морошкою в льох, і місяця через 3-4 мочена морошка буде готова.
    Рецепт варення з морошки
    Інгредієнти:

  • ягоди морошки – 2 кг;

  • цукор-пісок – 2 кг.


  • Приготування
    Ягоди морошки промиваємо, воді даємо стекти. Розміщуємо їх в каструлю, засипаємо цукром-піском і залишаємо до ранку. Після цього каструлю добре струшуємо і ставимо на малий вогонь. Проварюємо близько 20 хвилин, за цей час цукор повинен розтанути. Потім даємо варенню закипіти і проварюємо ще хвилин 10. Все, розливаємо варення з морошки по баночках і закатуємо.
    Рецепт настоянки з морошки
    Інгредієнти:

  • горілка – 1 літр;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ягоди морошки – 500 р.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, засипаємо цукром і залишаємо, щоб вони пустили сік. Додаємо горілку і залишаємо днів на 7 в темному місці. По закінченню тижня настоянку проціджують через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо по підготовленим ємкостей. Також можна використовувати замість цукру мед. Тільки тоді ягоди відразу заливаємо горілкою, наполягаємо також тиждень, а після додаємо мед і наполягаємо ще 3 дні.
    Рецепт приготування желе з морошки
    Інгредієнти:

  • стигла ягода морошка – 1 кг;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Вимиті ягоди морошки пропускаємо через соковижималку або перетираємо через сито. А в отриманий сік всипаємо цукор, перемішуємо, даємо постояти до його розчинення і розкладаємо по банках.
    Рецепт киселя з ягоди морошки
    Морошка – рецепти

    Інгредієнти:

  • ягоди морошки – 100 г;

  • крохмаль – 50 г;

  • цукор – 100 г;

  • вода – 1 літр.


  • Приготування
    Для приготування киселю ягоди морошки расталкиваем, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Витримуємо на малому вогні 10 хвилин, після чого перетираємо через сито. В отриману масу додаємо розведений у 100 мл холодної води крохмаль, цукор і знову доводимо до кипіння, помішуючи. Охолоджуємо кисіль і розливаємо по чашках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сік з обліпихи
    Сік з обліпихи
    Обліпиха – корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї готують варення, компоти. А сьогодні ми поділимося з вами простими і
    Як варити варення з морошки?
    Як варити варення з морошки?
    Морошка по-своєму виглядом нагадує малину, але відрізняється особливим смаком і запахом. Плоди мають оранжево-червоний колір. І сьогодні ми
    Наливка з полуниці
    Наливка з полуниці
    Наливка з полуниці - це смачний алкогольний напій для дам. Його готують з різних ягід, фруктів, варення. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову
    Лікер з чорноплідної горобини
    Лікер з чорноплідної горобини
    Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова