Компот з базиліка
Багато господині, при консервації різноманітних напоїв, для додання особливого смаку додають м'яту або мелісу . Пропонуємо поповнити запас заготовок на зиму пряним компотом з базиліка, а як його приготувати, ми детально розповімо далі.
Інгредієнти:
базилік (фіолетовий) – 90 г;
базилік (зелений) – 50 р;
великий лимон – 1 шт.;
цукровий пісок – 280 м;
питна вода – 3 л.
Приготування
З двох сортів вимитого базиліка відокремлюємо тільки листочки. Промитий під проточною водою лимон поздовжньо розрізаємо на дві половини, а потім кожну з них подрібнюємо на тонкі часточки.
У закипілу у великій каструлі воду викладаємо всі листочки свіжого різнобарвного базиліка і коли він покипить близько 5 хвилин, вводимо в компот соковитий лимон разом з цукровим піском і протягом такого ж часу продовжуємо варити напій. Потім знімаємо ємність з вогню, накриваємо її підходящої кришкою і залишаємо компотик постояти близько 20 хвилин. Тепер проціджуємо наш напій через стерильний відріз медичної марлі в іншу чисту каструлю. Знову включаємо конфорку плити і доводимо вміст каструлі до закипання. Далі переливаємо готовий, гарячий компот в добре просмажений в духовій шафі бутель, герметично укупориваем прожареної кришкою.
Інгредієнти:
фіолетовий базилік – 120 г;
ароматні яблука – 4 шт.
лимонна кислота – 2/3 ч. ложки;
дрібний цукор – 220 г;
питна вода – 28 л.
Приготування
Верхню частину гілочок базиліка (15-20 сантиметрів) вимиваємо і занурюємо їх у вже киплячу на плиті питну воду. Чисті яблучка подрібнюємо на широкі шматочки, попередньо ретельно вирізавши з них серцевину. Ці часточки компактно укладаємо в оброблений паром бутель. Коли базилік покипить на протязі 10 хвилин дістаємо з поменявшей колір і аромат води гілочки і перелити все в ємність з часточками яблук. Десь через 15 хвилин зливаємо з банки (без фруктів) настій і знову виставляємо його на конфорку. Як тільки він подасть ознаки закипання, вводимо сюди дрібний білий цукор і потрібну кількість лимонної кислоти. Продовжуємо варити компот 5 хвилин, а потім знову заливаємо їм фрукти в банку. До упору закатуємо ємність і ховаємо її на ніч під теплий плед.
Компот з базиліка і лимона – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З двох сортів вимитого базиліка відокремлюємо тільки листочки. Промитий під проточною водою лимон поздовжньо розрізаємо на дві половини, а потім кожну з них подрібнюємо на тонкі часточки.
У закипілу у великій каструлі воду викладаємо всі листочки свіжого різнобарвного базиліка і коли він покипить близько 5 хвилин, вводимо в компот соковитий лимон разом з цукровим піском і протягом такого ж часу продовжуємо варити напій. Потім знімаємо ємність з вогню, накриваємо її підходящої кришкою і залишаємо компотик постояти близько 20 хвилин. Тепер проціджуємо наш напій через стерильний відріз медичної марлі в іншу чисту каструлю. Знову включаємо конфорку плити і доводимо вміст каструлі до закипання. Далі переливаємо готовий, гарячий компот в добре просмажений в духовій шафі бутель, герметично укупориваем прожареної кришкою.
Компот з яблук з базиліком і лимонною кислотою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Верхню частину гілочок базиліка (15-20 сантиметрів) вимиваємо і занурюємо їх у вже киплячу на плиті питну воду. Чисті яблучка подрібнюємо на широкі шматочки, попередньо ретельно вирізавши з них серцевину. Ці часточки компактно укладаємо в оброблений паром бутель. Коли базилік покипить на протязі 10 хвилин дістаємо з поменявшей колір і аромат води гілочки і перелити все в ємність з часточками яблук. Десь через 15 хвилин зливаємо з банки (без фруктів) настій і знову виставляємо його на конфорку. Як тільки він подасть ознаки закипання, вводимо сюди дрібний білий цукор і потрібну кількість лимонної кислоти. Продовжуємо варити компот 5 хвилин, а потім знову заливаємо їм фрукти в банку. До упору закатуємо ємність і ховаємо її на ніч під теплий плед.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Напій з базиліка](/uploads/posts/2016-11/thumbs/napy-z-bazilka_531.jpeg)
Напій з базиліка
Насичені ароматними ефірними маслами листя базиліка чудово підходять в якості добавки до коктейлів і прохолодних напоїв. Далі підкажемо, як
![Сливовий компот на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/slivoviy-kompot-na-zimu_391.jpeg)
Сливовий компот на зиму
З будь-яких фруктів на зиму не варили узвар, але саме сливовий володіє найбільшою насиченістю, вишуканою терпковатостью і незвичайним ароматом.
![Грушевий компот на зиму](/uploads/posts/2015-12/grusheviy-kompot-na-zimu_621.jpeg)
Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
![Компот з апельсинів та яблук](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-apelsinv-ta-yabluk_651.jpeg)
Компот з апельсинів та яблук
Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
![Компоти на зиму](/uploads/posts/2015-03/kompoti-na-zimu_521.jpeg)
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
![Компот з винограду](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-vinogradu_221.jpeg)
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як