Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із червоної смородини

Компот із червоної смородини

13-03-2015, 09:28
786
Компот із червоної смородини
Червона смородина містить безліч вітамінів і інших дуже корисних речовин. Звичайно, смородина більш корисна в свіжому вигляді, але і правильно зварений компот з червоної смородини досить смачний і досить корисний. Щоб зберегти корисні властивості ягід, при приготуванні компоту потрібно якомога менший час піддавати їх термічній обробці.

Компот із червоної смородини: просто і корисно


Інгредієнти (для приготування 3 літрів компоту):

  • 2 літри води

  • від 800 грамів до 1 кілограма свіжих ягід смородини

  • від 100 до 400 грам цукру.


  • Приготування:
    Зовсім без цукру компот може вийти занадто кислим, а втім, це справа смаку. Приготовлений без цукру компот із червоної смородини корисний і тим, хто стежить за рівнем цукру в крові, і тим, хто не хоче поправитися. Ягоди червоної смородини для приготування компоту повинні бути свіжозібраними, зрілими і неушкодженими. Ягоди потрібно перебрати, відокремити кожну від плодоніжки, добре промити, помістити в друшляк, дати воді стекти. Тепер необхідно приготувати цукровий сироп. Для цього закип'ятимо воду в емальованій каструлі і додамо цукор. Ретельно перемішаємо і, коли цукор розчиниться повністю, відправимо в каструлю підготовлені ягоди. Вдруге доведемо до кипіння, проваримо 1 хвилину (не більше, інакше ягоди потріскаються і зморщаться, а вітаміни розпадуться), накриємо кришкою і вимкнемо вогонь. Дамо компоту настоятися хвилин 20 остудимо і компот готовий (потім його можна навіть охолодити).

    Екзотичний компот із смородини


    Прохолодний компот з червоною смородиною чудово вгамовує спрагу в жаркі дні, він має приємний кислуватий смак, а корисні речовини в цьому напої збережено максимально. Можна приготувати компот із смородини з апельсином - таке поєднання дещо незвично, але цілком вишукано і оригінально. Смак такого компоту виходить бадьорить і освіжаючим.
    Інгредієнти (на 3 літри води):

  • Від 100 до 400 грам цукрового піску

  • від 05 до 08 кг ягід смородини

  • 1 апельсин.


  • Приготування:
    Спочатку ягоди перебираємо, видаляємо гілочки і плодоніжки тощо, промиваємо. Очищаємо апельсин і ріжемо навпіл, потім кожну половинку - вздовж і впоперек, дрібними кубиками. Готуємо цукровий сироп, як зазвичай, в емальованій каструлі. Спочатку проварюємо в сиропі хвилини 3-4 нарізаний апельсин, потім додаємо ягоди смородини і проварюємо ще 1-2 хвилини. Накриваємо каструлю кришкою і припиняємо подачу вогню. Під кришкою компот настоїться в процесі охолодження. Вашим гостям і домашнім такий компот, безсумнівно, сподобається, у всякому разі, вони будуть приємно здивовані.
    Якщо немає свіжих ягід
    Можна приготувати компот із замороженої смородини - такий продукт, куплений в супермаркеті, зручно використовувати, коли смородина ще не наспіла або її сезон вже пройшов. До речі, продукти глибокої заморозки добре зберігаються вітаміни та інші корисні речовини, так що такий компот теж досить корисний. Якщо у вашому регіоні смородина встигає в кількостях, придатних до заморожування - не скупіться і наморозьте червоної смородини про запас. Взимку це джерело вітамінів врятує вас від застуди і грипу. Розморожувати ягоди для приготування компоту не потрібно. Варимо компот із замороженої ягоди смородини так: кип'ятимо воду, додаємо цукор, перемішуємо. Закидаємо в каструлю ягоди, ще раз доводимо до кипіння, накриваємо каструлю кришкою і припиняємо подачу вогню. Цього достатньо, щоб зберегти найбільшу кількість вітамінів. Поки охолоне - настоїться. У холодну пору року компот із заморожених ягід смородини не тільки зігріє, а й підніме імунітет.

    Компот запас


    Компот із смородини можна консервувати, закочуючи в скляні банки. Як закатати компот із смородини? Роблять це по -
    Компот із червоної смородини
    різному. Деякі стерилізують компот, але при такому способі більшість вітамінів втрачається. Краще влаштовувати компот без стерилізації. В чисті підготовлені банки заздалегідь укладемо ягоди. Закип'ятимо сироп і заллємо ягоду в банках доверху. Почекаємо хвилини 4 і зіллємо сироп в каструлю. Знову скипятим його, і знову заллємо ягоду в банках. Накриємо банки кришками і закрутимо. Банки з компотом, закриті герметично, поставимо в перевернутому вигляді на стару ковдру і укутаем на добу. Поки буде остигати - настоїться. Через добу можна ставити банки на стелаж. «Вибухати» не буде, якщо використовувати вітчизняний цукор. Компот із смородини, консервований таким способом, теж вельми непоганий, особливо взимку і навесні, коли організму потрібні вітаміни.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Компот з чорної смородини
    Компот з чорної смородини
    Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
    Компот з горобини
    Компот з горобини
    Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити
    Компот з чорниць
    Компот з чорниць
    Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот